Buzz

Mετά το «La La Land», η TV land: Ο Ντάμιεν Σαζέλ υπογράφει με την Apple για τηλεοπτική σειρά

στα 10

Δεύτερη τηλεοπτική συνεργασία στη σειρά έκλεισε ο Ντάμιεν Σαζέλ, μετά από το «The Eddy» για το Netflix.

Mετά το «La La Land», η TV land: Ο Ντάμιεν Σαζέλ υπογράφει με την Apple για τηλεοπτική σειρά

Πριν από λίγους μήνες είχαμε πληροφορηθεί ότι ο σκηνοθέτης του «La La Land», Ντάμιεν Σαζέλ, φρέσκος μετά το Οσκαρ σκηνοθεσίας του, ετοιμαζόταν να μεταφέρει τις εμμονές του με το μιούζικαλ στη μικρή οθόνη (και στο Παρίσι) στη νέα τηλεοπτική σειρά του Netflix «The Eddy».

Σήμερα, μία νέα είδηση τον τοποθετεί ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο. Η Apple έκανε την μεγαλύτερη προσφορά (και την μεγαλύτερη επένδυση σε σκηνοθέτη) για να τον κερδίσει στο πρόγραμμά της: τον έκλεισε για τη σκηνοθεσία, όχι μόνο του πιλότου, αλλά όλων των επεισοδίων μίας τηλεοπτικής σειράς.

Διαβάστε περισσότερα: Από το Χόλιγουντ στο Παρίσι: Ο Ντάμιεν Σαζέλ φέρνει το μιούζικαλ και στην τηλεόραση!

Damien Chazelle 607

Δεν υπάρχει ακόμα καμία πιο διευκρινιστική πληροφορία για το είδος, την πλοκή ή τον αριθμό επεισοδίων (υποθέτουμε ότι πρόκειται για μίνι σειρά). Ομως η ανακοίνωση της Apple κάνει σαφές ότι ο Σαζέλ θα σκηνοθετήσει κάθε ένα από τα επεισόδια.

Το πρότζεκτ αυτό έχει μεγάλη διαφορά από το «The Eddy»: στη σειρά του Netflix ο οσκαρικός σκηνοθέτης θα υπογράφει δύο από τα οκτώ επεισόδια.

Δείτε κι αυτό: Ο Κουμάιλ Ναντζιάνι του «The Big Sick» ετοιμάζει σειρά βασισμένη στο «Ωραίο Μου Πλυντήριο»

damien chazelle barry jenkins the day after 607

Στην Apple, ο Σαζέλ φέρνει και την ομάδα των παραγωγών του: οι Τζόρτναν Χόροβιτς και Φρεντ Μπέργκερ (ναι, οι πρωταγωνιστές της «αμήχανης στιγμής των περσινών Οσκαρ») θα είναι οι παραγωγοί του πρότζεκτ.

Φαίνεται πώς ο ανταγωνισμός μεταξύ παρόχων περιεχομένου συνεχίζεται και οι επενδύσεις τώρα έχουν να κάνουν με τα πιο λαμπερά ονόματα που μπορεί κάποιος να συγκεντρώσει: η Apple έχει κλείσει πρότζεκτς και με τους Στίβεν Σπίλμπεργκ, Μπράιαν Φούλερ (Hannibal), Στίβεν Νάιτ (Peaky Blinders), Κρίστεν Γουίγκ, ενώ υπάρχει στα σκαριά σειρά με πρωταγωνίστριες τις Ριζ Γουίδερσπουν και Τζένιφερ Ανιστον.

Tα κινηματογραφικά στούντιο δε θα περίμεναν ποτέ μία τέτοια ριζική αλλαγή και μία τόσο μαζική μετατόπιση ταλέντου. Αλλά, ας πρόσεχαν...

Διαβάστε επίσης: