Industry

Crowdfunding: «Αμλετ» του Γιώργου Παντελεάκη

στα 10

Ο Γιώργος Παντελεάκης («155 Sold», «Boxer») είναι έτοιμος για την πρώτη του φιλόδοξη ταινία μεγάλου μήκους και ζητά τη βοήθειά σας για την ολοκλήρωση της παραγωγής της.

Flix Team
Crowdfunding: «Αμλετ» του Γιώργου Παντελεάκη

Η Σοφία, η Μυρτώ και ο Στέφανος είναι τρεις άνθρωποι κωφοί. Ο Μάρκος είναι ο δάσκαλος τους στο θέατρο. Η Σοφία έχει ένα μοναδικό χάρισμα: μπορεί να λαμβάνει εντυπώσεις απο το παρελθόν, το μέλλον και το υποσυνείδητο των συνανθρώπων της. Με πρόσχημα την εξαφάνιση του Στέφανου και την αναζήτηση του απο τους υπολοίπους, ξεκινάει ένα ανατρεπτικό ταξίδι στον συνειδητό και υποσυνείδητο κόσμο των ηρώων. Εδώ ο χρόνος αποκτά άλλη σημασία. Το παρελθόν-το παρόν και- το μέλλον δεν κινούνται σε μια μη αναστρέψιμη γραμμή αρχής-μέσης και τέλους. Το παρελθόν μπορεί ν’αλλάξει ριζικά. Οδηγός σ’αυτό το ταξίδι είναι η Σοφία.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Αμλετ», της πρώτης μεγάλου μήκους μυθοπλασίας ταινίας του Γιώργου Παντελεάκη που γνωρίσαμε από τις μικρούς μήκους ταινίες του και τα δύο ντοκιμαντερ, «155 Sold» και «Boxer», και η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αφετηρίας των γυρισμάτων της, αναζητώντας βοήθεια μέσω της διαδικασίας του crowdfunding, σωτήριας τα τελευταία χρόνια για τις ανεξάρτητες και φιλόδοξες παραγωγές όπως είναι το «Αμλετ».

Στην ειδική σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την ταινία μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το εγχείρημα του Γιώργου Παντελεάκη, έναν «Αμλετ» που όπως εξηγεί και ο ίδιος στο σκηνοθετικό του σημείωμα «Είναι πολύ απαιτητική καθώς έχει πρωταγωνιστές και γυρίσματα σε τρείς διαφορετικές χώρες και η κύρια γλώσσα της είναι η Νοηματική. Στην ταινία λαμβάνουν μέρος κωφοί ηθοποιοί απο την ομάδα θεάτρου "Τρελλά χρώματα". Στόχος είναι μέσα από το κινηματογραφικό μέσο, ένα μέσο που λειτουργεί γραμμικά στο τόπο και την εμπειρία που δημιουργεί και ενώ η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τους ήρωες γραμμικά, να κινηθούμε μέσα σε αυτήν και να την αποδώσουμε με τον τρόπο που περιγράφει η κβαντική μηχανική τον χώρο, τόπο και κατ' επέκταση χρόνο.»

Hamlet 607

«H ταινία μας δεν θέλει να δώσει λύσεις ή να αναλάβει έναν πατριαχικό ή διδακτικό ρόλο. Επιζητεί ενα πολύ υψηλό επίπεδο ερμηνείας και αισθητικης σε ήχο και εικόνα ενώ παράλληλα έχει σαν στόχο της την "νέα" γενιά θεατών (οχι υπο την έννοια της ηλικίας). Στην ταινία λαμβάνουν μέρος ακούοντες και κωφοί ηθοποιοί ενω κύρια γλώσσα της είναι η Νοηματική. Είναι ένα πολύ απαιτητικό εγχείρημα καθως έχει πρωταγωνιστές και γυρίσματα σε τρείς διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Σκωτία, Αυστρία).»

Δείτε εδώ ένα βίντεο για τη δημιουργία της ταινίας και τις ανάγκες της χρηματοδότησής της:


Διαβάστε ακόμη: