Buzz

Inside Llewyn Davis: κερδίστε το soundtrack!

στα 10

Ποιος δεν χορταίνει την μουσική και τα τραγούδια του «Inside Llewyn Davis»; Πάρτε μέρος στην κλήρωση του Flix και κερδίστε ένα από τα καλύτερα soundtracks της χρονιάς.

Flix Team
Inside Llewyn Davis: κερδίστε το soundtrack!

Οσοι είδαν την ταινία, λάτρεψαν το soundtrack. Ο οσκαρικός και πάντα εξαιρετικός T Bone Burnett (στην τέταρτη συνεργασία του με τους Κοέν, μετά τα «Ω Αδελφέ Που Είσαι», «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» και «The Ladykillers») καταθέτει την 40χρονη εμπειρία του, υπογράφει την παραγωγή, τις μουσικές επιλογές και ενορχηστρώσεις του «Inside Llewyn Davis», και μας χαρίζει ένα πραγματικό διαμάντι. Βοηθός του στην παραγωγή του soundtrack ο Μάρκους Μάμφορντ (ο frontman των Mumford & Sons και σύζυγος της πρωταγωνίστριας Κάρεϊ Μάλιγκαν).

Το soundtrack περιέχει 12 ηχογραφήσεις παραδοσιακών και νέων φολκ κομματιών που έγιναν για την ταινία, ένα κομμάτι του Ντέιβ Βαν Ρονκ (στην αυτοβιογραφία του οποίου βασίζεται το «Inside Llewyn Davis») καθώς και μία ανέκδοτη εκδοχή του «Farewell» του Μπομπ Ντίλαν (η οποία υπάρχει αποκλειστικά εδώ παρόλο που είχε ηχογραφηθεί στα sessions του «The Times They Are A-Changin'» άλμπουμ του). Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν οι ηθοποιοί (από τον Οσκαρ Αϊζακς, ο οποίος έχει φολκ παράδοση, μέχρι τους Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Κάρεϊ Μάλιγκαν και Ανταμ Ντράιβερ). Μην εξαπατάστε όμως: οι ίδιοι οι Κοέν είχαν τον τελευταίο λόγο σε όλα. Γιατί, κατά βάθος, αυτός ήταν ο σκοπός της ταινίας.

Το Flix αγαπάει την μουσική, σχεδόν όσο και το σινεμά, και για αυτό σας κάνει ένα δώρο: στείλτε mail στο win@flix.gr, με το ονοματεπώνυμό σας, αναφέροντας οπωσδήποτε στο θέμα «Inside Llewyn Davis soundtrack» και 10 τυχεροί νικητές θα κερδίσουν από ένα cd. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου και οι νικητές της κλήρωσης θα ενημερωθούν με email.

2

Οι αδελφοί Κοέν δεν έχουν κάνει μία τυπική ταινία τους. Αλλά κάτι ακόμα παραπάνω. Πίσω από το στιλ, το χιούμορ, την σκηνοθετική υπογραφή υπάρχει και κάτι ακόμα: μία ουσιαστική αγάπη για το θέμα, ένας σεβασμός για την εποχή, μία βαθιά υπόκλιση στην μουσική. Βασίζονται ελεύθερα στην αυτοβιογραφία του Ντέιβ Βαν Ρονκ «The Mayor of MacDougal Street» για να πλάσουν έναν φιξιόν χαρακτήρα, ο οποίος όμως διαθέτει αρκετά από τα διαβόητα στοιχεία του Βαν Ρονκ και του Ντίλαν - εγωπάθεια, αντικοινωνικότητα, σνομπ αλαζονεία και οργή απέναντι στον συμβιβασμένο κόσμο που δεν καταλαβαίνει, δαιμονισμένο ταλέντο, βαθιά, πραγματική, παθιασμένη, αστείρευτη αγάπη για την μουσική. Μία παλλόμενη, σπαραχτική αναγκαιότητα, σαν το νερό και το οξυγόνο, να εκφράζεις όσα δεν μπορείς διαφορετικά, με μια κιθάρα και τη φωνή σου.

Η επιλογή τους να περιγράψουν αυτό το σύμπαν, αυτή την Οδύσσεια του νυχτοκαματιάρη μουσικού ως μία τρυφερή, γλυκιά και θεόπικρη κωμωδία που φέρει το σήμα-κατατεθέν The Dude χιούμορ τους είναι ιδανική. Ο Λιούιν Ντέιβις είναι loser. Βρέχει ένα σύννεφο μονίμως πάνω από το κεφάλι του. Τα έχει κάνει όλα λάθος, έχει απογοητεύσει τους πάντες, κανείς δεν στηρίζεται πάνω του, κανείς δεν τον πιστεύει, κανείς δεν τον προωθεί κι εκείνος τριγυρνά σε ένα εσωτερικό και κυριολεκτικό ταξίδι δρόμου ως ένας απογοητευμένος, πικραμένος μαγκούφης. Ο ίδιος όμως πιστεύει στην μουσική, πιστεύει στο όνειρό του. Μάταια, επιπόλαια, συγκινητικά. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix για το «Inside Llewyn Davis» εδώ.

.

Διαβάστε περισσότερα: