Buzz

Δείτε πρώτοι τον «Παράδεισο του Ερωτα» του Ούλριχ Ζάιντλ!

στα 10

Το πρώτο μέρος της τριλογίας του «Παραδείσου» του Αυστριακού Ούρλιχ Ζάιντλ βγαίνει στις αίθουσες ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Η Feelgood και το Flix σας προσκαλούν να τον ζήσετε πρώτοι..

Flix Team
Δείτε πρώτοι τον «Παράδεισο του Ερωτα» του Ούλριχ Ζάιντλ!

Η Τερέζα είναι μια 50χρονη γυναίκα που ζει στη Βιέννη και δουλεύει ως κοινωνική λειτουργός με πάσχοντες από το σύνδρομο Ντάουν. Ως ηρωίδα του Ζάιντλ, είναι φυσικά πασίχοντρη, γκρινιάρα, απωθητική και όχι πρώτο μυαλό! Η Τερέζα αφήνει την έφηβη κόρη της σε μια φίλη και πηγαίνει διακοπές διαρκείας στην Κένυα, όπου σταδιακά εθίζεται στον ντόπιο πληθυσμό. Η Τερέζα γίνεται «sugar mamma», μία δηλαδή από τις εκατοντάδες λευκές μεσήλικες βορειοευρωπαίες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κένυα και «νοικιάζουν» από ένα ντόπιο αγόρι, ανταλλάσσοντας χρήματα με σεξ και φρούδες υποσχέσεις αιώνιας αγάπης.

O «Παράδεισος» του Ουλριχ Ζάιντλ ξεκίνησε από ένα σενάριο που ο Αυστριακός σκηνοθέτης του «Dog Days» και του «Import/Export» έγραψε μαζί με τη σύζυγό του, Βερόνικα Φρανζ και αποτελούνταν από έξι ιστορίες για Δυτικούς που επισκέπτονται τον Τρίτο Κόσμο σαν τουρίστες.

Ο σεξοτουρισμός ήταν βέβαια ένα από τα κυρίαρχα θέματα του σεναρίου, το οποίο ξαναγράφτηκε για να επικεντρωθεί σε μια μόνο οικογένεια και στη συνέχεια έγινε αυτό που είναι τελικά ο «Παράδεισος»: τρεις ταινίες με τρεις παράλληλες ιστορίες, που η κάθε μία αφηγείται τις περιπέτειες μιας γυναίκας από την ίδια οικογένεια που αναζητούν τον δικό τους... παράδεισο.

222

Το «Paradise:Love» ή όπως είναι ο τίτλος του στα ελληνικά «Ο Παράδεισος του Ερωτα» ήταν τελικά και αυτό που θα ασχολούνταν με τον σεξοτουρισμό, καταγράφει τις περιπέτειες μιας γυναίκας που ταξίδεύει στην Κένυα για να ανακαλύψει τον έρωτα και έκανε την πρεμιέρα του στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, για να αποκαλύψει μια ταινία σκληρή, αλλά και χιουμοριστική αλλά κυρίως μια περιήγηση σε ένα άγνωστο σε πολλούς κομμάτι αυτού του κόσμου, όπου ο έρωτας (ή καλύτερα το σεξ) μοιάζει φαινομενικά με μια πολύ εύκολη υπόθεση. Μόνο που δεν είναι...

Τα άλλα δύο μέρη της τριλογίας, η «Πίστη» και η «Ελπίδα» έκαναν το πρώτο την πρεμιέρα του στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κερδίζοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, ενώ το δεύτερο ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

2

Αν θέλετε να δείτε πρώτοι τον «Παράδεισο του Ερωτα» που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου (!), δεν έχετε παρά να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Παράδεισος του Ερωτα» για να διεκδικήσετε μια από τις διπλές προσκλήσεις για την avant-premiere της ταινίας που θα γίνει την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Νιρβάνα στις 20.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.


Διαβάστε περισσότερα για τον «Παράδεισο του Ερωτα» εδώ.