Buzz

H Σκάρλετ Γιόχανσον στο ρόλο της ζωής της!

στα 10

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν ζούσε ο Αλφρεντ Χίτσκοκ είναι κάτι περισσότερο από πιθανό πως θα είχε προσθέσει στη λίστα των μοιραίων γυναικών του τη Σκάρλετ Γιόχανσον. Ισως γι' αυτό η είδηση πως η 27χρονη ηθοποιός θα υποδυθεί τη Τζάνετ Λι στο «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» δεν αποτελεί έκπληξη.

H Σκάρλετ Γιόχανσον στο ρόλο της ζωής της!

Είχαμε γράψει παλιότερα πως το «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho», που εισβάλλει στο παρασκήνιο πίσω από την ίσως πιο διάσημη ταινία του Βρετανού μετρ του τρόμου είναι μια από τις δύο ταινίες που ετοιμάζονται ως φόρος τιμής στον Αλφρεντ Χίτσκοκ, χωρίς κανείς να προσθέσει σε αυτά τα ριμέικ της «Ρεβέκκα» και του «Suspicion» που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Η άλλη είναι το «The Girl» που αφηγείται τη θυελλώδη σχέση του Χίτσκοκ με την Τίπι Χέντρεν (πρωταγωνίστρια στα «Πουλιά» και το «Marnie») και πρωταγωνιστούν ο Τόμπι Τζόουνς (στο ρόλο του Χίτσκοκ!) και η Σιένα Μίλερ στο ρόλο της Χέντρεν στους ρόλους που μέχρι πρόσφατα διεκδικούσαν ο Τίμοθι Σπολ και η Τζένιουαρι Τζόουνς. Το φιλμ είναι μια παραγωγή του BBC, στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Τζούλιαν Τζάρολντ («Becoming Jane») ενώ τη γυναίκα του Χίτσκοκ, Αλμα, υποδύεται η Ιμέλντα Στόντον

Μέχρι σήμερα, τα μόνα πράγματα που γνωρίζαμε για το «Alfred Hitchcock and the Making of Psycho» (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Ρεμπέλο) είναι ότι πρωταγωνιστεί ο Αντονι Χόπκινς στο ρόλο του Χίτσκοκ, η Ελεν Μίρεν στο ρόλο της συζύγου του, Αλμα, και πως την σκηνοθεσία υπογράφει ο Βρετανός Σάσα Γκερβάσι, σεναριογράφος του «Τhe Terminal» και υπεύθυνος για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σκηνοθετικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων, το ντοκιμαντέρ «Anvil! The Story of Anvil».

Τώρα, όμως, το όλο πρότζεκτ αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς ανακοινώθηκε πως τον ρόλο της Τζάνετ Λι θα αναλάβει η Σκάρλετ Γιόχανσον, το ρόλο του Αντονι Περκινς θα παίξει ο Τζέιμς Ντ'Αρσι, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Τζον Τζ. ΜακΛάφλιν του «Μαύρου Κύκνου».

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να περιμένει στ' αλήθεια, αλλά και μόνο στη σκέψη πως η διάσημη σκηνή του ντουζ από το «Ψυχώ» θα ζωντανέψει με την Σκάρλετ Γιόχανσον γυμνή, η κινηματογραφική βιομηχανία δηλώνει από τώρα ανάστατη.

Διαβάστε περισσότερα για τα δύο πρότζεκτ που φέρνουν τον Αλφρεντ Χίτσκοκ στα 2010s και δείτε παρακάτω τη διάσημη σκηνή από το «Ψυχώ» φέρνοντας στο νου σας την Σκάρλετ Γιόχανσον. Χμ...