Φεστιβάλ / Βραβεία

Comicdom Con Athens 2018: Το 13o και το καλύτερο

στα 10

Για 13η χρόνια, τα comics ζωντανεύουν στο κέντρο της Αθήνας σε μια γιορτή της 9ης Τέχνης όπου όλοι είναι καλεσμένοι.

Comicdom Con Athens 2018: Το 13o και το καλύτερο

Για κάποιους το 13 μπορεί να είναι γρουσούζικος αριθμός. Οχι όμως για το Comicdom Con Athens, το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το οποίο αυτή την χρονιά ετοιμάζει ίσως μια από τις καλύτερες διοργανώσεις του στα 13 χρόνια ζωής του. Είτε είσαι φαν των comics, είτε των video games ή απλά σου αρέσει η φαντασία και γοήτευεσαι από την μαγεία της 9ης Τέχνης, τότε σίγουρα δεν θες να χάσεις ό,τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες τρεις μέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις 20 ως και τις 22 Απριλίου 2018, στην Ελληνοαμερικάνικη Ενωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και στους δρόμους γύρω από αυτά, πλήθος εκδηλώσεων θα μετατρέψουν μια ολόκληρη γειτονιά στη Νεάπολη σε μια γιορτή για τα comics κι όχι μόνο. Κι όλα αυτά με είσοδο ελεύθερη.

comicdom con athens 2018 607 Εκθεση: The Drink & Draw Experience

comicdom con athens 2018 607 Battle Panel: Pokémon vs. Digimon Debate

comicdom con athens 2018 607 Panel: Diversity Και Πολιτική Ορθότητα Στα Comics

Για άλλη μια χρονιά, καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το παγκόσμιο φάσμα της 9ης Τέχνης, θα επισκεφτούν το φεστιβάλ, ενώ οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ίδιους και τα έργα τους, αλλά και να μιλήσουν μαζί τους σε αντίστοιχα Q&A και signings. Μερικοί από τους καλεσμένους, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, είναι οι Σάιμον (Σάι) Σπούριερ, όπου το βιογραφικό του στα comics περιλαμβάνει credits από την «2000AD» και τον «Judge Dredd», μέχρι τα «X-Men Legacy», «Suicide Squad», «Star Wars» και την υποψήφια για Eisner Award σειρά «The Spire», τον Ρότζερ Λάνγκριτζ, τον καταξιωμένο Νεοζηλανδό δημιουργό, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για την αναβίωση των δημοφιλών properties «The Muppet Show», «Popeye» και «Betty Boop», και την Εμμα Πράις την εξαιρετικά ταλαντούχα graphic designer και εικονογράφο, η οποία είναι υπεύθυνη, μεταξύ άλλων, για το λογότυπο και το cover design του «Motherlands» της Vertigo.

H φετινής διεθνής έκθεση με τίτλο «Adventures In Moominvalley», θα παρουσιαστεί στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης και θα έχει θέμα τα λευκά, στρουμπουλά τρολς που αγαπούν τη φύση, τα οποία ξεπήδησαν από τη φαντασία της Τοβ Γιάνσον, σαν μια απάντηση στις τραγωδίες του πολέμου. Στο επίκεντρο των ιστοριών, όσο αστείες κι αν είναι, βρίσκεται πάντα μια ανθρωπιστική διάσταση, που μας υπενθυμίζει ότι, όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα στην καθημερινότητα, υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο. «Νύχτα και μέρα μας δίνουν χαρά οι Moomins», έλεγε άλλωστε και η εισαγωγή της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων όταν προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση. Η έκθεση «Adventures In Moominvalley» πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Αθήνα, και τον οργανισμό Moomin Characters ltd.

comicdom con athens 2018 607 Workshop: Δημήτρης Καλυβιώτης - Μοντέλα Και Μακέτες Στον Αμερικανικό Κινηματογράφο

comicdom con athens 2018 607 Panel: Κάτι Τρέχει Με Τη Marvel - Η γνώμη σας μετράει!

comicdom con athens 2018 607 Superman Trivia Game

Οπως κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens παρουσιάζει εκθέσεις Ελλήνων δημιουργών comics, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους και επιλεγμένους Ελληνες δημιουργούς και ανοιχτές συζητήσεις για ένα εύρος θεμάτων γύρω από τον ελληνικό και διεθνή εκδοτικό χώρο των comics και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι δημιουργοί. Επίσης θα απονεμηθούν τα Ελληνικά Βραβεία Comics, θα διεξαχθεί ο πάντα δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay, εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Οι φίλοι των comics μπορούν να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, το artists’ alley και τον χώρο των αυτοεκδόσεων comics.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τόμεκ Γιοβάνης ψήνει «Pepperoni With Extra Force Edition»

Ολες τις μέρες που διαρκεί το Comicdom Com θα υπάρχουν και ειδικές προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ.

