Buzz

O Φρανσουά Οζόν, έχει «Une Νouvelle Αmie»

στα 10

Η νέα του ταινία είναι βασισμένη σε ένα διήγημα της Ρουθ Ρέντελ κι ετοιμάζεται για τις αίθουσες το φθινόπωρο.

O Φρανσουά Οζόν, έχει «Une Νouvelle Αmie»

Μπορεί να μην φέρει πια την ταμπέλα του «enfant terrible» όμως ο Φρανσουά Οζόν μοιάζει να οδεύει προς την κινηματογραφική ωριμότητά του στις πρόσφατες ταινίες του όπως το «Το Αγόρι στο Τελευταίο Θρανίο» και το «Νέα κι Ομορφη» πράγμα που μας κάνει να ανυπομονούμε για το επόμενο βήμα του.

Το «Une Νouvelle Αmie» που αποκάλυψε μόλις την πρώτη φωτογραφία του, με τον Ρομέν Ντουρίς να ταίζει ένα μωρό με ένα μπιμπερό είναι βασισμένο στο διήγημα της Ρούθ Ρέντελ «The New Girlfriend» πράγμα που του προσδίδει αυτομάτως την αδιόρατη οσμή ενός αστυνομικού μυστηρίου.

Στο φιλμ πρωταγωνιστεί η Αναίς Ντεμουστιέ στον ρόλο μιας γυναίκας που πέφτει σε κατάθλιψη όταν η καλύτερή της φίλη πεθαίνει. Οταν όμως ανακαλύψει ένα απροσδόκητο μυστικό για τον σύζυγο της νεκρής της φίλης, θα μπορέσει να κοιτάξει μπροστά και να δει ξανά την ζωή με αισιοδοξία.

Ο Ρομέν Ντουρίς υποδύεται τον σύζυγο, στο φιλμ που θα βγει στις αίθουσες της Γαλλίας τον Νοέμβριο, κάτι που κάνει την παρουσία της στο πρόγραμμα του επόμενου φεστιβάλ της Βενετίας ή/και του Τορόντο, κάτι περισσότερο από πιθανή.

1