Φεστιβάλ / Βραβεία

Δώστε το Οσκαρ στην Αν Χάθαγουεϊ και μόνο γι' αυτό!

στα 10

Σατιρίζοντας, αλλά και αποθεώνοντας την ερμηνεία της Αν Χάθαγουεϊ στο «Les Miserables», η νεαρή ηθοποιός Εμα Φιτζπάτρικ τραγουδάει το «I Dreamed a Dream» σε ένα βίντεο παρωδία που αξίζει ένα Οσκαρ σαν και αυτό της Χάθαγουεϊ! Κλαίμε...

Δώστε το Οσκαρ στην Αν Χάθαγουεϊ και μόνο γι' αυτό!

Αν χρειαζόταν να παίξετε φέτος ένα σίγουρο στοίχημα για τα Οσκαρ, θα μπορούσατε να ποντάρετε όλα τα λεφτά σας στην Αν Χάθαγουεϊ, η οποία έχοντας κερδίσει κάθε πιθανό βραβείο φέτος, θα χάσει το Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου μόνο αν αποκαλυφθεί ότι συμμετέχει σε αντι-αμερικανική τρομοκρατική οργάνωση.

Η ερμηνεία της ως Φαντίν στο «Les Miserables» του Τομ Χουπερ είναι για πολλούς σύγκλονιστική, για λιγότερους υπερεκτιμημένη, για όλους ένα εξέχον κομμάτι της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς. Γεγονός που οδήγησε την νεαρή Εμα Φιτζπάτρικ (με μικρούς ρόλους στο «Social Network», το «In Time») να παρωδήσει το φαινόμενο Αν Χάθαγουεϊ ερμηνεύοντας με αλλαγμένους στίχους το «I Dreamed a Dream», το ωραιότερο τραγούδι του μιούζικαλ και αυτό που σε μια σκηνή (χωρίς μοντάζ) ερμηνεύει η Χάθαγουεϊ.

Η ειρωνία, φυσικά, είναι πως η Φιτζπάτρικ (η οποία κρατάει και τα φωνητικά και στο συγκρότημα The Mots Nouveaux) τραγουδάει υπέροχα, κοροϊδεύοντας το overacting της Χάθαγουεϊ αλλά και τονίζοντας όλα αυτά που λατρεύει η Ακαδημία: το πόσο δυστυχισμένη είναι η ηρωίδα της Χάθαγουεϊ στην ταινία, το γεγονός πως γύρισε το τραγούδι σε μια σκηνή («I did it all in one take, bitches») και πώς δεν χρειάζεται πλέον να προμοτάρεται η υποψηφιότητα της αφού είναι σίγουρο πως θα κερδίσει το Οσκαρ για το οποίο προσπάθησε τόσο πολύ!

Αν η Αν Χάθαγουεϊ και η (αλήθεια τώρα, συγκλονιστική) ερμηνεία της στο «Les Miserables» ενέπνευσε κάτι τόσο αστείο, τότε και μόνο γι' αυτό από εμάς το Οσκαρ είναι δικό της.

Δείτε το βίντεο - παρωδία με τίτλο «For your Consideration» παρακάτω και αν μπορείτε να κρατηθείτε από τα γέλια θυμηθείτε το τραγούδι της Αν Χάθαγουεϊ εδώ:


Μάθετε τα πάντα για τη φετινή οσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: Oscars 2013