Buzz

In short: Η βίαιη ενηλικίωση ενός κοριτσιού και μιας χώρας στο «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη

στα 10

Μια από τις ωραιότερες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες των τελευταίων χρόνων βρίσκεται πλέον online. Δείτε την και συγκρατήστε το όνομα του δημιουργού της.

In short: Η βίαιη ενηλικίωση ενός κοριτσιού και μιας χώρας στο «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη

H Χριστίνα είναι μία δεκαεξάχρονη που ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό. Η κατασκευή ενός τεράστιου φράγματος και η δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης θα αναγκάσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν για πάντα το μέρος τους. Οι τελευταίες μέρες εκκένωσης του χωριού θα είναι δύσκολες για όλους, και η Χριστίνα θα πρέπει να πάρει δυσβάσταχτες αποφάσεις, όπως για το τι θα απογίνει ο Σωτήρης, ένα γέρικο σκυλί που έχει υπό την προστασία της.

Αυτή είναι η υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη «Το Φράγμα», μια «βίαιη ιστορία ενηλικίωσης στην ελληνική επαρχία» όπως την περιγράφει ο ίδιος ο δημιουργός του, που ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2017 και διακρίθηκε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης.

φράγμα 607

Μέσα στα λίγα λεπτά του, το «Φράγμα» ολοκληρώνει μια, σωματικά σκηνοθετημένη από τον Γιώργο Τελτζίδη, απόκοσμα φωτογραφημένη από τον Γιώργο Φρέντζο, αφοπλιστικά ερμηνευμένη από την Σταματία Παπαθανάση, άγρια ιστορία ενηλικίωσης ενός κοριτσιού που δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να χάσει την αθωότητά του για να μπορέσει να επιβιώσει. Και μαζί την ιστορία μιας χώρας που, σε απόλυτη εγκατάλειψη, αναζητά χώρο και λόγο για να κοιτάξει κατάματα ό,τι μπορεί να είναι το μέλλον της

Δείτε ολόκληρο το «Φράγμα» εδώ:

Φράγμα | Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης / Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης, Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος, Κώστας Γεραμπίνης / Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Κωνσταντίνα Τακάλου, Σταματία Παπαθανάση, Δημήτρης Αμπατζής / Παραγωγή: ΕΡΤ & View Master Films / Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αρης Κοτρώνης Βέττας, Δημήτρης Χατζηβογιατζής / Βοηθός Διευθ. Παραγωγής: Θανάσης Σχοινοχωρίτης / Μουσική: Κωσταντής Παπακωνσταντίνου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Ζάχος / Σκριπτ: Κατερίνα Γιαννακοπούλου / Casting Director: Σοφία Δημοπούλου - Ready2Cast / Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Φρέντζος GSC / Βοηθός Κάμερας: Λευτέρης Αγαπουλάκης / DIT: Μανώλης Περίκος / Ηλεκτρολόγος: Μπάμπης Καλτιριμιτζής / Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χρύσα Σερδάρη / Bοηθός Σκηνογραφίας – Ενδυματολογίας: Ελλη Ναλμπάντη / Φροντιστής: Παύλος Γούλας / Makeup – Hair: Χαρά Βασιλειάδη / Ηχολήπτης: Γιάννης Γιαννακόπουλος / Μακενίστας: Αρης Σχοινοχωρίτης / Dog Trainer: Mαρία Οικονομοπούλου

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη.

φρ΄γαμα