Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Η Τζέιν Κάμπιον κρίνει τους μικρομηκάδες!

στα 10

Αγαπημένη δημιουργός του Φεστιβάλ Καννών, η Τζέιν Κάμπιον αναλαμβάνει φέτος το δύσκολο ρόλο του Προέδρου της κριτικής επιτροπής για τις μικρού μήκους ταινίες που θα φτάσουν στην Κρουαζέτ με μεγάλες προσδοκίες.

Flix Team
Κάννες 2013: Η Τζέιν Κάμπιον κρίνει τους μικρομηκάδες!

Ηταν 1986 όταν η Τζέιν Κάμπιον είχε κερδίσει το Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους ταινίας με το «Peel». Επτά χρόνια αργότερα, η σκηνοθέτις από τη Νέα Ζηλανδία θα κέρδιζε και τον Χρυσό Φοίνικα για ταινία μεγάλου μήκους με τα «Μαθήματα Πιάνου» που την οδήγησαν και στην υποψηφιότητα για το Οσκαρ σκηνοθεσίας.

Και να που τώρα, μετά από πολλές επισκέψεις της στο Φεστιβάλ των Καννών, η Κάμπιον θα ηγηθεί της κριτικής επιτροπής για τις ταινίες μικρού μήκους που θα διαγωνιστούν στο 66 Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 15 έως και τις 26 Μαΐου.

Οπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Ζιλ Ζακόμπ: «Η Τζέιν είναι παιδί των Καννών. Το γνωρίζω γιατί εγώ ο ίδιος επέλεξα τρεις από τις μικρού μήκους ταινίες της για το Φεστιβάλ, κυρίως γιατί μου άρεσε η συνέπεια της και το στιλ της. Αφελώς ανεξάρτητα κορίτσια, εφηβες κλεισμένες στη μοναξιά τους και γυναίκες που ζουν πάνω από τις επιθυμίες και τη μετάνοια, το παθιασμένο σύμπαν της Τζέιν αποτελείται από την ενδελεχή παρατήρηση αυτών των συναρπαστικών ανθρώπινων πορτρέτων. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η ερωτική ιστορία ανάμεσα στο Φεστιβάλ και τη Lady Jane συνεχίζει σήμερα με την ανάληψη του ρόλο της Προέδρου για τις ταινίες μικρού μήκους.»

Η Τζέιν Κάμπιον θα ηγηθεί της επιτροπής η οποία θα αποτελείται από πέντε αξιόλογες προσωπικότητες του σινεμά και της λογοτεχνίας και η οποία θα απονείμει τα βραβεία στο τμήμα της Cinéfondation (με σπουδαστικές ταινίες), αλλά και την μικρού μήκους ταινία που θα κερδίσει το φετινό Χρυσό Φοίνικα.

Για την ώρα, η Τζέιν Κάμπιον θα βρίσκεται στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για να παρουσιάσει σε μια ενιαία προβολή το τηλεοπτικό «Top of the Lake» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Το Flix θα βρίσκεται εκεί με την υποστήριξη του Goethe Institut Athen προκειμένου να σας μεταφέρει όλα τα νέα από τη φετινή διοργάνωση.

Tags: cannes 2013