Buzz

«Εlle»: O Πολ Βερχόφεν σκηνοθετεί την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε ένα σκοτεινό ψυχοσεξουαλικό θρίλερ

στα 10

Ξεχάστε το «Βασικό Ενστικτο». Η Ιζαμπέλ κρατάει τσεκούρι.

«Εlle»: O Πολ Βερχόφεν σκηνοθετεί την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε ένα σκοτεινό ψυχοσεξουαλικό θρίλερ

Στην αρχή ο Πολ Βερχόφεν ήταν ένας τολμηρός, Ολανδός σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Spetters» ή ο «Τέταρτος Ανθρωπος» μέχρις ότου, φυσικά, άκουσε το κάλεσμα του Χόλιγουντ. Ακόμη κι εκεί όμως, οι ταινίες που έκανε για τα studio είχαν την δική τους ιδιαίτερη ταυτότητα, μια σκοτεινή κυνική ματιά και μια δίχως φόβο αντιμετώπιση της βίας. Το «Σάρκα κι Αίμα», το «Robocop», ακόμη και το «Βασικό Ενστικτο» βρίσκονταν ένα κλικ πιο πέρα από τα συνηθισμένα χολιγουντιανά φιλμ. Και μετά ήρθε το «Showgilrs», ένα θεαματικό ναυάγιο, μια ταινία που πηγαίνει πέρα από το καλό και το κακό και που ήταν ικανή να βάλει την καριέρα του στον πάγο. Το «Starship Troopers» και το «Holllow Man» δεν ήταν ικανά να αναστήσουν την καριέρα του στο Χόλιγουντ.

Χρειάστηκε το «Black Book» το 2006 για να μας θυμίσει ότι ο Βερχόφεν είναι κάτι παραπάνω από τον σκηνοθέτη του «Showgirls» και τώρα, το «Elle» μοιάζει ικανό να το επιβεβαιώσει με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο Μάικλ Ντάγκλας αναβιώνει τη διάσημη σκηνή ανάκρισης του «Βασικού Ενστίκτου»

elle isabelle huppert 607

Βασισμένο στο βιβλίο του Φιλίπ Ντιζάν «Oh...» γυρισμένο στη Γαλλία με Γάλλους ηθοποιούς έχει ως πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ σε έναν ρόλο που μοιάζει να της ταιριάζει γάντι. Η σπουδαία ηθοποιός υποδύεται μια πετυχημένη γυναίκα η οποία θα δεχτεί την επίθεση ενός εισβολέα στο σπίτι της, που θα την βιάσει.

elle isabelle huppert 607

Ομως αντί να καταρρεύσει ή να τρομάξει εκείνη θα αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της να ανακαλύψει ποιος ήταν ο άντρας που την παρακολουθούσε και την βίασε και να ξεκινήσει μαζί του ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

elle isabelle huppert 607

Το «Elle» έχει ημερομηνία εξόδου στην Γαλλία τον Σεπτέμβρη του 2016 αλλά μοιάζει πολύ πιθανόν να κάνει την πρώτη του προβολή στις Κάννες, όπου είχε προβληθεί και το «Βασικό Ενστικτο», αφού η Ιζαμπέλ Ιπέρ αποτελεί ένα αλάνθαστο δόλωμα και το πρώτο τρέιλερ του φιλμ, δείχνει ιδιαίτερα ελκυστικό.


Δείτε ακόμη:

elle isabelle huppert 607