Φεστιβάλ / Βραβεία

Ηθικό πάντα ψηλά! Το 7ο Outview έρχεται

στα 10

Από τις 18 έως τις 28 Απριλίου στο Ινστιτούτο Θερβάντες, η Αθήνα θα ζήσει ξανά queer κινηματογραφικές μέρες!

Flix Team
Ηθικό πάντα ψηλά! Το 7ο Outview έρχεται

Με ένα σαφές μήνυμα αντοχής και γιατί όχι αντίστασης, το έβδομο Outview Film Festival επιστρέφει στο Ινστιτούτο Θερβάντες στο Σύνταγμα για έντεκα μέρες προβολών των καλύτερων queer ταινιών της πρόσφατης παραγωγής με ιδιαίτερη έμφαση στο ντοκιμαντέρ όπως δηλώνουν οι διοργανωτές του, αλλά και με αφιερώματα, events, ομιλίες, μουσική.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει φέτος το «Call Me Cutchu» των Μαλίκα Ζουχάλι Γουάραλ και Κάθριν Φέαρφαξ, ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του ακτιβιστή Ντέιβιντ Κάτο και την προσπάθεια του να αντισταθεί απέναντι στην δημόσια και ιδιωτική ομοφοβία στην πατρίδα του Ουγκάντα. Το φιλμ βραβεύτηκε με το Teddy στο φεστιβάλ Βερολίνου ενώ προβλήθηκε και στο πρόσφατο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι αποτελεί ένα εξαιρετικά συγκινητικό, αλλά και γεμάτο δύναμη ντοκιμαντέρ.

1Call Me Cutchu

Η ταινία λήξης είναι μια μάλλον παράξενη επιλογή αφού το «We Think The World of You» του Κόλιν Γκρεγκ με τον Αλαν Μπέιτς και τον Γκάρι Ολντμαν είναι μια ταινία του 1988, όμως το φιλμ εντάσεται στο μίνι αφιέρωμα στον συγγραφέα Τζ. Ρ. Ακερλέι, ένα από τα queer icons τα οποία το φεστιβάλ τιμά φέτος, όπως τον Βίτο Ρούσο τον συγγραφέα του «Celluloid Closet», ή τον μάλλον ξεχασμένο μουσικό Jobriath. Εκτός από το «We Think The World of You» στο μικρό αφιέρωμα στον Ακερλεϊ, θα προβληθεί επίσης το φιλμ κινουμένων σχεδίων «My Dog Tulip» των Πολ Φίρλινγκ και Σάντρα Φίρλινγκ, μια συγκινητική τρυφερή ταινία για την σχέση του συγγραφέα με το λυκόσκυλο του, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο του.

1My Dog Tulip

Ανάμεσα στις ταινίες του προγράμματος μια από τις πιο αναμενόμενες (για τους σωστούς ή λάθος λόγους) είναι φυσικά το «Interior Leather Bar» των Τζέιμς Φράνκο και Τράβις Μάθιους, αλλά και το «I Want Your Love» του δεύτερου που πρόσφατα απαγορεύτηκε στην Αυστραλία, ή το εξαιρετικό «Contracorriente» του Χαβιέ Φουέντες Λεόν από το Περού.

Ενα αφιέρωμα στην ομοφοβία με ταινίες μυθοπλασίας αλλά και ντοκιμαντέρ, από χώρες όπως η Σερβία, η Τζαμάικα και το Ισραήλ, ένα μίνι αφιέρωμα στο... bear cinema με μερικες κωμωδίες για αρκούδες αλλά και αρκετές ενδιαφέρουσες ελληνικές συμμετοχές.

1Contracorriente

Ανάμεσα στις τελευταίες τα εξαιρετικά ντοκιμαντέρ των Παναγιώτη Ευαγγελίδη «They Glow in thew Dark», το «Roughcut» της Ελιάνας Αμπραβανέλ και μικρού μήκους ταινίες όπως το «Sebastien’s Night Out» του Κωνσταντίνου Μενελάου, το «Post Orgasmic» του Menelas, το «Sταχτοπούτα 45QO» της Κατερίνας Τριχιά, ή το «En Flicka» του Αλκη Παπασταθόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προβολές και τις ταινίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του φεστιβάλ. Οι προβολές κοστίζουν 3 και 5 ευρώ, ενώ κάθε μέρα 30 άνεργοι θα δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις απογευματινές προβολές του φεστιβάλ.

Tags: 7o Outview