Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Η Chopard είναι σίγουρη πως η Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι το μέλλον του σινεμά

στα 10

Τα καθιερωμένα βραβεία Chopard που δίνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών σε νέους ηθοποιούς που σφραγίζουν το μέλλον του σινεμά θα απονεμηθούν φέτος (δικαιωματικά) στην Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Λόγκαν Λέρμαν.

Flix Team
Κάννες 2014: Η Chopard είναι σίγουρη πως η Αντέλ Εξαρχόπουλος είναι το μέλλον του σινεμά

Πέρσι ήταν το αδιαμφισβήτητο πρόσωπο του 66ου Φεστιβάλ Καννών, μια ωρολογιακή βόμβα που έσκασε ακριβώς στο κέντρο της Κρουαζέτ μονοπολώντας το ενδιαφέρον, τα φλας και όλες τις συζητήσεις πριν ανέβει στη σκηνή της αίθουσας Lumiere στην τελετή λήξης της διοργάνωσης για να παραλάβει το Χρυσό Φοίνικα για τη «Ζωή της Αντέλ» και να δει την καριέρα της να εκτοξεύεται όσο καμίας άλλης νεαρής ηθοποιού στην πρόσφατη κινηματογραφική ιστορία.

Φέτος και ενώ η Αντέλ Εξαρχόπουλος έχει ήδη κλείσει το εισιτήριο της για το Χόλιγουντ ως πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Σον Πεν (διαβάστε περισσότερα εδώ), επιστρέφει στις Κάννες για να παραλάβει ακόμη ένα βραβείο, αυτή τη φορά από τα χέρια της Κέιτ Μπλάνσετ, ως νικήτρια του Βραβείου του επίσημου χορηγού του Φεστιβάλ από το 1988, της Chopard, η οποία κάθε χρόνο τιμά τα νέα ταλέντα του σινεμά.

Το «Βραβείο Chopard» γεννήθηκε από το πάθος της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Οίκου Chopard, Καρολίν Σόιφελε και απονέμεται σε συνεργασία με το περιοδικό Variety και με την υποστήριξη του Προέδρου του Φεστιβάλ Καννών, Ζιλ Ζακόμπ. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει νέα ταλέντα του σινεμά χαρακτηρίζοντάς τα ως Ανδρική και Γυναικεία Αποκάλυψη της Χρονιας.

Μαζί με την Εξαρχόπουλος, θα βραβευθεί και ο Λόγκαν Λέρμαν, ο αμερικανός ηθοποιός που ταύτισε το όνομά του με τις περιπέτειες του Πέρσι Τζάκσον στις ταινίες της σειράς, αλλά και με τη συμμετοχή στο «Νώε» του Ντάρεν Αρονόφσκι.

2

Η φετινή επιλογή των βραβευμένων εγινε σε συνεργασία με το περιοδικό Variety, απο μια επιτροπή επαγγελματιών, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε τον Στιβ Γκέιντος από την ηγεσία του Variety, τον Κόλιν Φερθ, τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τον σκηνοθέτη Ατόμ Εγκογιάν, τον σκηνοθέτη Λι Ντάνιελς και την Καρολίν Σόιφελε.

Το 2013, βραβεύθηκαν αντίστοιχα η Μπιάνκα Σουάρεζ και ο Τζέρεμι Ιρβιν, ενώ παλαιότεροι κάτοχοι του βραβείου είναι η Μαριόν Κοτιγιάρ, η Νταιάν Κρούγκερ, η Λέα Σεϊντού, ο Τζόναθαν Ρις Μέγιερ, ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και άλλοι.

2 Στιγμιότυπο από την περσινή βράβευση των Μπιάνκα Σουάρεζ και Τζέρεμι Ιρβιν

Η τελετή της απονομής των Trophees Chopard θα γίνει στις 15 Μαίου στο Ξενοδοχείο Martinez στίς Κάννες.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: