Buzz

Γούντι Αλεν, αποχαιρέτα την Ελλάδα που χάνεις...

στα 10

Για να τελειώνουμε με αυτήν την ιστορία, μόλις επιβεβαιώθηκε πως το νέο του φιλμ του Γούντι Αλεν θα γυριστεί στη Νότιο Γαλλία. Οπότε, au revoir Ελλάδα...

Γούντι Αλεν, αποχαιρέτα την Ελλάδα που χάνεις...

Μετά από σωρεία φημών που ήθελαν τον Γούντι Αλεν μέχρι και να βρίσκεται στην Ελλάδα αναζητώντας χώρους για την καινούρια του ταινία, μόλις επιβεβαιώθηκε πως η τυχερή ευρωπαϊκή χώρα που θα βρει τον 77χρονο σκηνοθέτη εκτός Αμερικής για όγδοη φορά είναι η Γαλλία, στη δεύτερη επίσκεψή του εκεί μετά το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι».

Συγκεκριμένα, το νέο ατιτλοφόρητο ακόμη φιλμ του Γούντι Αλεν θα γυριστεί στη Νότιο Γαλλία με επιβεβαιωμένους πρωταγωνιστές - μέχρι στιγμής - την Εμα Στόουν και τον Κόλιν Φερθ και με μόνιμους συνεργάτες του την Λέτι Αρονσον και τον Στίβεν Τενενμπάουμ στην παραγωγή, τον Ντάριους Κόντζι στη φωτογραφία («Μεσάνυχτα στο Παρίσι», «Στη Ρώμη με Αγάπη»), την Αν Σαιμπέλ στην καλλιτεχνική διεύθυνση και την Σόνια Γκράντε στα κοστούμια.

Οπότε ξεχάστε όσα έσπευσαν να καλύψουν εκτενή ρεπορτάζ εγχώριων εφημερίδων και άλλων μέσων που ήθελαν τον Αλεν όχι μόνο να γυρίζει εδώ την καινούρια του ταινία, αλλά και να έχει πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ, να ψάχνει τοποθεσίες στην Σκιάθο και την Πλάκα, να έχει δώσει για πρώτη φορά το ελεύθερο στο να γράψει κάποιος άλλος σενάριο ταινίας του (Πολ Οστερ) και να αναφέρεται ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης.

Σύντομα, με αφορμή την έξοδο του «Βlue Jasmine» (διαβάστε περισσότερα εδώ) στις αμερικάνικες αίθουσες τον Ιούλιο, θα μάθουμε σίγουρα και περισσότερα. Το μόνο ωστόσο που ελπίζουμε είναι να μην υπήρξε έστω υπόνοια πως ο Αλεν ήθελε να γυρίσει την ταινία του εδώ και κάποιος, κάτι, κάποτε (όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα προ και εντός κρίσης) τον αποθάρρυνε!

Αλλωστε δεν είναι καν απίθανο η Ελλάδα να είναι το μέρος που ο Γουντι Αλεν θα γυρίσει την επόμενη ταινία του που, με τους ρυθμούς που δουλεύει τα τελευταία χρόνια, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα αργήσει.

Διαβάστε ακόμη: