Buzz

«Escape from Tomorrow»: Η Disneyland όπως δεν την είδατε ποτέ

στα 10

Γυρισμένο κρυφά στα πάρκα διασκέδασης της Disney, έχοντας κάνει αίσθηση στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance, το φιλμ του Ραντι Μουρ, ετοιμάζεται για την έξοδό του.

«Escape from Tomorrow»: Η Disneyland όπως δεν την είδατε ποτέ

Οχι μόνο τα γυρίσματα αυτού του αλλόκοτου, ασπρόμαυρου φιλμ έγιναν δίχως άδεια ή την συναίνεση των θαμώνων της Disneyland και του Disneyworld, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στο τρέιλερ που ακολουθεί κι όπως κάθε άλλο παρά διακριτικά υπονοεί η υπέροχη αφίσα με το ματωμένο χέρι του Μίκι Μάους, χτίζει μια μάλλον εφιαλτική εικόνα για τον παράδεισο διασκέδασης και χαράς που υποτίθεται ότι αυτά τα μέρη είναι.

«Οι άνθρωποι έρχονται εδώ γιατί θέλουν να νιώσουν ασφαλείς. Αλλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν παντού. Ειδικά εδώ». Ετσι ξεκινά το τρέιλερ του φιλμ ενώ στην οθόνη τα πλάνα από τα πάρκα της Disney δείχνουν απειλητικά και ύποπτα με την μουσική του Ζμπίγκνιου Πράισνερ από το «Τρία Χρώματα: Μπλε» να ντύνει τις εικόνες.

Αυτό που ακολουθεί είναι ένα υπνωτικό κολάζ από εικόνες που θα μπορούσες να τις περιγράψεις ως τουλάχιστον παράξενες, αφού αυτό που ξεκινά ως μια τυπική επίσκεψη, μιας συνηθισμένης οικογένειας στο Disneyworld μεταμορφώνεται σε μια λιντσική σχεδόν κατάβαση σε έναν κόσμο όπου τίποτα δεν μοιάζει γνώριμο ή φυσιολογικό. Αλλά δείχνει αναμφίβολα συναρπαστικό.

2

Μετά την προβολή του στο Sundance που δημιούργησε αίσθηση, σχεδόν όλοι θα ορκίζονταν ότι το φιλμ δεν θα έβλεπε ποτέ το φως εκτός των φεστιβάλ ή ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να πολεμήσει μια γερή μήνυση από την Disney για να τα καταφέρει.

Κι όμως τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί κι έτσι το φιλμ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες της Αμερικής και σε VOD στις 11 Οκτωβρίου ξεκαθαρίζοντας μάλιστα περιπαιχτικά στο τρέιλερ «The following motion picture has not been approved for all audiences by the Walt Disney Company».

2

Δείτε το τρέιλερ κι ένα κλιπ πιο κάτω.