Buzz

Κανένας Τζορτζ Λούκας! Κανένας Τζέι Τζέι Εϊμπραμς! Ανακαλύψτε τον ανυπέρβλητα cult τουρκικό «Πόλεμο των Αστρων»!

στα 10

Η ανακάλυψη της μοναδικής σωζόμενης κόπιας 35 χιλιοστών του διαβόητου φιλμ φέρνει στο προσκήνιο μια από τις πιο ανεκδιήγητες ταινίες όλων των εποχών.

Κανένας Τζορτζ Λούκας! Κανένας Τζέι Τζέι Εϊμπραμς! Ανακαλύψτε τον ανυπέρβλητα cult τουρκικό «Πόλεμο των Αστρων»!

Μπορεί ο πλανήτης να ζει στον πυρετό των ανανεωμένων, επικών «Star Wars» και η Disney να ετοιμάζει το νέο εργοστάσιο εκατομμυρίων με τη δημιουργία θεματικών πάρκων αφιερωμένων στη μυθολογία του «Πολέμου των Αστρων», ωστόσο στη γειτονική Τουρκία έλαβε χώρα μια ανακάλυψη που θα προκαλέσει κραυγές ενθουσιασμού στους φαν ενός πολύ διαφορετικού σινεμά: η ανεύρεση της μοναδικής κόπιας 35 χιλιοστών του απαράμιλλα cult τουρκικού rip-off της πρώτης ταινίας Star Wars του Τζορτζ Λούκας, με τίτλο «The Man Who Saved the World»!

Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, η Τουρκία φημιζόταν για την παραγωγή ξεδιάντροπων, φτηνών απομιμήσεων μερικών από τις πιο επιτυχημένες χολιγουντιανές παραγωγές, από τον «Εξορκιστή» και τον «Σούπερμαν» μέχρι τον «Rambo» και τον «Ταρζάν», καμία όμως δεν φτάνει ίσως σε θράσος τον διαβόητο τουρκικό «Πόλεμο των Αστρων» του 1982.

Η ταινία του Τσετίν Ινάντς όχι μόνο «δανείζεται» ολόκληρα αποσπάσματα από το «Star Wars: Episode IV - A New Hope» του 1977, για τις σκηνές εναέριων μαχών και άλλων ειδικών εφέ, αλλά χρησιμοποιεί ως μουσική επένδυση κομμάτια από τους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτιού», το «Flash Gordon» και το «Τζέημς Μποντ, πράκτωρ 007: Επιχείρηση Μούνρεηκερ», μεταξύ άλλων – προφανώς χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

Διαβάστε ακόμη: Τίτλοι τέλους για τον Ρόμπιν Χάρντι, δημιουργό του θρυλικού cult classic «The Wicker Man»

Turkish Star Wars 2 607

Κατά τα άλλα, η ιστορία δύο διαστημικών πιλότων οι οποίοι ναυαγούν σε έναν άγνωστο πλανήτη που βρίσκεται υπό την κυριαρχία ενός σατανικού μάγου είναι ένας ανεκδιήγητος αχταρμάς που περιλαμβάνει ζόμπι, μούμιες και χνουδωτά εξωγήινα πλάσματα με κοστούμια που μοιάζουν (και πιθανότατα είναι) παραποιημένες αποκριάτικες στολές.

Επιβιώνοντας μέχρι σήμερα μονάχα σε κακής ποιότητας βίντεο, το μοναδικό αυτό κινηματογραφικό ανοσιούργημα ενδέχεται να γνωρίσει νέες δόξες, καθώς μια άθικτη κόπια 35 mm ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ασφαλής στην προσωπική συλλογή ενός συνταξιούχου προβολατζή στη βορειοδυτική Τουρκία, ο οποίος την κράτησε αντί να την επιστρέψει στην εταιρεία παραγωγής, δηλώνοντας ότι είχε καταστραφεί κατά τη διάρκεια της προβολής! Και μάλλον έκανε καλά, καθώς αυτή είναι πλέον η μόνη γνωστή, σωζόμενη κόπια της ταινίας, η οποία περιμένει πλέον την πλήρη αποκατάστασή της.

Αν πάλι δεν μπορείτε να περιμένετε για να βιώσετε αυτή την απόλυτα ένοχη απόλαυση ή προτιμάτε να την παρακολουθήσετε σε (ταιριαστή) ποιότητα μισοκατεστραμμένης βιντεοκασέτας, τότε μπορείτε να τη δείτε ολόκληρη στο βίντεο παρακάτω. Ή πάρτε μια μικρή γεύση από το τρέιλερ που ακολουθεί...



Διαβάστε ακόμη

Tags: Star Wars