Buzz

Ο Τζέιμς Ντιν επιστρέφει από τους νεκρούς για να πρωταγωνιστήσει και πάλι σε ταινία

στα 10

Οχι δεν πρόκειται να γίνει με κάποιο είδος νεκρομαντείας, αλλά με την βοήθεια ψηφιακών εφέ.

Ο Τζέιμς Ντιν επιστρέφει από τους νεκρούς για να πρωταγωνιστήσει και πάλι σε ταινία

Δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, αλλά κάθε φορά καταφέρνει να αφήνει ένα τεράστιο ερωτηματικό πάνω από το κεφάλι μας. Και αυτό γιατί κάποιοι σκηνοθέτες αποφάσισαν να αναστήσουν και πάλι έναν ακόμη νεκρό καλλιτέχνη για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία τους. Οι Αντον Ερνστ και Τάτι Γκόλικ αποφάσισαν να φέρουν πίσω από τους νεκρούς, με την βοήθεια φυσικά της τεχνολογίας, τον Τζέιμς Ντιν για να παίξει στην ταινία του «Finding Jack».

Ο Ντιν, ο οποίος πέθανε το 1955, θα επανέρθει στη ζωή με την βοήθεια CGI, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό και φωτογραφίες του ηθοποιού, για να παίξει έναν ρόλο στην ταινία τους, φέρνοντας μάλιστα και έναν άλλον ηθοποιό ο οποίος θα δανείσει την φωνή στον χαρακτήρα του Ντιν. Η περιγραφή και μόνο θυμίζει κάτι σαν ένα ψηφιακό τέρας του Φρανκεστάιν.

Το νέο δημοσίευσε το The Hollywood Reporter το οποίο αναφέρει πως «η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τους Αντον Ερνστ και Τάτι Γκόλικ, και θα είναι σε παραγωγή από την νεοσύστατη εταιρεία τους Magic City Films, οι οποίοι απόκτησαν και τα δικαιώματα του Ντιν από την οικογένειά του. Η καναδέζικη εταιρεία VFX Imagine Egine θα συνεργαστεί με την νοτιοαφρικάνικη εταιρεία VFX ΜΟΙ Worldwide για να δημιουργήσει, όπως την χαρακτηρίζουν οι σκηνοθέτες, μια ‘ρεαλιστή εκδοχή του Τζέιμς Ντιν’.»

Διαβάστε ακόμα: Οταν ο Ντένις Στοκ άφηνε στην αθανασία τον Τζέιμς Ντιν

james dean 607

Ο Ερνστ δήλωσε πως «ψάξαμε παντού για τον τέλειο χαρακτήρα για να παίξει τον ρόλο του Ρογκαν, και μετά από καιρό και πολύ ψάξιμο, καταλήξαμε στον Τζέιμς Ντιν. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η οικογένειά του μας υποστηρίζει πλήρως και θα λάβουμε κάθε μέτρο για να διασφαλίσουμε πως η κληρονομία του ως ένας από τους πιο θρυλικούς σταρς μέχρι και σήμερα παραμείνει άθικτη. Η οικογένειά του βλέπει αυτή την ταινία ως την τέταρτη στην οποία πρωταγωνιστεί, μια ταινία που δεν πρόλαβε ποτέ να κάνει. Δεν θα απογοητεύσουμε τους φαν του.»

Η ιδέα το να φέρνουν νεκρούς ηθοποιούς πίσω στην οθόνη δεν είναι πρωτάκουστο. Στην ταινία «Sky Captain and the World of Tomorrow» του Κέρι Κόνραν, το 2004, έφεραν πίσω τον Λόρενς Ολίβιε στον ρόλο του κακού μέσω αρχειακού υλικού, ενώ σε ένα επεισόδιο του «Tales from the Crypt» πρωταγωνίστησε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, πάλι μέσω αρχειακού υλικού. Για να μη μιλήσουμε για τις αμέτρητες φορές όπου, μέσω ολογραμμάτων, νεκροί τραγουδιστές βρέθηκαν στην σκηνή για να πουν ένα ακόμα τραγούδι.

Το «Finding Jack» βασίζεται στο βιβλίο του Γκάρεθ Κρόκερ, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα εγκατάλειψης σκυλιών στο πόλεμο του Βιετνάμ. Η ταινία μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια ημερομηνία κυκλοφορίας στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Αντον Κόρμπιν ξαναφέρνει τον Τζέιμς Ντιν στην οθόνη