Φεστιβάλ / Βραβεία

Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου κάτω από τ' αστέρια!

στα 10

Το 2ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου ξεκινάει στις 19 Ιουνίου σε συνεργασία με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών για προβολές open air με στιλ... γαλλικό.

Flix Team
Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου κάτω από τ' αστέρια!

Μετά την πρώτη διοργάνωση έγινε με επιτυχία πέρσι, το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου επιστρέφει στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις προβολές που θυμίζουν μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες του γαλλικού σινεμά με διαφορετικές αφορμές και από διαφορετικές εποχές.

Το ίσως σημαντικότερο γαλλικό animation, μια από τις καλύτερες ταινίες του Ζακ Μπεκέρ, το ερωτικό τρίγωνο που άφησε στην αιωνιότητα ο Φρανσουά Τριφό και το πρώτο χρώμα από τη γαλλική σημαία όπως το αποτύπωσε κινηματογραφικά ο Κριστόφ Κισλόφσκι, γίνονται οι τέσσερις κινηματογραφικές στιγμές που βάζουν το θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο χάρτη του φετινού καλοκαιριού.

Planete Sauvage 607

19 Ιουνίου 2018, 21.30 | Αγριος Πλανήτης του Ρενέ Λαλού (1973)

Αυτή η ιστορία επιστημονικής φαντασίας διαδραματίζεται στον πλανήτη Ιγκαμ, όπου οι Ντράαγκς, εξελιγμένα όντα, αποίκισαν τους Ομς, μετατρέποντάς τους σε μικρά κατοικίδια ζώα τους. Ολα φαίνονται οργανωμένα, μέχρι την ημέρα που ο Τερ, ένα παιδί που έχει μετατραπεί σε κατοικίδιο ζώο, ξεκινάει την εξέγερση των Ομς προκειμένου να ανακαταλάβουν τον πλανήτη τους... | Η ταινία Αγριος Πλανήτης παρουσιάστηκε το 1973 στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής του Φεστιβάλ, κυρίως χάρη στα γραφικά του Ρολάν Τοπόρ, αλλά και τη μουσική του Αλέν Γκοραγκέρ, στην οποία αναμιγνύεται η ποπ με τη τζαζ και τη ροκ.

Blue

4 Ιουλίου 2018, 21.30 | Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι (1993)

Η ταινία (πρώτη από το το τρίπτυχο «Μπλε», «Λευκο» «Κόκκινο» (εμπνευσμένη από τα χρώματα της γαλλικής σημαίας) διηγείται την ιστορία της Ζιλί, η οποία, μετά τον θάνατο του άντρα της, Πατρίς, ενός μεγάλου μουσικοσυνθέτη, και της κόρης τους Ανα, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ξεκινάει μία νέα ζωή, ανώνυμη και ανεξάρτητη. Ο Ολιβιέ, βοηθός του Πατρίς και ερωτευμένος μαζί της, προσπαθεί να τη βγάλει από την απομόνωσή της ολοκληρώνοντας το Κοντσέρτο για την Ευρώπη, έργο που άφησε ανολοκλήρωτο ο άνδρας της. | Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το 8o Athens Open Air Festival.

Casque D' Or 607

19 Ιουλίου 2018, 21.30 | Casque d’Οr του Ζακ Μπεκέρ (1952)

To «Casque d’Or» μας μεταφέρει στην περίοδο της Μπελ Επόκ, με τις ταραχώδεις αγάπες της όμορφης Casque d'Or, σε μια ανέφικτη ιστορία αγάπης, σημαδεμένη από τη μοίρα. Το έργο αυτό παρουσιάζει τη Σιμόν Σινιορέ σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της ρόλους.

jules et jim ζιλ και τζιμ 607

7 Σεπτεμβρίου 2018, 21.30 | Jules & Jim του Φρανσουά Τριφό (1961)

Ενας θρυλικός ρόλος για τη Ζαν Μορό, το ρεφρέν του τραγουδιού «Tourbillon de la vie» που βρίσκεται στο θυμικό όλων, μια ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου ανάμεσα στον Ζιλ, τον Ζιμ και την Κατρίν, η οποία θα μας εισάγει στο κλίμα του ciné-club τον Οκτώβριο, αφιερωμένο στη Nouvelle Vague!


2ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου | Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους | Είσοδος ελεύθερη μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων θέσεων. | Σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Θερινό Γαλλικό Σινεμά