Buzz

Ο Κάμερον Κρόου ζητά συγγνώμη που έκανε την Εμα Στόουν Χαβανέζα στο «Aloha»

στα 10

Το «Aloha» δεν του έχει πάει καλά του Κάμερον Κρόου: πρώτα ήρθε το καταδικαστικό email της Sony, μετά οι κακές κριτικές και τώρα η οργή των Χαβανέζων.

Ο Κάμερον Κρόου ζητά συγγνώμη που έκανε την Εμα Στόουν Χαβανέζα στο «Aloha»

Θα το ξαναγράψουμε: εμείς, ούτως ή άλλως, το «Aloha», τη νέα ρομαντική κομεντί του Κάμερον Κρόου, την περιμένουμε με ανυπομονησία - μπορεί να βγαίνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου μέσα στο καλοκαίρι, αλλά στην Ελλάδα θα έρθει σιτεμένη στα μέσα Οκτωβρίου. Ομως ο Κάμερον Κρόου μπορεί ήδη να εύχεται να μην είχε κάνει αυτήν την ταινία. Πρώτα ήρθε το email της Εϊμι Πασκάλ, μέσα στο χακάρισμα της Sony, που χαρακτήριζε το σενάριο της ταινίας γελοίο. Μετά ήρθαν οι αμερικανικές κριτικές, η μια χειρότερη από την άλλη. Και τώρα ήρθε η οργή των Χαβανέζων που θεωρούν προσβολή ότι ο Κρόου χρησιμοποιεί τη λευκή (και πολύ μάλιστα) Εμα Στόουν για το ρόλο μιας Χαβανέζας, που βασίζεται μάλιστα και σε υπαρκτή προσωπικότητα και όχι, τουλάχιστον, κάποια Ασιάτισα ηθοποιό.

Διαβάστε ακόμη: Η Sony θέλει στ' αλήθεια πάρα πολύ να δείτε το «Aloha» του Κάμερον Κρόου

Στο uncool, το προσωπικό του website, ο Κάμερον Κρόου αναλαμβάνει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γράφοντας: «Σας ευχαριστώ όλους για τα παθιασμένα σχόλια σχετικά με το κάστινγκ της υπέροχης Εμα Στόουν για το ρόλο της Αλισον Νγκ. Ακούω τα λόγια σας και την απογοήτευσή σας και σας προσφέρω μια συγγνώμη από καρδιάς, σε όλους όσους αισθάνθηκαν ότι επρόκειτο για μια παράξενη ή λανθασμένη επιλογή.» Ο Κρόου εξηγεί ότι η ηρωίδα της Στόουν βασίστηκε στην Αλισον Νγκ, Χαβανέζα μεν, που όμως ανέκαθεν ένιωθε την ανάγκη να υπερτονίζει την καταγωγή της, μια και είχε κόκκινα μαλλιά, παρότι ήταν κατά το ένα τέταρτο Χαβανέζα, κόρη ενός κατά το ήμισυ Κινέζου πατέρα.

Διαβάστε ακόμη: Το «Aloha» του Κάμερον Κρόου έχει το τέλειο καλοκαιρινό soundtrack

Στη συνέχεια, ο Κρόου προσπαθεί να βελτιώσει λίγο την κατάσταση, λέγοντας ότι ο ίδιος και το συνεργείο του είναι «εξαιρετικά υπερήφανοι» που προσέφεραν στο Οάχου και τους κατοίκους του πολλές θέσεις εργασίας στους τέσσερις μήνες που δούλεψαν εκεί κι ότι, εν πάσει περιπτώσει, παρά την εκτεταμένη έρευνα, «αναλαμβάνει όλη την ευθύνη» για όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκάλεσαν οι αποφάσεις του για το κάστινγκ της ταινίας. Ευχόμαστε η επόμενη δουλειά του Κάμερον Κρόου, το τηλεοπτικό «Roadies» με θέμα την τουρνέ μιας ροκ μπάντας, να φέρει στον σκηνοθέτη λιγότερα προβλήματα...

Διαβάστε και δείτε ακόμη: