Buzz

Η Νάταλι Πόρτμαν στο κέντρο μιας τραγωδίας στο ελεγειακό τρέιλερ του «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν

στα 10

Το τρέιλερ του «Jackie» επιβεβαιώνει πως είναι μια ταινία του Πάμπλο Λαραΐν - και όχι μια απλά κομψή βιογραφία της Τζάκι Κένεντι.

Η Νάταλι Πόρτμαν στο κέντρο μιας τραγωδίας στο ελεγειακό τρέιλερ του «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν

To «Jackie» του Πάμπλο Λαραΐν οδεύει στο δικό του διακριτικό δρόμο προς τα Οσκαρ, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας, το βραβείο σεναρίου που κέρδισε εκεί και τη διαρκή συζήτηση πως μοιάζει αδύνατον να μείνει η Νάταλι Πόρτμαν εξω από την πεντάδα του Α' Γυναικείου Ρόλου.

Γυρίζοντας για λίγο το χρόνο πίσω, θυμίζουμε πως η ταινία είναι ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2010 ως κοινή επιθυμία του Ντάρεν Αρονόφσκι και της τότε συζύγου του Ρέιτσελ Βάις. Ο χωρισμός τους όμως οδήγησε και στη ματαίωση της ταινίας. Το 2012 η Fox Searchlight αναζήτησε νέα ηθοποιό για να πρωταγωνιστήσει, επιλέγοντας τη Νάταλι Πόρτμαν και ελπίζοντας πως αυτό θα ήταν αρκετό για να φέρει πίσω τον Ντάρεν Αρονόφσκι (λόγω της επαγγελματικής του σχέσης με την Πόρτμαν στον «Μαύρο Κύκνο»). Πέντε χρόνια μετά, ο Αρονόφσκι παραμένει στη θέση του παραγωγού, ενώ τη σκηνοθεσία πια υπογράφει ο Πάμπλο Λαραΐν, εν μέρει επειδή η Νάταλι Πόρτμαν ενθουσιάστηκε όταν είδε το «El Club» στην προηγούμενη Berlinale - που να είχε δει και το «Pablo Neruda» που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες, ενώ τα γυρίσματα του «Jackie» είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία 2016: Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Πρώτη Κυρία του Φεστιβάλ

Jackie 607

Το βραβευμένο πλέον στη Βενετία σενάριο του Νόα Οπενχάιμ - αρχικά προορισμένο για να γίνει μίνι σειρά στο HBO - αφηγείται τις τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι στις 22 Νοεμβρίου 1963, όταν η Τζάκι Κένεντι αποκάλυψε σε όλον τον πλανήτη το πιο ευάλωτο και γενναιόδωρο πρόσωπό της - τις μέρες όπου η Τζάκι Κένεντι γίνεται ένας θρύλος, αλλά πλέον έχει χάσει τα πάντα.

Σε αυτό τον ελεγειακό τόνο, αλλά και με πολλές στρώσεις ψυχολογίας που σκιαγραφούν το πορτρέτο ενός συμβόλου, το «Jackie» χαιρετίστηκε και από την κριτική για να βρει το δικό του δρόμο μέσα στις μεγάλες ταινίες της χρονίας. Το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε δίνει το στίγμα της σκηνοθεσίας του Πάμπλο Λαραΐν, την μαγνητική ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν και δεν υστερεί καθόλου σε γκαρνταρόμπα - αν αυτό ήταν που σας ενδιαφέρει πιο πολύ.


Δείτε παρακάτω το νέο, μεγαλύτερο σε διάρκεια, τρέιλερ που κυκλοφόρησε στις 14 Νοεμβρίου.


Δείτε παρακάτω νέες φωτογραφίες από την ταινία κι από τα γυρίσματα.

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607

jackie 607