Buzz

Το πρώτο τρέιλερ του «Five Nights at Freddy’s» είναι απολαυστικά τρομακτικό

στα 10

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά της διάσημης σειράς βιντεοπαιχνιδιών φαίνεται να καταλαβαίνει πλήρως το πνεύμα της.

Το πρώτο τρέιλερ του «Five Nights at Freddy’s» είναι απολαυστικά τρομακτικό

Το νεότερο trailer του «Five Nights At Freddy's» κυκλοφόρησε από τη Universal Pictures, σε συνεργασία με τον «τιτάνα» τρόμου, την εταιρία Blumhouse. Από τη νέα, πιο εκτενή ματιά που παρουσιάζει το τρέιλερ, φαίνεται ότι έχει πιστά αποτυπώσει την ατμόσφαιρα της πασίγνωστης πλέον σειράς βιντεοπαιχνιδιών, με την παιχνιδιάρικη, αλλά ανατριχιαστική αισθητική και τα χαρακτηριστικά της πλέον jumpscares.

Η σειρά βιντεοπαιχνιδιών «Five Nights at Freddy's» ξεκίνησε το 2014 και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Αρχίζοντας ένα μικρό, ανεξάρτητο παιχνίδι εξ’ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον Σκοτ Κόθον, γνώρισε σύντομα τεράστια εμπορική επιτυχία και απέκτησε μια μεγάλη οπαδική βάση, κυρίως μέσω του διαδικτύου. Έγινε έτσι ένα από τα πρώτα διαδικτυακά φαινόμενα, με την βάση να υπάρχει ακόμα και σήμερα και η σειρά να απαριθμεί τουλάχιστον άλλα 16 παιχνίδια, μαζί με βιβλία που επεκτείνουν την ιστορία τους.

Η ιστορία των παιχνιδιών αφορά την στοιχειωμένη πιτσαρία «Freddy Fazbear's Pizza». Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός σεκιουριτά νυχτερινής βάρδιας, που πρέπει για πέντε νύχτες να επιβιώσει από τις επιθέσεις των στοιχειωμένων ρομποτικών μασκότ της, τα οποία διψάνε για αίμα. Με κάθε παιχνίδι προσθέτονταν νέες λεπτομέρειες για την ιστορία, όπως ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας Γουίλιαμ Aφτον, παιδοκτόνος που παγίδευε τα θύματά του στα ρομπότ, όπου στοιχειωνόντουσαν από τα ανήσυχα πνεύματα των θυμάτων του.

five nights

Αυτή την βασική ιστορία φαίνεται να μεταφέρει η ταινία, σχεδόν ένα προς ένα. Ο δυστυχής σεκιουριτάς που θα παγιδευτεί στην στοιχειωμένη πιτσαρία είναι τώρα ο Τζος Χάτσερσον («Hunger Games», «Η Γέφυρα για την Τεραμπίθια»), ο οποίος πρέπει να προσέχει επίσης την μικρή αδερφή του κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. Όμως, τα εμβληματικά πλέον ρομπότ ζωντανεύουν και μετατρέπουν τη φαινομενικά ήσυχη βάρδια σε εφιάλτη. Ο Μάθιου Λίλαρντ («Scream», «Scooby Doo») φαίνεται να συμμετέχει επίσης στον ρόλο του Γουίλιαμ Άφτον, χωρίς όμως πολλές λεπτομέριες για τον ρόλο του. . Το καστ συμπληρώνουν η Μαίρη Στιούαρτ Μάστερσον , η Κατ Κόνερ Στέρλινγκ, η Πάιπερ Ρούμπιο και η Ελίζαμπεθ Λέιλ.

Η παραγωγή της ταινίας ξεκίνησε από το 2015 και έχει αλλάξει άπειρους παραγωγούς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες. Τελικά, η Blumhouse ανέλαβε την παραγωγή και η Έμα Τάμμι θα σκηνοθετήσει την ταινία, σε σενάριο της ίδιας, του Σεθ Κάντερμπακ και του Σκοτ Κόθον, δημιουργό της σειράς. Ο Κόθον, μάλιστα, πάλεψε για να έχει την τελική λέξη για το final cut της ταινίας, εξασφαλίζοντας έτσι πως θα αποτελέσει όσο γίνεται η πιστότερη μεταφορά του οράματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρομποτικά πλάσματα του "Five Nights at Freddy's" και τα ειδικά εφέ έχουν αναλάβει το θρυλικό πλέον Jim Henson Company, μια εταιρεία που εξειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα και έχει φέρει στην ζωή τα Μάπετς.

Η επίσημη περίληψη της ταινίας αναφέρει: «Το φαινόμενο των παιχνιδιών τρόμου γίνεται ένα ανατριχιαστικό κινηματογραφικό γεγονός, καθώς η Blumhouse, η εταιρεία πίσω από τις ταινίες «M3GAN», «The Black Phone» και «The Invisible Man», μεταφέρει το «Five Nights at Freddy's» στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία ακολουθεί έναν ταλαιπωρημένο σεκιουριτά καθώς ξεκινά την εργασία του στην πιτσαρία Freddy Fazbear's Pizza. Καθώς περνά την πρώτη νύχτα του στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στο Freddy's δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο φανταζόταν.»

Η ταινία «Five Nights At Freddy's» θα κυκλοφορήσει στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου και ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία streaming Peacock. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα.

five nights