Buzz

Να γιατί ο Μπράιαν Κράνστον ήταν ο ιδανικός Ντάλτον Τράμπο

στα 10

Οι συντελεστές του «Trumbo» μιλούν στην κάμερα για το πώς ο Μπράιαν Κράνστον ήταν η ιδανική επιλογή για να υποδυθεί τον θρυλικό Ντάλντον Τράμπο και να φτάσει δικαίως στην πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου.

Flix Team
Να γιατί ο Μπράιαν Κράνστον ήταν ο ιδανικός Ντάλτον Τράμπο

Ο Ντάλτον Τράμπο είναι διάσημος για δύο λόγους: αρχικά γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο διάσημους σεναριογράφους του Χόλιγουντ, με ταινίες όπως το «Roman Holiday» και τον «Σπάρτακο», αλλά κυρίως επειδή ανήκε στην ομάδα των «10 του Χόλιγουντ» που κατηγορήθηκαν για κομμουνιστική προπαγάνδα και μπήκαν στη μαύρη λίστα της βιομηχανίας - θύματα του κυνηγιού μαγισσών του γερουσιαστή ΜακΚάρθι τον Οκτώβριο του 1947.

Dalton Trumbo 607 Ο πραγματικός Ντάλτον Τράμπο

Κατά τη διάρκεια της εποχής που δεν μπορούσε να δουλέψει με το ονομά του, ο Τράμπο κέρδισε ένα Οσκαρ για το «The Brave One» του 1956 (με το όνομα Ρόμπερτ Ριτς), ενώ το 1993 του παραδόθηκε το Οσκαρ σεναρίου για το «Roman Holiday» που το 1953 είχε απονεμηθεί στον Ιαν ΜακΛίλαν Χάντερ που χρησιμοποιήθηκε ως κάλυψη για τον Τράμπο. Μετά το τέλος της «μαύρης λίστας», το 1960, ο Οτο Πρέμινγκερ αποκάλυψε πως ο Τράμπο είχε γράψει το σενάριο του «Exodus» και ο Κερκ Ντάγκλας ανακοίνωσε πως ο Τράμπο ήταν ο σεναριογράφος του «Spartacus» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ. O ίδιος ο Τράμπο συνέχισε να γράφει σενάρια για το Χόλιγουντ (αναμεσά τους το «The Sandpiper» ή το σενάριο για τον «Πεταλούδα»), ενώ σκηνοθέτησε και μια από τις καλύτερες αμερικάνικές ταινίες των 70s, το θρυλικό «Ο Τζόνι Πήρε το Οπλο του».

Trumbo 607 Ο Μπράιαν Κράνστον στο ρόλο του Ντάλτον Τράμπο

Στο «Trumbo» του Τζέι Ρόουτς, τον Ντάλντον Τράμπο υποδύεται ο Μπράιαν Κράνστον - στον πρώτο του μεγάλο ρόλο μετά το φινάλε του «Breaking Bad» και αυτόν που τον οδήγησε μαθηματικά στα φετινά Οσκαρ στην πρώτη του υποψηφιότητα για Α' Ανδρικό Ρόλο. Οι πιθανότητες του Κράνστον μπορεί να είναι ελάχιστες για μια νίκη, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η επιλογή του ήταν η ιδανική, αφού η εκρηκτική προσωπικότητα του 59χρονου ηθοποιού ήρθε να συναντήσει το μύθο του Ντάλτον Τράμπο.

Οπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης Τζέι Ρόουτς στο βίντεο που ακολουθεί: «Ο Ντάλτον Τράμπο ήταν ένας πολύ επιτυχημένος σεναριογράφος ο οποίος μπήκε στη μαύρη λίστα το 1947 για τα πολιτικά του πιστεύω. Ο Τράμπο είχε πολλά παράδοξα, όπως και ποικίλα χαρακτηριστικά γι' αυτό χρειαζόμασταν έναν καταπληκτικό ηθοποιό. Ο Μπράιαν Κράνστον μπορούσε να συλλάβει την ένταση του ρόλου και να είναι αστείος την ίδια στιγμή που υποδύεται έναν πλούσιο κομμουνιστή.»

Δείτε εδώ ένα αποκλειστικό υποτιτλισμένο featurette από το «Trumbo»:


To «Trumbo» θα παίζεται στις ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: