Buzz

Το «Fight Club 2» είναι εδώ. Σε κόμικ.

στα 10

Είναι κάπως συγκινητικό. Το σίκουελ του «Fight Club» υπάρχει, κάπου έξω από το μυαλό μας. Το αν θα το δούμε ποτέ σε ταινία είναι άλλο θέμα...

Το «Fight Club 2» είναι εδώ. Σε κόμικ.

Εχουν περάσει δυο δεκαετίες απ' όταν το «Fight Club» του Τσακ Πάλανικ κυκλοφόρησε στην αγορά, 16 χρόνια απ' όταν είδαμε την ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ και δεν ξεχάσαμε ούτε δευτερόλεπτό της, ποτέ. Τώρα, η συνέχεια του «Fight Club» είναι πραγματικότητα, παρότι ούτε σε βιβλίο, ούτε σε ταινία, αλλά σε κόμικ. Το «Fight Club 2 #1» υπάρχει ήδη στα βιβλιοπωλεία, γραμμένο από τον Πόλανικ και με σκίτσα του κομίστα Κάμερον Στιούαρτ, πρώτο από 10 τεύχη που θα κυκλοφορήσουν μηνιαία.

Διαβάστε ακόμη: O Τσακ Πάλανικ ανοίγει τα χαρτιά του για το sequel του «Fight Club»

Ο Τσακ Πάλανικ εξηγεί γιατί, ενώ ήθελε απ' την αρχή να δώσει (ζοφερό, οπωσδήποτε) μέλλον στους ήρωές του και τον κόσμο τους, καθυστέρησε τόσο: «Ηξερα ότι αν συνέχιζα την ιστορία νωρίτερα, ολόκληρη η καριέρα μου θα μεταβαλλόταν στο να γράφω προοδευτικά όλο και λιγότερο ενδιαφέροντα σίκουελ του "Fight Club". Επιπλέον, χρειάστηκαν χρόνια για να χτιστεί το ενδιαφέρον γύρω από αυτό, το δεύτερο μέρος, γιατί το βιβλίο μου δεν τα είχε πάει καλά όταν κυκλοφόρησε και η ταινία δεν είχε εισπρακτική επιτυχία στις αίθουσες.»

fight club 2 607

Και, φυσικά, υπάρχει λόγος που ο Πάλανικ επέλεξε να δώσει αυτήν τη μορφή στο καινούριο του έργο: «Ηξερα ότι το σίκουελ του "Fight Club" θα είχε κοινό,» λέει, «αλλά αν είχε γραφτεί ως μυθιστόρημα, ή γυριστεί ως ταινία, θα συγκρινόταν διαρκώς με τις προηγούμενες εκδοχές. Το κόμικ είναι ένα καλό τρίτο μέσο που χαρίζει στην ιστορία κύρος ως αυτόνομο έργο. Κάθε μέσο έχει τις αρετές και τις αδυναμίες του. Με τις ταινίες, μπορείς να κάνει κάποιον να νιώσει απέχθεια, ή να του σπαράξεις την καρδιά. Ομως κάποια πράγματα λειτουργούν στα κόμικς γιατί τα χαρακτηρίζει μια αίσθηση του εξωπραγματικού.»

Διαβάστε εδώ τις πρώτες έξι σελίδες από το κόμικ «Fight Club 2»:

Fight Club 2 Comic 607

Fight Club 2 Comic 607

Fight Club 2 Comic 607

Fight Club 2 Comic 607

Fight Club 2 Comic 607

Fight Club 2 Comic 607

Μέχρι να προμηθευτείτε το «Fight Club 2», ξανανιώστε τη θύελλα του «Fight Club» του Ντέιβιντ Φίντσερ εδώ