Buzz

Ο Κάρι Φουκουνάγκα σκηνοθετεί τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν

στα 10

Ο Τζίλενχαλ θα υποδυθεί τον συνθέτη του «West Side Story» στο biopic που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης του «True Detective» με τον τίτλο «The American».

Ο Κάρι Φουκουνάγκα σκηνοθετεί τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο ρόλο του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν

Τρία χρόνια μετά το «Beasts of No Nation», και αφού αφιερώθηκε κυρίως και ποικιλοτρόπως σε διάφορα τηλεοπτικά σχέδια (ανάμεσά τους, το «True Detective», το «The Alienist» και το επερχόμενο «Maniac»), ο Κάρι Φουκουνάγκα ετοιμάζεται επιτέλους να επιστρέψει στο σινεμά, και μάλιστα με ένα εξαιρετικά φιλόδοξο και περιζήτητο biopic: μια ταινία για τη ζωή του συνθέτη του «West Side Story», Λέοναρντ Μπέρνσταϊν, κάτι για το οποίο έχουν επίσης ενδιαφερθεί σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (ο οποίος ήδη ετοιμάζει ένα ριμέικ του κλασικού μιούζικαλ) και ο Μάρτιν Σκορσέζε.

Η ταινία που φέρει τον τίτλο «The American» βασίζεται στη βιογραφία του Μπέρνσταϊν που υπογράφει ο Χάμφρεϊ Μπάρτον, και η οποία παρακολουθεί την ιλιγγιώδη άνοδο του συνθέτη και τα προσωπικά και επαγγελματικά θέματα που αντιμετώπισε στην πορεία του προς τη δόξα. Τη σεναριακή διασκευή έχει αναλάβει ο Μπράιαν Μίτνικ του τηλεοπτικού «Vinyl».

Διαβάστε ακόμη: Μανία για το «Maniac»

Leonard Bernstein 607

Ο Φουκουνάγκα έχει ήδη βρει τον ιδανικό πρωταγωνιστή του στο πρόσωπο του Τζέικ Τζίλενχαλ, ο οποίος θα κρατά επίσης ρόλο παραγωγού στην ταινία κι ελπίζει να πετύχει επιτέλους με τον ρόλο αυτό την οσκαρική υποψηφιότητα που του ξεφεύγει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.

«Οπως για τους περισσότερους, ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν βρήκε το δρόμο για τη ζωή και την καρδιά μου μέσα από το “West Side Story”, όταν ήμουν παιδί», λέει ο Τζίλενχαλ. «Αλλά όσο μεγάλωνα και ξεκίνησα να μαθαίνω για την έκταση της δουλειάς του, άρχισα να καταλαβαίνω το εύρος της απαράμιλλης συνεισφοράς του και την ευγνωμοσύνη που του χρωστά η σύγχρονη αμερικανική κουλτούρα. Σαν άνθρωπος, ο Μπέρνσταϊν ήταν μια συναρπαστική φυσιογνωμία –μια ιδιοφυία και γεμάτος αντιφάσεις– και θα είναι απίστευτη τιμή για μένα να πω την ιστορία του με ένα ταλέντο και φίλο σαν τον Κάρι».

Από τον ορυμαγδό των βιογραφικών ταινιών που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό το Χόλιγουντ, αυτό μοιάζει σίγουρα με μια από τις πιο ενδιαφέρουσες, όχι μόνο εξαιτίας των εμπλεκόμενων ταλέντων, αλλά και για την προοπτική να συστήσει στο ευρύ κοινό μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα. Εκτός από το «West Side Story», ο Μπέρνσταϊν είχε συνθέσει επίσης τη μουσική για το «Λιμάνι της Αγωνίας» του Ηλία Καζάν, η οποία και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ.

Leonard Bernstein 607

Διαβάστε ακόμη