Buzz

Ερχεται Μάιος στις Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά

στα 10

Με δύο αφιερώματα - ένα στη Δώρα Μασκλαβάνου και ένα στο νέο σινεμά της Αργεντινής - μπαίνει ο Μάιος στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς.

Flix Team
Ερχεται Μάιος στις Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δ. Διονύσου με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Πρεσβείας της Αργεντινής θα κάνει αφιέρωμα στον Νέο Ανεξάρτητο Λατινοαμερικάνικο Κινηματογράφο προβάλλοντας ταινίες της Αργεντινής.

Στην πρώτη προβολή του Μαΐου η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δ. Διονύσου θα οργανώσει αφιέρωμα στην καταξιωμένη σκηνοθέτη Δώρα Μασκλαβάνου προβάλλοντας την ταινία της «Πολυξένη, Μια Ιστορία από την Πόλη» με την παρουσία συντελεστών της ταινίας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα «Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά» στο Facebook.


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΑ ΜΑΣΚΛΑΒΑΝΟΥ

Πολυξένη 607

Δευτέρα 6 Μαϊου 2019 στις 20.00 - «Πολυξένη, Μια Ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου

Ενα ευκατάστατο ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη υιοθετεί ένα κοριτσάκι, το οποίο χρόνια αργότερα θα τους κληρονομήσει και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό και προκατειλημμένο περιβάλλον συγγενών που διεκδικούν την περιουσία της. Η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και ήταν η επίσημη υποβολή της Ελλάδα για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2018.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την «Πολυξένη: Μια Ιστορία από την Πόλη» της Δώρας Μασκλαβάνου


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ

Historias Minimas 607

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στις 20.00 - Μικρές Ιστορίες του Κάρλος Σορίν (2002, 93')

Τρεις μικρές ιστορίες, τρία πρόσωπα που περιπλανώνται στις ερημιές της Παταγονίας και η τύχη τους φέρνει κοντά. Ειδική μνεία και Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Ana y los otros

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 - H Ανα και οι Αλλοι της Σελίνα Μούργκα (2003, 77')

Η Ανα επιστρέφει στη γενέθλια πόλη της μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Οι αναμνήσεις της την κατακλύζουν και οι μνήμες από τους παλιούς έρωτες επιστρέφουν. Διακρίσεις στα Φεστιβάλ Βενετίας, Βιέννης, Θεσσαλονίκης.

La Punta del Diablo

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019 - Το Ακρωτήρι του Διαβόλου του Μαρτσέλο Παβάν (2006, 90')

Ενας γιατρός από το Μπουένος Άιρες αποφασίζει να απομακρυνθεί από τους αγαπημένους του και τη δουλειά του ταξιδεύοντας νότια. Συναντά στο δρόμο του τη Μαρία, την οποία ακολουθεί μέχρι το Ακρωτήρι του Διαβόλου, στην Ουρουγουάη…


Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά - Πληροφορίες | Οι προβολές γίνονται στις 20.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19. | Είσοδος Ελεύθερη | Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς | Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου | Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα «Ημέρες Κινηματογράφου στη Δροσιά» στο Facebook.