Buzz

Η Ζιστίν Τριέ ίσως βρήκε την επόμενή της ταινία

στα 10

Κι αυτή φαίνεται πως θα είναι μια κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Ντάνιελ Κλόους «Monica».

Η Ζιστίν Τριέ ίσως βρήκε την επόμενή της ταινία

Μετά και την κατάκτηση του Χρυσού Φοίνικα πέρσι στο Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία της «Ανατομία μιας Πτώσης», η καριέρα της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Ζιστίν Τριέ εκτοξεύθηκε φτάνοντας μάλιστα μέχρι και τα Οσκαρ οπού η ίδια και η ταινία της είναι υποψήφιες για σκηνοθεσία και καλύτερη ταινία αντίστοιχα. Μάλιστα η Τριέ έγραψε ιστορία ως η πρώτη Γαλλίδα σκηνοθέτης που είναι υποψήφια για το Οσκαρ Σκηνοθεσία και Πρωτότυπου Σεναρίου.

Και φυσικά πλέον είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στο χώρο με την οποία όλοι θέλουν να συνεργαστούν κάποια στιγμή. Και σύμφωνα με ένα απόσπασμα συνέντευξης στο γαλλικό περιοδικό L'OBs, της έχει προταθεί να σκηνοθετήσει μια κινηματογραφική μεταφορά του graphic novel του Ντάνιελ Κλόους (πιο γνωστός από το graphic novel «Ghost World» το οποίο έγινε ταινία το 2001 σε σκηνοθεσία του Τέρι Ζούιγκοφ) «Monica», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023. Και μάλιστα με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τομ Κρουζ θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου

monica graphic novel

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου «το “Monica” είναι μια σειρά αλληλένδετων αφηγήσεων που αφηγούνται συλλογικά την ιστορία της ζωής - στην πραγματικότητα, ιστορίες - του χαρακτήρα του τίτλου της. Eνα πολυεπίπεδο αριστούργημα σε μορφή κόμικ που παραπέμπει σε πολλά από τα είδη που έχουν καθορίσει το μέσο - πόλεμος, ρομαντισμός, τρόμος, έγκλημα, υπερφυσικό κ.λπ. — αλλά με έναν μυστηριώδη, μη κατηγοριοποιήσιμο και κατ' ουσίαν Κλοουζικό τρόπο που ανταμείβει πολλαπλές αναγνώσεις. Πέντε χρόνια στα σκαριά, η Μόνικα σηματοδοτεί την κορύφωση της δημιουργικότητας μιας από τις καθοριστικές φωνές στα graphic novels.»

Δεν είναι ξεκάθαρο για το αν η Τριέ θα αναλάβει την σκηνοθεσία της ταινίας αλλά φαίνεται πως σίγουρα το σκέφτεται. Δεδομένου βέβαια ότι η Τριέ έχει ξεκάθαρα επιλογές και προσφορές και όταν ρωτήθηκε με ποιον ηθοποιό θα ήθελε να συνεργαστεί στο μέλλον, ένα από τα άτομα που ανέφερε πρόσφατα ήταν και η Τζένιφερ Λόρενς. Οπότε δεν έχουμε παρά να δούμε τι από όλα αυτά θα γίνει πραγματικότητα σύντομα.