Buzz

«Τον αγαπώ και τον πιστεύω»: Η Νταϊάν Κίτον υποστήριζει δημόσια τον Γούντι Αλεν

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Guardian, η Νταϊάν Κίτον υποστήριξε - για ακόμη μια φορά - δημόσια τον Γούντι Αλεν, σίγουρη πως αυτό οφείλουν να κάνουν οι άνθρωποι για τους πιο αγαπημένους τους φίλους.

«Τον αγαπώ και τον πιστεύω»: Η Νταϊάν Κίτον υποστήριζει δημόσια τον Γούντι Αλεν
Ο Γούντι Αλεν και η Ντάιαν Κίτον στα γύρισματα του «Νευρικού Εραστή»

Με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου βιβλίου με τίτλο «Let's Just Say It Wasn't Pretty», στο οποίο συνεχίζει την αφήγηση των αναμνήσεων της από εκεί που τις σταμάτησε το 2011 με το «Then Again», η Νταϊάν Κίτον μίλησε στη Guardian και αναπόφευκτα η συζήτηση ήρθε και στο θέμα της εμπλοκής της στο σκάνδαλο «Γούντι Αλεν».

Λογικό, αφού η Κίτον παραμένει μια από τις καλύτερες φίλες του Γούντι Αλεν, ο άνθρωπος που παρέλαβε αντ' αυτού την τιμητική Χρυσή Σφαίρα με την οποία τιμήθηκε φέτος και το ονομά της αναφέρεται συνεχώς στις περισσότερες από τις δημόσιες δηλώσεις της Ντίλαν Φάροου και της μητέρας της, Μία, με επίκεντρο την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης που βαραίνει τον τελευταίο καιρό τον Γούντι Αλεν.

Διαβάστε ακόμη: Η κόρη του Γούντι Αλεν δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ για τη σεξουαλική κακοποίηση που της κατέστρεψε τη ζωή

«Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω, εκτός από το γεγονός πως τον πιστεύω. Και, ναι, τον αγαπώ. Ο Γούντι είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Είναι φτιαγμένος από ατσάλι. Και μιλώντας για ηθική στη δουλειά του, είναι ένας από τους ανθρώπους που με έμαθαν πραγματικά ότι πρέπει να εργαστώ σκληρά. Είναι ο πιο πειθαρχημένος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, με μοναδική εξαίρεση τον πατέρα μου. Αλλά η πειθαρχία του είναι συνεχής, ενώ ο πατέρας μου τα παράτησε. Αυτός ο τύπος; Κάνει εξάσκηση με το κλαρινέτο του και κάνει περιοδείες με την μπάντα του και κάνει μια ταινία κάθε χρόνο - δεν πρόκειται να σταματήσει ποτέ. Ποιος το έχει κάνει αυτό στην ιστορία του σινεμά; Είναι 78 ετών και κάνει μια ταινία κάθε χρόνο και έχει τον απόλυτο έλεγχο. Πως είναι αυτό πιθανό;»

Η Κίτον αναφέρθηκε και στη Μία Φάροου, αλλά και την κόρη της, Ντίλαν, η οποία την ανέφερε στην ανοιχτή επιστολή της στους New York Times το Φεβρουάριο του 2014.

«Δεν με πειράζει. Τι θα κάνουν; Ποιον ακόμη θα εμπλέξουν στην ιστορία τους; Δεν ξέρω τη Μια Φάροου. Την έχω δει μάλλον τρεις φορές. Δεν ήμουν ποτέ φίλη της - ήμουν φιλική. Οπως είμαι φιλική με σένα. Μου αρέσεις. Μου αρέσει. Είναι πολύ χαριτωμένη. Αλλά δεν τη γνώρισα ποτέ ως φίλη. Το να είσαι φίλος με κάποιον είναι μια δέσμευση. Είναι το πιο κοντινό που μπορείς να φτάσεις στην οικογένεια και μερικές φορές ακόμη πιο κοντινό. Η φιλία απαιτεί πολύ χρόνο. Δεν έχω πολλούς φίλους. Εχω γνωριμίες και ανθρώπους που θεωρώ ότι είναι χαριτωμένοι και μου αρέσει να τους βλέπω. Μου αρέσει να συναντώ τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, μου αρέσει να συναντώ τη Μέριλ Στριπ, αλλά δεν τις ξέρω - εννοώ, έχουμε κάνει μια ταινία μαζί, κάποτε και ήταν ωραία - αλλά δεν ξέρω τίποτα για τις ζωές τους.»

Διαβάστε ακόμη: