Φεστιβάλ / Βραβεία

Ελληνικά βραβεία στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

στα 10

Ολοκληρώθηκε χθες το 29ο Φεστιβάλ του Σεράγεβο, με δυο σημαντικές διακρίσεις για ελληνικές παραγωγές.

Ελληνικά βραβεία στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

Φτάνοντας στο τέλος μιας ακόμα επιτυχημένης διοργάνωσης στη φιλόξενη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο ανακοίνωσε χθες βράδυ τα βραβεία του, ξεχωρίζοντας και τιμώντας δύο από τις Ελληνικές παραγωγές που συμμετείχαν.

Η ταινία «The Cleaners» του Κωνσταντίνου Γεωργούση κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ: το βραβείο συνοδεύεται κι από 2.500 Ευρώ που προσφέρει το Βαλκανικό Al Jazeera. Η ταινία καταγράφει τον εφιάλτη του νεοναζισμού, όπως βιώνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Παράλληλα, στο CineLink, το πρόγραμμα ανάπτυξης και χρηματοδότησης που διεξάγεται στο βαλκανικό φεστιβάλ, η ταινία «Park» της Σοφίας Εξάρχου, σε παραγωγή της Αμάντας Λιβανού για την Guanaco Film και την Beben Films, απέσπασε το Coproduction Development Award από το Eurimages: αυτό είναι το πρώτο βραβείο του προγράμματος ανάπτυξης ταινιών και συνοδεύεται από το ποσό των 30.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, το «Park» αποτέλεσε την επιλογή του Synchro Productions Austria που το υποστήριξε με 2.500 ευρώ.

Εάν, μάλιστα, θέλετε να βοηθήσετε έμπρακτα το «Park» που αυτόν τον καιρό σταχυολογεί τους συνεργάτες του, η ταινία βρίσκεται στο στάδιο αναζήτησης ηθοποιών, αγοριών 12-20 ετών και κοριτσιών 22-28 ετών, χωρίς απαραίτητη την προηγούμενη εμπειρία ή σπουδές υποκριτικής, τα οποία αρκεί να επικοινωνήσουν με το park@guanaco.gr.