«Une Vie De Chat»

Πότε: Παρασκευή - 15:00 - 16:30
Που: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Auditorium


Εάν έχετε βαρεθεί τα σύγχρονα “copy/paste” τρισδιάστατα animation, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το old school cartoon, που υπήρξε υποψήφιο για Βραβείο Οσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων. Ακολουθήστε τον γάτο Ντίνο, στις στέγες του Παρισιού. Την ημέρα, ο Ντίνο είναι το κατοικίδιο της 7χρονης Ζόι και της αστυνομικίνας μητέρας της. Τη νύχτα, μετατρέπεται στον βοηθό του ληστή Νίκο. Ένα βράδυ, η Ζόι αποφασίζει να ακολουθήσει τον Ντίνο στις περιπέτειές του, και οι δυο τους θα βρεθούν στο επίκεντρο μιας συνομωσίας της τοπικής μαφίας.

2010 | Animation
Σκηνοθεσία: Ζαν-Λουπ Φελιτσίολι, Αλέν Γκανιόλ
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Ελληνικοί

«Chris Claremont’s X-Men»

Πότε: Παρασκευή - 20:15 - 21:30
Που: Ελληνοαμερικανική Ενωση Θέατρο


Στη δεκαετία του 1970, ο τίτλος των X-Men βρισκόταν στο χείλος της ακύρωσης, η Marvel όμως αποφάσισε να του δώσει μία ευκαιρία ακόμη. Ο νέος συγγραφέας, Κρις Κλερμόντ, ανέλαβε να γράψει μια νέα ομάδα διεθνών X-Men, και πέντε χρόνια αργότερα, ο τίτλος ήταν στην κορυφή των πωλήσεων και ο Κλερμόντ ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια των comics. Η ταινία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Κλερμόντ, καθώς και με μέλη της δημιουργικής του ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των συντακτών Λουίζ Σίμονσον και Αν Νοσέντι, των δημιουργών Αρτ Ανταμς, Λεν Γουέιν, Ρομπ Λάιφιλντ και Μαρκ Σιλβέστρι καθώς και του πρώην Αρχισυντάκτη της Marvel, Τζιμ Σούτερ.

2018 | Ντοκιμαντέρ
Σκηνοθεσία: Πάτρικ Μίνεϊ
Γλώσσα: Αγγλικά

«La Planète Sauvage»

Πότε: Σάββατο - 14:00 - 15:30
Που: Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος Auditorium


Η συναρπαστική ψυχεδελική animation ταινία του Ρενέ Λαλού που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 1973 και αποτελεί ορόσημο του ευρωπαϊκού animation. Σήμερα, η ταινία μπορεί να θεωρηθεί ως πρόδρομος των σημαντικότερων έργων του Χαγιάο Μιγιαζάκι, χάρη στις έντονες πολιτικές και κοινωνικές της ανησυχίες, και τις αξέχαστες τεχνικές animation. Η ταινία διηγείται την ιστορία του Ομς, ενός ανθρώπινου είδους, οι εκπρόσωποι του οποίου ζουν ως εξημερωμένα κατοικίδια ζώα μιας εξωγήινης φυλής από μπλε γίγαντες που ονομάζονται Ντράαγκς. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Draggs Ygam, όπου ακολουθούμε τον αφηγητή μας, ένα Ομ που ονομάζεται Τερ, από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωση, και τον αγώνα του να αποφύγει την υποδούλωση.

1973 | Animation
Σκηνοθεσία: Ρενέ Λαλού
Γλώσσα: Γαλλικά
Υπότιτλοι: Αγγλικοί

«Cinéλθετε – Νέο Επεισόδιο»

Πότε: Κυριακή - 15:00 - 16:00
Που: Ελληνοαμερικανική Ενωση Θέατρο


Μετά από χρόνια απουσίας, η εκπομπή Cinéλθετε επιστρέφει, με ένα ολοκαίνουργιο επεισόδιο, στο οποίο ο Διονύσης Ατζαράκης και ο Θωμάς Ζάμπρας κάνουν αφιέρωμα σε μια απ’ τις χειρότερες ταινίες ever! Οι επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2018 θα έχουν την ευκαιρία να το δουν πρώτοι απ’ όλους, ενώ ο Διονύσης Ατζαράκης θα προλογίσει ο ίδιος το επεισόδιο πριν την προβολή!

Για το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ Comicdom Con Athens 2018 μπορείτε να μπείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ στο Facebook ή στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

info

  • Comicdom Con Athens 2018
  • Διοργάνωση: Comicdom Press, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος & Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
  • Πότε: Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Απριλίου, 11:00 - 21:30
  • Που: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι και πλησίον δρόμοι
  • Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Πόσο: Είσοδος ελεύθερη

Την αφίσα φέτος υπογράφει o τιμώμενος Ελληνας καλλιτέχνης Σταύρος Κιουτσιούκης, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2018.

comicdom con athens 2018 poster 607