Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 4η

στα 10

Χθες, όλα ήταν Πέδρο. Πόνος και δόξα και λάμψη Καννών.

Flix Team
Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 4η

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.

Πέδρο, σε αγαπάμε

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ παρουσίασε χθες το βράδυ την πρεμιέρα της νέας ταινίας του. Και το «Πόνος και Δόξα» ήταν η πιο αυτοβιογραφική στιγμή της ζωής και της καριέρας του. Εμοιαζε με ένα γράμμα του σκηνοθέτη σε όσους αγάπησε, σε όσους τον έκαναν αυτό που είναι, στο ίδιο το σινεμά. Και σε εμάς. Κάθε πρεμιέρα του Αλμοδοβάρ θα είχε βαρύτητα. Αυτή είχε συγκίνηση. Το Flix βρέθηκε στο κόκκινο χαλί και στην αίθουσα. Είδε την τρυφερότητα με την οποία η Πενέλοπε Κρουζ αγκάλιασε τον σκηνοθέτη της (και ήταν αγκαλιά πολύ πιο στοργική από ένα «σου χρωστάω τα πάντα»). Είδε τα δάκρυα του Αντόνιο Μπαντέρας (μόνο ο Αλμοδοβάρ του έχει γράψει τέτοιους ρόλους). Ακουσε το ηχηρό χειροκρότημα και τη διάχυτη αγάπη ενός φεστιβάλ που έχει αναγνωρίσει, έχει τιμήσει, έχει αγαπήσει την μεγάλη αλμοδοβαρική καρδιά.

«Η ταινία του Αλμοδοβάρ με έκανε να πιστέψω ότι υπάρχει ακόμα μεγάλο σινεμά» μάς είπε μετά ο Στιβ Γκέιτος, ο διευθυντής του Variety. Και είχε απόλυτο δίκιο.

Το «Dolor y Gloria» είναι φτιαγμένο από έναν σκηνοθέτη που μπορεί να κλείνει συνεχώς το μάτι σε όλα όσα τον οδήγησαν νομοτελειακά εδώ, αλλά που το ανεκτίμητο meta του είναι ότι ξέρει να κάνει σινεμά. Σινεμά όπως το ξέραμε (και πρόσφατα το έχουμε ξεχάσει σε ένα τοπίο αποστασιοποιημένης τέχνης που λειτουργεί μόνο εγκεφαλικά). Σινεμά με το οποίο γελάς, ταυτίζεσαι, πονάς, κλαις. Σινεμά με το οποιό παραμυθιάζεσαι - και καλά κάνεις - γιατί παρά το συνθετικό της νοσταλγίας, όλοι θυμόμαστε τα παιδικά μας χρόνια σαν μια εικόνα βγαλμένη από κλασικά εικονογραφημένα (ας μην μιλήσουμε για την πρώτη φορά που καυλώσαμε...) και γιατί μόνο σε μια ταινία μπορείς να μιλήσεις με τη μαμά σου με τον τρόπο που δεν τόλμησες να το κάνεις ποτέ όταν μεγάλωνες και ένιωθες την απόσταση ανάμεσα σας να μεγαλώνει.

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix: Κάννες 2019: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δίνει ατόφιο «Πόνο και Δόξα» σε ένα πολύτιμο κομμάτι σινεμά

Almodovar 607 9

Almodovar 607 1

Almodovar 607 2

Almodovar 607 3

Almodovar 607 8

Almodovar 607 4

Almodovar 607 5

Almodovar 607 6

Almodovar 607 7

Εδώ ολόκληρο το κόκκινο χαλί της πρεμιέρα του «Dolor y Gloria» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

.

Η Τζούλιαν Μουρ είναι ένα Staggering Girl

Χθες ήταν και η πρεμιέρα του «The Staggering Girl» του Λούκα Γκουαντανίνο με πρωταγωνίστρια την Τζούλιαν Μουρ και την Αλμπα Ρορβάκερ που ερμηνεύουν δυο γυναίκες που ζουν στη Ρώμη και τη Νέα Υόρκη και βλέπουν τις ιστορίες τους να ενώνονται μέσα από τη μόδα.

Για να παρουσιάσει αυτό το μεσαίου μήκους φιλμ του στο «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» στις Κάννες, ο Γκουανταντίνο βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και συνεργάτες του. Την πάντα λαμπερή Τζούλιαν Μουρ, την Μάρτ Κέλερ και τον Πιερ Πάολο Πικιόλι.

staggering girl 607 1

staggering girl 607 2

staggering girl 607 3

staggering girl 607 4

staggering girl 607 5

Love, το πάρτι της Chopard

Για ακόμα μία χρονιά, το Flix ήταν καλεσμένο στο πιο λαμπερό πάρτι των Καννών. Και, πιστέψτε μας, η Chopard, o μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, ξέρει πολύ καλά να σκορπίζει λάμψη και κομψότητα - τόσο στα κοσμήματα με τα οποία ντύνει τις σταρ, όσο και στα πάρτι που διοργανώνει. Φέτος, ο ελβετικός οίκος και η καλλιτεχνική του διευθύντρια Καρολίν Σοφέλ επέλεξαν ως θέμα του μεγάλου γκαλά των Καννών την αγάπη. Ο ξεχωριστός χώρος του La Palaistre γέμισε με ανθισμένες κερασιές, χρυσό και ροζ φως και όλα έμοιαζαν με ταινία - έναν από τούς πιο ωραίους φόρους τιμής στα κινηματογραφικά πλατώ των μεγάλων κινηματογραφικών ρομάντζων.

Μεταξύ των καλεσμέννων, η εκπρόσωπος του Οίκου Chopard, Τζουλιάν Μουρ, η Ελ Φάνινγκ (μέλος της φετινής Κριτικής Επιτροπής), ο Ρίτσαρντ Μάντερ, η Αμπερ Χερντ, η Πριάνκα Τσόπρα με τον σύζυγό της Νικ Τζόνας, ο Εντριαν Μπρόντι, η Εύα Λονγκόρια και πολλοί άλλοι.

Η Ντίτα Φον Τιζ, το διάσημο burlesque show girl, μάς υποδέχθηκε επί σκηνής με ένα αισθησιακό striptease ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η Μαράια Κάρεϊ. Οπως ταιριάζει σε αυτά τα βράδια των Καννών που μοιάζουν με ένα σουρεαλιστικό όνειρο, η ποπ ντίβα και πάλαι ποτέ βασίλισσα της σόουλ εμφανίστηκε, μια ανάσα από τους VIP καλεσμένους, ανάμεσα στους ροζ καπνούς, με μία τιάρα της Chopard στα πλούσια μαλλιά της, και ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Chopard 607 1

Chopard 607 2

Chopard 607 3

Chopard 607 4

Chopard 607 5

Chopard 607 6

Chopard 607 7

Chopard 607 8

Chopard 607 9

Chopard 607 10

Chopard 607 11

Για να μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε

Στην νέα τάξη πραγμάτων, σε μία Γαλλία πληγωμένη ξανά και ξανά από τρομοκρατικές επιθέσεις, την κινηματογραφική ανεμελιά διαδέχεται η τρομαχτική πραγματικότητα που παραμονεύει έξω από τις αίθουσες. Βαριά οπλισμένοι στρατιώτες περιπολούν στην Κρουαζέτ, ενώ όλα τα τάγματα της αστυνομίας βρίσκονται στους δρόμους.

Cannes police 607 1

Cannes police 607 2

Σούζι τρως. Και ψεύδεσαι και τρως

Είναι η μοίρα των φεστιβάλ να παχαίνουμε όλοι τρώγοντας άτσαλα και συνεχώς. Η ζυγαριά που φιγουράρει σε κατάστημα της Κρουαζέτ μάς έκανε να γελάσουμε. Αχ αυτή "η πουτ@ν@ η δίαιτα".

ζυγαριά

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.