Φεστιβάλ / Βραβεία

«Glory at Sea»: Δείτε τη μικρού μήκους του φετινού νικητή του Sundance

στα 10

Πριν το «Beasts of the Southern Wild», ο Μπεν Ζάιτλιν είχε τραβήξει την προσοχή με τη μικρού μήκους «Glory at Sea». Δείτε την και αναγνωρίστε το ύφος του σκηνοθέτη.

«Glory at Sea»: Δείτε τη μικρού μήκους του φετινού νικητή του Sundance

Στην απονομή των βραβείων του Φεστιβάλ του Sundance που έγινε πριν λίγες ώρες, ο Μπεν Ζάιτλιν απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής για Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας στο Αμερικανικό Τμήμα, με το «Beasts of the Southern Wild», το οποίο τιμήθηκε επίσης και για τη φωτογραφία του.

Ωστόσο, ο Μπεν Ζάιτλιν είχε ήδη τραβήξει την προσοχή των θαμώνων των Φεστιβάλ από το 2008, με τη μικρού μήκους ταινία του, «Glory at Sea», ένα φιλμ 25 λεπτών με το ίδιο ύφος μαγικού ρεαλισμού και το ίδιο αίσθημα ανθρωπισμού που χαρακτηρίζει και τη φετινή, μεγάλου μήκους ταινία του.

Η ταινία εκτυλίσσεται και πάλι στη Νέα Ορλεάνη μετά την καταστροφή του τυφώνα Κατρίνα και, παρότι δεν έχει πλοκή, αλλά είναι περισσότερο μια πειραματική ατμοσφαιρική άσκηση αισθήσεων, αποδίδει απόλυτα το στιλ του σκηνοθέτη που δημιούργησε στο φετινό Sundance το μεγαλύτερο θόρυβο.

Το «Glory at Sea» έχει την υπογραφή της κολλεκτίβας Court 13, με επικεφαλής τον Ζάιτλιν και τον Ρέι Τιντόρι κι αποτελεί ένα είδος εσωτερικού μονολόγου για τις καταστροφικές συνέπειες του Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, όπως αποδίδεται από την αφήγηση ενός επιζώντα που θέλει να πείσει τους συνανθρώπους του να κατασκευάσουν μια βάρκα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στον αφανισμένο, πια, κόσμο τους.

Δείτε ολόκληρη την ταινία στο παρακάτω βίντεο για να καταλάβετε τι ήταν εκείνο που έκανε φέτος τους θεατές του Φεστιβάλ του Sundance να μιλούν αδιάκοπα για το «Beasts of the Southern Wild».

Διαβάστε όλες τις ανταποκρίσεις του Flix από το Sundance εδώ.