Buzz

Και το Δωδεκάθεο έχει οικονομικά προβλήματα!

στα 10

Η ελληνική μυθολογία είναι ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για το Χόλιγουντ, όπως αποδεικνύεται από την προσεχή μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του μυθιστορήματος της Μαρί Φίλιπς, «Gods Behaving Badly», με εντυπωσιακό καστ.

Και το Δωδεκάθεο έχει οικονομικά προβλήματα!

Η Αφροδίτη κάνει τηλεφωνικό σεξ επί πληρωμή, ο Απόλλων γυροφέρνει σα χαραμοφάης και ο Δίας περνά τη μέρα του στο κρεβάτι βλέποντας «Doctor Who». Το στάτους του παντοδύναμου Δωδεκάθεου έχει εξασθενίσει σε τέτοιο σημείο, ώστε οι Θεοί του Ολύμπου συγκατοικούν σε μια παλιά πολυκατοικία που χρειάζεται ανακαίνιση. Οταν η σχολαστική Αρτεμις φέρει στο σπίτι μια κοπέλα να βοηθήσει με τις δουλειές, την Αλις, οι Θεοί θα θυμηθούν τα κόλπα τους και θα προκαλέσουν χαοτικές καταστάσεις που συμπεριλαμβάνουν μια επίσκεψη στον κάτω κόσμο και την προσωρινή απομάκρυνση του ήλιου.

Αυτά περιγράφει στο μυθιστόρημά της η Γαλλοβρετανίδα Μαρί Φίλιπς – το «Gods Behaving Badly» έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, με τον τίτλο «Αυτοί οι Θεοί δεν Εχουν τον Θεό τους», από την Ωκεανίδα.

Το βιβλίο μεταφέρεται αυτόν τον καιρό στον κινηματογράφο, με παραγωγό την Big Beach Films, και σκηνοθέτη τον Μαρκ Τέρτλτομπ, δημιουργούς παλιότερα του «Little Miss Sunshine».

Το καστ που ανακοινώθηκε είναι αντάξιο χολιγουντιανών Θεών: επικεφαλής ως μικροαστός Δίας είναι ο Κρίστοφερ Γουόκεν, Αφροδίτη, ταιριαστά, η Σάρον Στόουν, εκτραχυμένος Απόλλων ο Ολιβερ Πλατ, Αρτεμις η Εντι Φάλκο, Δήμητρα η (τηλεοπτική σύζυγος του Μπιλ Κόσμπι!) Φιλίσια Ρασάντ, Αδης ο Τζον Τορτούρο, Παρσεφόνη η Ρόζι Περέζ και, θεαματικά, Διόνυσος ο Νέλσαν Ελις, ο πληθωρικός Λαφαγιέτ του «True Blood». Και σαν αυτή η κωμική ομάδα να μην είναι αρκετή, τη θνητή που θ’ αναλάβει το ξεπεσμένο σπίτι και τη δυσλειτουργική οικογένεια θα ενσαρκώσει η αλαφροΐσκιωτη βασίλισσα της δεκαετίας του ’90, Αλίσια Σίλβερστοουν! Ομολογούμε ότι ο συνδυασμός της ομάδας συντελεστών ακούγεται πραγματικά… θεϊκός!