Φεστιβάλ / Βραβεία

Ως τις 20 Νοεμβρίου, ψηφίζω ενάντια στην έμφυλη βία!

στα 10

Επιλέξτε την αγαπημένη σας ταινία στο διαγωνισμό του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» και κάντε τα λόγια σας πράξη.

Flix Team
Ως τις 20 Νοεμβρίου, ψηφίζω ενάντια στην έμφυλη βία!

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα», διοργάνωσε ένα διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους, με θέμα «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Φοιτητές, σπουδαστές δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών, ή ανεξάρτητοι δημιουργοί από 18 έως 30 χρόνων, πήραν μέρος στο διαγωνισμό της «Διοτίμα», αφηγούμενοι μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μιας μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ενός ντοκιμαντέρ, ενός visual poem ή οποιουδήποτε άλλου είδους, με μέγιστη χρονική διάρκεια τα 5 λεπτά. Σκοπός τους, να μοιραστούν την κινηματογραφική ματιά τους για ένα καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει «αόρατο», συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών μας.

διοτίμα 607

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τις Εύα Στεφανή (σκηνοθέτη), Εύη Καραμπάτσου (σκηνοθέτη) και Δέσποινα Τσούμα (σύμβουλο επικοινωνίας- εκπρόσωπο του ΚΓΜΕ Διοτίμα), επέλεξε τις 11 πρώτες διακριθείσες ταινίες, που τώρα ζητούν τη δική σου ψήφο.

Οι 11 μικρού μήκους ταινίες βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΓΜΕ Διοτίμα: εκεί μπορείτε να τις δείτε, να επιλέξετε εκείνη που μιλά δυνατότερα σε σας και να ψηφίσετε επί τόπου! Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Κοινού θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ. Η ορατότητα που φέρνει ο διαγωνισμός στο θέμα της έμφυλης βίας, είναι σημαντικότερη από κάθε έπαθλο. Βιαστείτε, η ψηφοφορία λήγει στις 20 Νοεμβρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό επισκεφτείτε τη σελίδα του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα».

Ο διαγωνισμός αποτελεί τμήμα της νέας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας, που ξεκίνησε συμβολικά στις 8 Μαρτίου 2018, με θέμα: «Αλλη μια καμπάνια που δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία». Στόχος της είναι να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα περιστατικά έμφυλης βίας που γνωρίζουμε, ακούμε, βλέπουμε. Η καμπάνια εντάσσεται στο πρόγραμμα SPEAK, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει: παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία, οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης, καμπάνια ευαισθητοποίησης.