Buzz

Κάντε τόπο στα Οσκαρ! Ερχεται το «Saving Mr. Banks»

στα 10

Ο Τομ Χανκς, η Εμα Τόμσον και ο θρύλος της «Μαίρη Πόπινς» θα ταξιδέψουν με την ομπρέλα τους στις αίθουσες πριν τα Χριστούγεννα, έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν στη σεζόν των βραβείων.

Κάντε τόπο στα Οσκαρ! Ερχεται το «Saving Mr. Banks»
Ο Τομ Χανκς και η Εμα Τόμσον στα γυρίσματα του «Saving Mr. Banks»

Η αγαπημένη νταντά όλων των παιδιών, κάθε ηλικίας, η πιο παρανοϊκή παιδική ταινία όλων των εποχών, εκτός από τον «Μάγο του Οζ», το μιούζικαλ του 1964, παραγωγή του Γουολτ Ντίσνεϊ φυσικά, που χάρισε στην Τζούλι Αντριους ένα Οσκαρ και στην ταινία άλλα τέσσερα, με 13 συνολικά υποψηφιότητες, ξεκίνησε από μια σειρά εικονογραφημένων βιβλίων της Αυστραλέζας Π. Λ. Τράβερς.

Ο συνδυασμός τριπαρισμένης φαντασίας και παιδικής αθωότητας του βιβλίου, τράβηξε το ενδιαφέρον του ίδιου του Ντίσνεϊ, ο οποίος ανέλαβε το πρότζεκτ προσωπικά. Η σχέση του με την Τράβερς ήταν στενή και δημιουργική, μέχρι που η συγγραφέας είδε την ολοκληρωμένη ταινία και τη μίσησε τόσο, ώστε τα νεύρα δεν πήγαιναν κάτω ούτε με ένα spoonful of sugar!

Αυτή είναι η ιστορία που μεταφέρει η Disney στο σινεμά, το «making of» της «Μέρι Πόπινς», με τον τίτλο «Saving Mr. Banks», σε σενάριο της ανερχόμενης Κέλι Μαρσέλ, που υπογράφει το τηλεοπτικό «Terra Nova», αλλά είχε δουλέψει και στα σενάρια του «Heavy» και του «Bronson» και σε σκηνοθεσία του Τζον Λι Χάνκοκ, σεναριογράφου του «Η Χιονάτη και ο Κυνηγός», αλλά και σκηνοθέτη του «Blind Side» που χάρισε ένα Οσκαρ στη Σάντρα Μπούλοκ.

Τον Γουολτ Ντίσνεϊ αυτοπροσώπως υποδύεται ο Τομ Χανκς και την Π. Λ. Τράβερς, την οποία αρχικά ήταν να υποδυθεί η Μέριλ Στριπ, ενσαρκώνει η Εμα Τόμσον. Ο Κόλιν Φάρελ θα υποδυθεί τον πατέρα της Τράβερς – προφανώς σε φλας μπακ – ο οποίος πέθανε όταν η συγγραφέας ήταν επτά χρονών, χαρίζοντάς την το πρότυπο για τον ήρωα του κ. Μπανκς, του μπαμπά της οικογένειας στην οποία η Μέρι Πόπινς πηγαίνει ως γκουβερνάντα. Το καστ συμπληρώνουν οι Πολ Τζιαμάτι, Τζέισον Σουόρτσμαν και Ρέιτσελ Γκρίφιθς.

Η ταινία, προγραμματίζεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Δεκεμβρίου σε μικρό κύκλωμα και στις 20 σε μεγαλύτερο, στο τέλειο timing όχι μόνο για το Χριστουγεννιάτικο box office, αλλά και για μια καλή εκκίνηση για τον αγώνα των κινηματογραφικών βραβείων του 2014.

Το πρώτο τρέιλερ, μοιάζει αφοπλιστικά χαριτωμένο και δεν αφήνει καμμιά αμφιβολία για το ποια θα είναι η πορεία της ταινίας τόσο στα ταμεία, όσο και στις βραβεύσεις. Δείτε το πιο κάτω.


Διαβάστε εδώ ποιες άλλες ταινίες πιθανολογείται ότι θα διεκδικήσουν τα επόμενα Οσκαρ.