Buzz

Είναι επίσημο: η νέα Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι η... Ελενα Μπόναμ Κάρτερ!

στα 10

Πέρσι είχαμε την υστερία με την Μέριλιν, φέτος ζούμε την αντίστοιχη με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Αλλη μία ταινία για τη ζωή της σταρ και τη θυελλώδη σχέση της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον ετοιμάζει το BBC America. Πρωταγωνίστρια (επιλογή-σοκ) η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ.

Είναι επίσημο: η νέα Ελίζαμπεθ Τέιλορ είναι η... Ελενα Μπόναμ Κάρτερ!
Λίντσεϊ Λόχαν και Γκραντ Μπόουλερ ως «Liz and Dick»

Σας είχαμε μιλήσει πριν λίγο καιρό, το ίδιο σοκαρισμένα,για το νέο: η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ ... Ελίζαμπεθ Τέιλορ; Μην παρεξηγηθούμε. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον της στιβαρής υποκριτικής στόφας της Κάρτερ (αν και τελευταία έχει παραβολευτεί στους καμπ χαρακτήρες που της γράφει ο σύζυγος Τιμ Μπάρτον). Βέβαια αν σκεφτεί κανείς την τελευταία ηθοποιό που φόρεσε τις ψηλοτάκουνες γόβες της Λιζ Τέιλορ, τη θλιβερή πια Λίντσεϊ Λόχαν, οι συγκρίσεις είναι περιττές.

Είναι όμως άξιο απορίας πώς ένας τέτοιος ρόλος έφτασε στο κατώφλι μίας ηθοποιού που τελευταία κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να παρουσιάζεται ως... αντίθετο του φινετσάτου. Ομως οι παραγωγοί του BBC America είτε θυμούνται τις προ «Fight Club» εποχές και το κορίτσι με το αλαβάστρινο πρόσωπο και το ντροπαλό βλέμμα, ή είναι πολύ αξιότεροι στο να προβλέψουν πώς μια πραγματική ηθοποιός μπορεί να μεταμορφωθεί για έναν ρόλο.

Ετσι μετά το «Liz and Dick» (που έπαιξε στο Lifetime) έχουμε τώρα να περιμένουμε το «Burton and Taylor», μία ακόμα 90λεπτη τηλεταινία που θα ρίξει το δικό της φως στον παθιασμένο έρωτα του Ρίτσαρντ Μπάρτον με την Λιζ Τέιλορ (αν υπάρχει ακόμα αφώτιστη πλευρά που δεν έχουν ανακαλύψει κάθε της λεπτομέρεια). Συγκεκριμένα, η πλοκή θα περιστρέφεται γύρω από τη διαβόητη εμφάνιση του ζευγαριού στη θεατρική παράσταση του έργου του Νόελ Κάουαρντ «Private Lives» το 1983.

Συμπρωταγωνιστής της Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, στο ρόλο του Μπάρτον, ο Ντόμινικ Γουέστ - μία ενδιαφέρουσα επιλογή. Το σενάριο του «Burton and Taylor» υπογράφει ο Γουίλιαμ Αϊβορι και τη σκηνοθεσία ο Ρίτσαρντ Λάξτον.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μεταφέρουμε την ιστορία του Μπάρτον και της Τέιλορ στο BBC America» δήλωσε ο παραγωγός του καναλιού Πέρι Σάιμον. «Εχουμε ένα εξαιρετικό σενάριο, έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη και δύο από τους καλύτερους Βρετανούς ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν δύο πραγματικούς μύθους. Ανυπομονούμε για μία παραγωγή αντάξια των σπουδαίων δραμάτων στα οποία έχει παράδοση το BBC...»

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας, αλλά το BBC America το έχει στη λίστα του για το 2014.