Buzz

Η Μίρα Ναίρ μποϋκοτάρει το Ισραήλ

στα 10

Επίσημη καλεσμένη στο Φεστιβάλ της Χάιφα, η Ινδή σκηνοθέτις Μίρα Ναίρ αρνήθηκε την πρόσκληση, δηλώνοντας πως θα επισκεφθεί το Ισραήλ μόνο όταν «πέσουν τα τείχη».

Η Μίρα Ναίρ μποϋκοτάρει το Ισραήλ

Με μηνύματά στον λογαριασμό της στο twitter, η Ινδή σκηνοθέτις Μίρα Ναίρ δήλωσε συμπαράσταση στην Παλαιστίνη, αρνούμενη να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ της Χάιφα, όπου ήταν επίσημη προσκεκλημένη, με αφορμή την έξοδο της τελευταία της ταινίας «The Reluctant Fundamentalist».

«Δεν θα πάω στο Ισραήλ αυτή τη φορά... Θα πώ όταν τελειώσει η κατοχή. Θα πάω στο Ισραήλ όταν το κράτος δεν θα προκρίνει τη μια θρησκεία έναντι της άλλης. Θα πάω στο Ισραήλ όταν το απαρτχάιντ θα έχει τελειώσει.»

Στην πραγματικότητα, η Ναίρ υποστηρίζει την καμπάνια της Παλαιστίνης για το ακαδημαϊκό και το πολιτιστικό μποϋκοτάρισμα στο Ισραήλ που βρίσκει τελευταία πολλούς καλλιτέχνες και ακαδημαϊκούς (μια από τις τελευταίες περιπτώσεις ήταν αυτή του Στίβεν Χόκινγκ) να αρνούνται να επισκεφθούν το Ισραήλ, αν δεν δοθεί επιτέλους μια λύση στο Παλαιστινιακό.

2

Η Σάμια Μπότμεχ, οργανωτικό μέλος της οργάνωσης Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel δήλωσε πως η κίνηση της Μίρα Ναίρ είναι πολύτιμη, «Βοηθάει να αναδειχθεί ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού και του απαρτχάιντ.»