Φεστιβάλ / Βραβεία

En Lefko Film Festival: Ο Απρίλης στην Αθήνα έχει το δικό του Φεστιβάλ

στα 10

Από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2017, στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναό και σε απροσδόκητα μέρη στην Αθήνα θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό φεστιβάλ του ραδιοφωνικού σταθμού En Lefko 87.7 με σύνθημα «Discover Great Films»

En Lefko Film Festival: Ο Απρίλης στην Αθήνα έχει το δικό του Φεστιβάλ

Γνωρίζαμε από καιρό ότι η Frontstage και ο En Lefko 87.7 ετοίμαζαν ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ, τοποθετημένο στα τέλη του Απρίλη με διαγωνιστικό τμήμα, πρεμιέρες, μουσικές ταινίες, τηλεόραση και ανακαλύψεις από το παγκόσμιο σινεμά και να που η πρώτη του ανακοίνωση το βρίσκει σε πυρετώδεις ετοιμασίες προκειμένου να κερδίσει το δικό του χώρο ανάμεσα στους Αθηναίους σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ, που θυμίζει στη δομή του τις Νύχτες Πρεμιέρας και με μια ομάδα που τα περισσότερα μέλη της έχουν θητεύσει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, το 1ο En Lefko Film Festival αποκαλύπτει σήμερα για πρώτη φορά τα τμήματά του, μερικές από τις καινοτομίες του και κάποιους τίτλους από το πρόγραμμά του που θα ανακοινωθεί σύντομα.

lost city of z 607 The Lost City of Z

Η επίσημη πρεμιέρα του 1ου En Lefko Film Festival θα γίνει στο Κολλέγιο Αθηνών με την καινούρια ταινία του Τζέιμς Γκρέι «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» με τους Τσάρλι Χάναμ, Σιένα Μίλερ και Ρόμπερτ Πάτινσον, ενώ μια ακόμη ταινία που ανακοινώνεται από το τμήμα «On Air» είναι το «Northern Disco Lights» του Μπεν Ντέιβις, όπου οι ανήσυχοι έφηβοι της νορβηγικής πόλης «Tromso» προκειμένου να επιβιώσουν από την αφόρητη πλήξη της μικρής παγωμένης πόλης τους, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους, ξεχωριστή μουσική σκηνή.

Northern Disco Lights Northern Disco Lights

Ενα από τα νέα τμήματα που λανσάρει το En Lefko Film Festival είναι προβολές στη μεγάλη οθόνη της μικρής, ένα τμήμα δηλαδή αφιερωμένο στην τηλέοραση, στο οποίο θα προβληθεί η εμβληματική μίνι σειρά πέντε επεισοδίων του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Οκτώ Ωρες Δεν Κάνουν Μια Μέρα» (Acht Stunden sind kein Tag) λίγο μετά την πρεμιέρα του σε αποκατεστημένη κόπια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Eight Hours is Not a DayAcht Stunden sind kein Tag

Σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου του Φεστιβάλ, τα επιμέρους τμήματα της πρώτης διοργάνωσης είναι τα εξής:

Under the Radar - Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 5.000€: Ταινίες των μεγάλων δημιουργών του αύριο. Παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτέλεσαν αφορμή για ουσιαστικό διάλογο, ωστόσο δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην Αθήνα. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τμήμα διαγωνίζονται για το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ, βραβείο που θα αποφασίζεται και θα απονέμεται απευθείας από το κοινό του φεστιβάλ στη νικήτρια ταινία. Το συγκεκριμένο τμήμα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 ελληνικές ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν για το χρηματικό έπαθλο.

Red Carpet: Πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται σε αποκλειστική, πρώτη προβολή για τους θεατές του φεστιβάλ μας.

On Air - Διαγωνιστικό τμήμα με έπαθλο 2.000€ από τον En Lefko 87.7: Μουσικά ντοκιμαντέρ που θα μας κάνουν να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να συγκινηθούμε, υπό τους ήχους των αγαπημένων μας καλλιτεχνών. Τον ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7 με σκοπό να αναδείξουν το μεγαλύτερο μουσικοκινηματογραφικό αριστούργημα της σεζόν.

Small Screen on Big Screen: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του μια ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και νέων) στην κινηματογραφική οθόνη. Οι τηλεοπτικές εκπλήξεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά και τα αριστουργήματα της μικρής οθόνης που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίον διηγούμαστε δημιουργικές ιστορίες, συζητιούνται και προβάλλονται πρώτα εδώ.

Get Creative: Εκτός από τις τελευταίες εξελίξεις σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους και να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας ξεχωριστή.

Αφιερώματα: Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και επετειακές προβολές. Θεματικές επιλογές, διαλεγμένες με αγάπη και πάθος για την έβδομη τέχνη.

Midnight Thrills: Ποπ κορν, αίμα και γέλιο μέχρι δακρύων… Κωμωδία και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο απρόβλεπτες, παρανοϊκές ιστορίες τρέλας και πανικού. Ποιος φοβάται τα μεσάνυχτα!

En Lefko Film Festival

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το 1ο En Lefko Film Festival στην επίσημη σελίδα του στο ιντερνετ, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, στην επίσημη σελίδα του στο Instagram και στο Spotify (@EnLefkoFF) όπου μπορείτε να βρείτε και την πρώτη μουσική λίστα του Φεστιβάλ.