Buzz

«Carol»: όλα τα βλέμματα της ταινίας σ' ένα μαγικό βίντεο

στα 10

Ενα video-essay αποδεικνύει γιατί η δύναμη του σινεμά (και του έρωτα) είναι στα βλέμματα.

«Carol»: όλα τα βλέμματα της ταινίας σ' ένα μαγικό βίντεο

«Στο σωστό πλαίσιο μία ματιά μπορεί να είναι τόσο δυνατή όσο ένα χέρι που αγγίζει ένα γοφό, ή ένα φιλί». Με αυτή τη δήλωση συνοδεύει το video-essay του ένας Ισπανός μοντέρ (ο λογαριασμός του στο vimeo υπογράφεται ως «Roberto Bra») πάνω στο «Carol» του Τοντ Χέινς. Δεν λέει κάτι που δεν είναι γνωστό στην ιστορία του κινηματογράφου - για τη δύναμη των σιωπών, της εικόνας, των βουβών βλεμμάτων, κι όλων των ανείπωτων εξομολογήσεων που μπορεί να αποτυπωθούν στο φακό και στην καρδιά του θεατή. Ομως πόσο ωραίο να το διαπιστώνεις, ξανά, από την αρχή.

Δείτε κι αυτό: Σολ Λάιτερ: Ο φωτογράφος στον οποίο η «Carol» χρωστάει κάτι από την ομορφιά της

Πατώντας το play στο δικό του βλέμμα πάνω στο «Carol», δύο γυναίκες ερωτεύονται, ελπίζουν, φοβούνται, παίζουν, βγάζουν σπίθες, αποδέχονται, απορρίπτουν, απελπίζονται, συγκινούνται, ποθούν, γεμίζουν χαρά, ανασφάλεια, λαχτάρα, αγάπη. Χωρίς να πουν λέξη.

carol gaze 607

Χαζέψτε κι αυτό: «Carol»: έρωτες, μουσικές και σιωπές σε 6 βίντεο

Κοιτώντας, καρφώνοντας, κλέβοντας βλέμματα. Μια ερωτική χορογραφία, μία μυστική κινηματογραφική χειραψία. Μια Κέιτ Μπλάνσετ με πρόσωπο μεταξωτό καμβά εκφραστικών μέσων. Μία Ρούνεϊ Μάρα που αιφνιδιάζει με τη στιβαρότητα και την ικανότητα και βάθος της ερμηνείας της.

Πατήστε το play και κοιτάξτε τις στα μάτια...


Δείτε περισσότερα: