Buzz

Η μέρα όπου η 14χρονη Σέριλ Κρέιν δολοφόνησε τον εραστή της μαμάς της, τής Λάνα Τέρνερ

στα 10

Σαν σήμερα, 4 Απριλίου του 1958, διαπράχθηκε ένα από τα πιο τραγικά και πιο... κινηματογραφικά εγκλήματα του Χόλιγουντ.

Η μέρα όπου η 14χρονη Σέριλ Κρέιν δολοφόνησε τον εραστή της μαμάς της, τής Λάνα Τέρνερ

Το 1958 η Λάνα Τέρνερ ήταν ήδη μια από τις πιο διάσημες γυναίκες στον πλανήτη, μια καλλονή που είχε φτάσει στο απόγειο της δόξας της ως ηθοποιός, είχε μόλις αποχωρήσει δυναμικά από το στούντιο της MGM και προχωρούσε στο δεύτερο μέρος της καριέρας της που θα την οδηγούσε στο «Imitation of Life» του Ντάγκλας Σερκ. Ζούσε στο πανέμορφο σπίτι της στο Μπελ Ερ, μαζί με τη 14χρονη κόρη της, τη Σέριλ Κρέιν, που είχε αποκτήσει με τον δεύτερο από τους πέντε συζύγους της, τον ηθοποιό και εστιάτορα Στιβ Κρέιν. Μαμά και κόρη ήταν αγαπημένες, όλα τ' άλλα ήταν σκοτεινά.

Διαβάστε ακόμη: «Once Upon a Time in Hollywood»: Οταν ο Ρομάν Πολάνσκι υποπτεύθηκε τον Μπρους Λι για τη δολοφονία της Σάρον Τέιτ

Ηταν η περίοδος που η Λάνα Τέρνερ είχε ως σύντροφο τον Τζόνι Στομπανάτο, έναν αληθινό goodfella, τον μπράβο του μαφιόζου Μίκι Κόεν. Ο Στομπανάτο ήταν - καμία έκπληξη - ένας βίαιος άνδρας: στην Ιστορία έχει περάσει το περιστατικό όπου, κτητικός και εγκληματικά ζηλιάρης, συνοδεύοντας τη Λάνα Τέρνερ στην Αγγλία για τα γυρίσματα του «Another Time, Another Place», τράβηξε όπλο και στόχευσε στον συμπρωταγωνιστή της, Σον Κόνερι. Ο Κόνερι, ήδη... Τζέιμς Μποντ πριν τον υποδυθεί στην οθόνη, αφόπλισε τον Στομπανάτο και η Σκότλαντ Γιαρντ απέλασε τον γκάνγκστερ από τη χώρα.

λάνα τέρνερ 607

Εξίσου βίαιος ήταν ο Στομπανάτο και στο σπίτι, κακοποιώντας τακτικά τη Λάνα Τέρνερ, σ' ένα από τα κοινά μυστικά του Χόλιγουντ της εποχής. Στις 4 Απριλίου του 1958, η 14χρονη Σέριλ Κρέιν, παρούσα σ' έναν τσακωμό της μητέρας της με τον εραστή της, όπου εκείνος απειλούσε ότι θα της χαράξει το πρόσωπο, ανέλαβε δράση. Πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, επιτέθηκε στον Στομπανάτο και τον σκότωσε. Η Σέριλ δικάστηκε και η πράξη της κρίθηκε «δικαιολογημένη», καθώς υπερασπιζόταν τη μητέρα της που βρισκόταν σε μοιραίο κίνδυνο. Τοποθετήθηκε στο αναμορφωτήριο θηλέων Ελ Ρετίρο, απ' όπου απέδρασε δύο φορές, για να τεθεί ξανά υπό την προστασία της μητέρας της. Η Λάνα Τέρνερ την εισήγαγε σε μια ψυχιατρική κλινική στο Χάρτφορντ και μετά τη θεραπεία της, μαμά και κόρη έζησαν ξανά μαζί.

λάνα τέρνερ 607Η Σέριλ Κρέιν με τη Λάνα Τέρνερ και τους δικηγόρους τους

Από εκεί και πέρα, η ζωή της Σέριλ Κρέιν είχε, δεδομένων των συνθηκών, ανοδική πορεία. Αφότου σπούδασε ξενοδοχειακά στο Κορνέλ, αφότου πάλεψε για χρόνια με τον εθισμό της στα ναρκωτικά, από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και μετά, άρχισε να ανακαλύπτει και ν' αγαπά τον πραγματικό εαυτό της. Σ' ένα πάρτι, ο Μάρλον Μπράντο τη σύστησε στην Τζόις ΛιΡόι, ένα μοντέλο της εποχής και οι δυο τους ερωτεύτηκαν κι έζησαν μαζί, πρώτα στη Χονολουλού κι ύστερα στο Σαν Φρανσίσκο, μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, τον Νοέμβριο του 2014 επισφράγησαν τη σχέση τεσσάρων δεκαετιών με το γάμο τους.

λάνα τέρνερ 607

Το 1988, η Σέριλ Κρέιν εξέδωσε τα απομνημονεύματά της (ακολούθησαν κι άλλα βιβλία, αυτοβιογραφικά και μυθοπλασίας), με τον τίτλο «Detour: A Hollywood Story». Εκεί γράφει αναλυτικά για τη δολοφονία του Τζόνι Στομπανάτο, αλλά δηλώνει κι ότι είχε υπάρξει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατριό της και τέταρτο σύζυγο της Λάνα Τέρνερ, ηθοποιό Λεξ Μπάρκερ. Στο βιβλίο η Σέριλ περιγράφει και το πώς, στα 13 της, είχε πει στους γονείς της ότι είναι λεσβία: «Το ήξερα από τα 6 μου», γράφει η Σέριλ Κρέιν. «Η μαμά μου για χρόνια δεν το ανέφερε σε κανέναν. Οι φίλοι της ήξεραν ότι ήξερε, αλλά μέχρι εκεί. Με αφορμή αυτό το βιβλίο, το συζητήσαμε κανονικά. Η μαμά μάς είπε, στην Τζόις και σ' εμένα, "Δεν καταλαβαίνετε σε τι πάτε να υποβάλετε τους εαυτούς σας; Μετά κατάλαβε ότι το βιβλίο ήταν δικό μου κι όχι δικό της. Μια μέρα που μιλούσαμε γι' αυτό, με ρώτησε, "Θέλεις να πεις ότι δεν έφταιγα εγώ, με κάτι που έκανα; Δεν οφειλόταν στο περιβάλλον σου;" Κι όταν της είπα όχι, είδα να της φεύγει ένα τρομερό βάρος.»

λάνα τέρνερ 607Η Σέριλ και η Λάνα το 1959

Η Σέριλ Κρέιν ζει σήμερα, με τη σύζυγό της, Τζέι ΛιΡόι, στο Σαν Φρανσίσκο, έχοντας ξεπεράσει και καρκίνο του στήθους με διπλή μαστεκτομή, ως επιτυχημένη συγγραφέας - όσο μπορεί πιο μακριά από εκείνη τη μέρα, πριν ακριβώς 61 χρόνια, όταν σκότωσε τον γκάνγκστερ φίλο της μαμάς της μ' ένα μαχαίρι.