Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου

«The Queen of Versailles» της Λορίν Γκρίνφιλντ

Ο Ντέιβιντ και η Τζάκι Σίγκελ ήταν ένα από τα πιο πλούσια ζευγάρια της Αμερικής, εκείνος δισεκατομμυριούχος εκέινη η νεαρή σύζυγος τρόπαιο. Μαζί ξεκίνησαν να φτιάξουν μια όμορφη οικογένεια με πολλα παιδιά και το μεγαλύτερο σπίτι στην Αμερική για να στεγάσει την αγάπη τους. Κι όταν λέμε μεγάλο, εννοούμε μεγάλο. Σκεφτείτε κάτι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο. Μόνο που στην πορεία ήρθε η κρίση και αυτό το εξωφρενικό μα και ανθρώπινο ντοκιμαντέρ που υπήρξε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες στο Sundance φέτος.

Δείτε το τρέιλερ:


«Teddy Bear» του Μαντς Ματίεσεν

3

Ατυπη συνέχεια της πολυβραβευμένης του μικρού μήκους «Dennis» [δείτε τη εδώ], το «Teddy Bear» του Μαντς Ματίεσεν ακολουθεί τον γιγαντιαίο ήρωά του με την τρυφερή καρδιά ενός μαρουλιού, στην καθημερινότητά του δίπλα στην μικροκαμωμένη μα καταπιεστική μητέρα του και στο ταξίδι του στην Ταϊλάνδη, σε αναζήτηση όχι εύκολου σεξ, μα κάτι πιο δύσκολου: μιας αληθινής αγάπης. Με τον πρώην επαγγελματία bodybuilder Κιμ Κολντ να δίνει στον Ντένις ανθρωπιά και ψυχή, το φιλμ χτίζει το χαμηλότονο πορτρέτο ενός ήρωα που όπως και η ταινία, δεν είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις.

Δείτε το τρέιλερ:


«Safety Not Guaranteed» του Κόλιν Τρεβόροου

3

Από το φεστιβάλ του Sundance όπου έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε το βραβείο σεναρίου, αυτή η weird ρομαντική κομεντί, επιστημονικής φαντασίας, φτάνει στις Νύχτες Πρεμιέρας, δίχως την χρήση χρονομηχανής. Η ταινία του Τρεβόροου ξεκίνησε με αφορμή μια αληθινή αγγελία στο Craigslist όπου κάποιος ζητούσε συνταξιδιώτες για μια βόλτα πίσω στο χρόνο. «Η ασφάλεια σας δεν είναι εγγυημένη» κατέληγε η αγγελία, αλλά η απόλαυση σε αυτή τη μελαγχολικά αστεία κομεντί μοιάζει εγγυημένη εκατό τοις εκατό.

Δείτε το τρέιλερ:


«Polluting Paradise» του Φατίχ Ακίν

3

Μια ταινία του Φατίχ Ακίν είναι κάτι που πάντα αξίζει να δεις, ακόμη κι αν αυτό εδώ το ντοκιμαντέρ, δεν συγκαταλέγεται μάλλον ανάμεσα στις καλύτερες δουλειές του. Εν τούτοις, παραμένει ιδιαιτέρως προσψπική, αφού η προσπάθεια των κατοίκων του χωριού Τσαμπουρνού της Τουρκίας να κλείσουν μια χωματερή που μολύνει ολόκληρη την περιοχή τον αφορά άμεσα. Από το ίδιο χωριό κατάγεται και ο πατέρας του σκηνοθέτη. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Δείτε το τρέιλερ:


«Smashed» του Τζέιμς Πόνσολντ

3

Ενα ζευγάρι μπορεί να μένει ενωμένο από πολλά, παράξενα πράγματα. Η Κέιτ και ο Τσάρλι μένουν μαζί κυρίως χάρη στο αλκοόλ. Μόνο που όταν εκείνη αποφασίζει να «καθαρίσει», η σχέση τους είναι λογικό να περάσει... hangover. Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Sundance για το ντεμπούτο του Πόνσολντ και δυο εξαιρετικές ερμηνείες από την μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ και τον Αααρον Πολ. Και μια ακόμη bonus από τον πάντα εξαιρετικό Νικ Οφερμαν.

Δείτε το τρέιλερ:


«Breakdown Reward» του Ηλία Γεωργόπουλου

3

Η Ελληνική ταινία της ημέρας, περιγράφει ένα ξέφρενο κυνήγι θησαυρού που αποτελεί το μήλο της έριδας ανάμεσα σε δυο Γερμανούς που τον αναζητούν τρεις Έλληνες μικροαπατεώνες που τον βρίσκουν και τους μπράβους ενός «νονού» στον οποίο χρωστάνε. Σύμφωνα με την περιγραφή του φιλμ στον κατάλογο του φεστιβάλ «Το «Breakdown Reward» είναι μια ταινία που καθρεφτίζειτη σημερινή κοινωνία σε κρίση, όπου ο νόμος του ισχυρού είναι πιο έγκυρος από ποτέ» το τρέιλερ πάντως υπόσχεται μια ξέφρενη b movie...

Δείτε το τρέιλερ:


Διαβάστε περισσότερα για τις 18ες Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.