Buzz

Και το σίριαλ «Γούντι Αλεν» συνεχίζεται...

στα 10

Σε απάντηση της επιστολής που έγραψε ο Γούντι Αλεν ως απάντηση στην επιστολή της Ντίλαν Φάροου, η θετή κόρη του απαντάει ξανά επιμένοντας πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θάψει την αλήθεια και να την κάνει να σιωπήσει.

Και το σίριαλ «Γούντι Αλεν» συνεχίζεται...

Μία μόλις ημέρα μετά την επιστολή που δημοσίευσε ο Γούντι Αλεν στους New York Times, ακυρώνοντας τις κατηγορίες της θετής του κόρης, Ντίλαν Φάροου για σεξουαλική κακοποίηση στα επτά της χρόνια, η τελευταία επανέρχεται με μία ακόμη απάντηση - αυτή τη φορά στο The Hollywood Reporter - δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να θάψει την αλήθεια.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απάντηση του Γούντι Αλεν στις κατηγορίες της θετής του κόρης για σεξουαλική κακοποίηση.

Ακολουθεί η απάντηση της Ντίλαν Φάροου στην επιστολή του Γούντι Αλεν:

«Για ακόμη μία φορά, ο Γούντι Αλεν επιτίθεται σε εμένα και την οικογένειά μου σε μια προσπάθεια να με διαψεύσει και να με φιμώσει - αλλά τίποτα από όσα λέει ή γράφει δεν αλλάζουν την αλήθεια. Εδώ και είκοσι χρόνια δεν έχω παραιτηθεί από το να περιγράφω τι μου έκανε. Θα κουβαλάω αυτές τις αναμνήσεις του πως επιβίωσα από αυτήν την εμπειρία για όλη μου τη ζωή.

Η ανοιχτή του επιστολή είναι το τελευταίο αναμάσημα των διαστρεβλώσεων και των απροκάλυπτων ψεμάτων με τα οποία με αντιμετωπίζει τα τελευταία είκοσι χρόνια. Επιμένει πως η μητέρα μου άσκησε τις ποινικές διώξεις - στην πραγματικότητα, ήταν ένας παιδίατρος που ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία με βάση τη δική μου εξιστόηρηση. Υποννοεί πως κανείς δεν παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά του πριν από την επίθεση σε μένα - δικαστικά αρχεία αποδεικνύουν πως βρισκόταν σε θεραπεία για αυτό που ο ίδιος ο δικός του ψυχίατρος περιέγραψε ως "ανάρμοστη" συμπεριοφορά προς εμένα τόσο νωρίσ όσο το 1991. Με έναν καλά διατυπωμένο ισχυρισμό, δηλώνει ότι πέρασε τεστ ανιχνευτή ψεύδους - στην πραγματικότητα, αρνήθηκε να υποβληθεί στο τεστ από τις αρχές (προσέλαβε κάποιον τρίτο για να διεξάγει το τεστ, που οι αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν ως αποδεικτικό στοιχείο). Αυτες και άλλες διαστρεβλώσεις έχουν ανατραπεί λεπτομερειακά από ανεξάρτητους και σεβαστούς δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού εδώ του άρθρου.

Με όλες τις προσπάθειες να παραποιηθούν τα γεγονότα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η αλήθεια περιέχεται σε δικαστικά αρχεία από την μοναδική δίκη που έγινε για την υπόθεση, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης το 1992. Αρνούμενο οποιαδήποτε επαφή μαζί μου το δικαστήριο:

  • Κατέρριψε τους "εμπειρογνώμονες" που απάλλαξαν τον πατέρα μου, αποκαλώντας τους "προκατειλημμένους από την αφοσίωση τους στον κύριο Αλεν", κριτικάροντας τον συγγραφέα της αναφοράς (που δεν με συνάντησε ποτέ) για την καταστροφή όλων των συμπληρωματικών αρχείων και αποκαλώντας τα συμπεράσματά τους "ωραιοποιημένα και γι' αυτό ελάχιστα πιστευτά".
  • Συμπεριέλαβε μαρτυρία από νταντάδες που υπήρξαν μάρτυρες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφορά ως προς εμένα.
  • Ανακάλυψε ότι "δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του κύριου Αλεν ότι η κυρία Φάροου καθοδηγούσε την Ντίλαν ή ότι η κυρία Φάροου ενήργησε με γνώμονα την επιθυμία για εκδίκηση εναντίον του επειδή αποπλάνησε την Σουν-Γι. Το συμπέρασμα του κύριου Αλεν για το στερεότυπο της "παρατημένης γυναίκας" ως υπερασπιστικό μέσο του είναι μια απερίσκεπτη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή από την αποτυχία του να ενεργήσει ως ένας υπεύθυνος πατέρας και ενήλικος".
  • Κατέληξε με την απόδειξη "... αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του κυρίου Αλεν ως προς την Ντίλαν ήταν κατάφορα ανάρμοστη και πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία της".
  • Τελικά, ο εισαγγελέας της Πολιτείας του Κονέκτικατ βρήκε "πιθανό αίτιο" για την κατηγορία, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει σε μια προσπάθεια να προστατέψει "το παιδί -θύμα", λαμβάνοντας υπόψη την ευάλωτη κατάστασή μου.

Από τα βάθη της καρδιάς μου, θα είμαι πάντοτε ευγνώμων από την απέραντη υποστήριξη που έλαβα από παιδιά που επέζησαν από μια τέτοια εμπειρία αλλά και αμέτρητους άλλους. Αν το να μιλήσω για την εμπειρία μου μπορεί να βοηθήσει άλλους να σταθούν απέναντι στους βασανιστές τους, θα αξίζει τον πόνο και την ταλαιπωρία που ο πατέρας μου μου προκαλεί. Ο Γούντι Αλεν έχει ένα οπλοστάσιο δικηγόρων και ατζέντηδων αλλά ένα πράγμα που δεν έχει με το πλευρό του είναι η αλήθεια. Ελπίζω αυτό να είναι το τέλος των φαύλων επιθέσεων και της καμπάνιας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των δικηγόρων του και των ατζέντηδών του, όπως υποσχέθηκε. Δεν θα αφήσω την αλήθεια να θαφτεί και θα σιωπήσω.»

Διαβάστε ακόμη: