Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 3η

στα 10

Οσα ζήσαμε, ό,τι είδαμε, αυτά που αξίζει να θυμόμαστε κι εκείνα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Σε ένα κείμενο.

Flix Team
Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 3η

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.

Elton John, οι Κάννες σου ανήκουν
Μπορεί ο Τάρον Ετζερτον να έκλεψε την παράσταση επειδή συγκινήθηκε πραγματικά μετά τη λήξη της προβολής του «Rocketman» και έσκυψε και έδεσε πάνω στο κόκκινο χαλί τα κορδόνια του Ελτον Τζον, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της πρεμιέρας του «Rocketman» ήταν ο Ελτον Τζον, που έφερε στην Κρουαζέτ την εγκεκριμένη κινηματογραφική του βιογραφία και μαζί μια γκαρνταρόμπα που θυμίζει κάτι από τα χρόνια της στιλιστικής εξτραβαγκάντζας που τον έκαναν διάσημο. Μετά τις πόζες, τα κόκκινα χαλιά, την καλή υποδοχή της ταινίας από την κριτική και τα κεντήματα στα σακάκια του, ο 72χρονος σουπερ σταρ και ο 29χρονος σταρ που τον υποδύεται τραγούδησαν μαζί σε πάρτι στην Κρουαζέτ. Μας αρκεί που από χθες, από τα μεγάφωνα του Φεστιβάλ σαν να ακούγεται συνέχεια σε λούπα το «Your Song».

Elton John

Elton John

Elton John Ο Ελτον Τζον με τον Ντέιβιντ Φέρνις, σύζυγο του και παραγωγό της ταινίας

Elton John

Elton John

Elton John

Δείτε εδώ τον Τάρον Ετζερτον και τον Ελτον Τζον να τραγουδούν μαζί στο πάρτι που ακολούθησε την πρεμιέρα του «Rocketman»:


Δείτε εδώ και το μεσημεριανό photo call της ομάδας του «Rocketman»:


Στη μαύρη αγορά (των Καννών)
Το Screen International επικοινώνησε με μια από τις εταιρίες που φροντίζουν επί αδρού ανταλλάγματος να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τα πιο καυτά events του Φεστιβάλ Καννών. 13.500 δολάρια για το πάρτι της AMFAR που θα δώσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με αφορμή το «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο, 11.000 δολάρια για το πάρτι του Vanity Fair, 8.000 για το πάρτι της Chopard. Μια απλή προβολη πάντως ξεκινάει από 1000 ευρώ...

Cannes Black Market

Ο πραγματικός θρίαμβος του haute couture
Με το ντεμπούτο της «Atlantique», η Μάτι Ντίοπ δεν είναι μόνο η πρώτη μαύρη σκηνοθέτης που διεκδικεί το Χρυσό Φοίνικα στην ιστορία του Φεστιβάλ αλλά - μετα πλέον και την προβολή της ταινίας της - και η πρώτη μαύρη που θα πάρει στα σίγουρα μεγάλο βραβείο στη λήξη της 72ης διοργάνωσης. Μέχρι τότε, εκτός από τις συζητήσεις γύρω από την ταινία της, το αποτύπωμά της αφήνει ήδη στο φεστιβάλ και η ομάδα της ταινίας της, με διαφορά ό,τι πιο καλοντυμένο είδαμε μέχρι σήμερα στο κόκκινο χαλί των Καννών. Real Black Panther Power indeed.

Atlantique Η ομάδα της ταινίας

Atlantique Η Μάτι Ντίοπ

Atlantique Ο Γάλλος ράπερ Κίντι Σμάιλ

Atlantique

Δείτε εδώ το κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του «Atlantique»:


Δεν είναι δίδυμες - δεν είναι καν συγγενείς
Η ομοιότητα όμως ανάμεσα στην Κάρλα Μπρούνι και την Μπέλα Χαντίντ έχει γίνει viral και όλοι καταλαβαίνουν το γιατί.

Carla

Carla

Περαστικά στον Κεν Λόουτς
Στα 82 του χρόνια, ο Κεν Λόουτς φτάνει στο Φεστιβάλ Καννών με τη φόρα του πολύ σπουδαίου, του δις βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα και με ένα ελαφρύ ελπίζουμε πρόβλημα στο χέρι του. Μαζί του και η ομάδα της ταινίας του, καθαρόαιμο βρετανικό αίμα που μοιάζει σαν να κατοικούσε πάντα μέσα στη φιλμογραφία του. Στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας του (χμ... όνομα και πράγμα) «Sorry We Missed You» είχαμε και τη διαμαρτυρία της ημέρας, από τον Σίρο Γκουέρα (πρόεδρος της Εβδομάδας Κριτικής) και το καστ της κολομβιανής ταινίας «Litigante» που με πλακάτ στα χέρια ανέδειξαν την υπόθεση της βίαιης δολοφονίας του ντοκιμαντερίστα Μαουρίτσιο Λεζάμα στα σύνορα Κολομβίας - Βενεζουέλας.

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.