Buzz

Bond 50: μισό αιώνα μετά το όνομά του είναι ακόμη Μποντ, Τζέιμς Μποντ!

στα 10

50 χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας του 007, δεν υπάρχει τίποτα που να προδίδει πως ο διασημότερος πράκτορας της ιστορίας του σινεμά κουβαλάει στους ώμους του μισό αιώνα ζωής. Απόδειξη, το γεγονός πως και οι 22 ταινίες του που κυκλοφορούν σε συλλεκτικές εκδόσεις Blu-Ray βλέπονται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Bond 50: μισό αιώνα μετά το όνομά του είναι ακόμη Μποντ, Τζέιμς Μποντ!

H πρεμιέρα σε Blu-Ray των 22 επίσημων περιπετειών του Τζέιμς Μποντ στη συλλογή «Bond 50» συμπίπτει όχι τυχαία με τα 50 χρόνια από την έξοδο της πρώτης ταινίας του 007 «Dr. No» το 1962 και με την έξοδο στις αίθουσες της 23ης περιπέτειάς του, «Skyfall».

Μέσα σε αυτά τα 50 χρόνια και τις 22 ταινίες, ο βρετανός πράκτορας άλλαξε πέντε φορές πρόσωπο, φλέρταρε με διπλάσιο από τις ταινίες του αριθμό κοριτσιών, κυνήγησε και κυνηγήθηκε, ήπιε περισσότερα μαρτίνι - shaken, not stirred - απ' όσα θα άντεχε η άριστη φυσική του κατάσταση και κατάφερε να επιβληθεί σε μια κινηματογραφική βιομηχανία που όχι μόνο δεν τον ξεχνούσε στα κενά ανάμεσα σε κάθε ταινία του αλλά που τον υποδεχόταν κάθε φορά με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Η συλλογή «Bond 50» που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από την Odeon περιέχει και τις 22 μέχρι σήμερα περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ σε ειδικές συλλεκτικές Blu-Ray εκδόσεις και μοιάζει με κάτι παραπάνω από το τέλειο δώρο μιας σημαντικής επετείου, αφού στην πραγματικότητα δίνει στις ταινίες του βρετανού πράκτορα την εικόνα και τον ήχο που τους αξίζει, αφήνοντας ανέπαφη τη vintage αξία τους.

Η Odeon kai to Flix προσφέρουν μια συλλογή «Bond 50» σε έναν υπερτυχερό. Επισκεφθείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook πατώντας εδώ και μπείτε στην κλήρωση.

Με οδηγό τις εκδόσεις της συλλογής και κοιτώντας αναλυτικά τα extras που περιέχει η κάθε ταινία ας γυρίσουμε το χρόνο πίσω το 1962 και ας φτάσουμε με υψηλά επίπεδα βρετανικού φλέγματος και απαράμιλλου στιλ μέχρι το σήμερα...

1

Dr. No (1962) του Τέρενς Γιανγκ

Η πρώτη εμφάνιση του Τζέιμς Μποντ στο σινεμά, ανεξίτηλα στιγματισμένη από την εμφάνιση του καλύτερου - έως και σήμερα - ενσαρκωτή του, Σον Κόνερι, περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη Τέρενς Γιανγκ, interactive οδηγό στον κόσμο του Dr. No, ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα, αφιέρωμα στα όπλα του Μποντ, αφιέρωμα στον Τέρενς Γιανγκ («Terence Young: Bond Vivant»), αφιέρωμα στην ταινία του 1963, αυθεντικά τρέιλερ, tv spots, φωτογραφίες και ραδιοφωνικά τρέιλερ, αφιέρωμα στην αποκατάσταση του φιλμ για την έκδοσή του σε Blu-Ray.

2

From Russia With Love (1963) του Τέρενς Γιανγκ

Η δεύτερη και πιο sixties απ' όλες περιπέτεια του Σον Κόνερι περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό με οικοδεσπότη τον παραγωγό Τζον Κορκ και καλεσμένους τον Τέρενς Γιανγκ και μέλη του καστ και του συνεργείου, συνέντευξη με τον Ιαν Φλέμινγκ, ντοκιμαντέρ για τη σχέση του Ιαν Φλέμινγκ με τον Ρέιμοντ Τσάντλερ, making of της ταινίας, αφιέρωμα στον παραγωγό Χάρι Σάλζμαν, storyboards, αφιερώματα στα gagdgets και τις τοποθεσίες των γυρισμάτων και άλλα.

3

Goldfinger (1964) του Γκάι Χάμιλτον

Η τρίτη ταινία του Σον Κόνερι - το μυθικό «Goldfinger» - περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη Γκάι Χάμιλτον, ηχητικό σχολιασμό από τον Σον Κόνερι και άλλα μέλη του καστ και του συνεργείου, making of, αφιέρωμα στο φαινόμενο «Goldfinger», μια ξενάγηση με τη διάσημη Αστον Μάρτιν του Τζέιμς Μποντ, screen tests, συνέντευξη με την Ονορ Μπλάκμαν, διαφημιστικά υλικά της εποχής, ηχητική συνέντευξη με τον Σόν Κόνερι, φωτογραφίες και άλλα.

4

Thunderball (1965) του Τέρενς Γιανγκ

Για πολλούς η καλύτερη στιγμή του Σον Κόνερι ως Τζέιμς Μποντ, το «Thunderball» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Τέρενς Γιανγκ και μέλη του καστ και του συνεργείου, τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του 1965 με τίτλο «The Incredible World of James Bond», ένα διαφημιστικό φιλμ του 1965 με τίτλο «A Child's Guide to Blowing Up a Motor Car», αφιέρωμα στα γυρίσματα, interactive ξενάγηση στον κόσμο της ταινίας, making of, η κρυφή ιστορία του «Τhunderball» και πολλά ακόμη σε έναν από τους πιο πλούσιους δίσκους της σειράς.

4

You Only Live Twice (1967) του Γκίλμπερτ Λίουις

Μια από τις πιο «διασκεδαστικές» στιγμές της σειράς των ταινιών του Τζέιμς Μποντ - και αυτή που συχνά κατηγορείται ως υπερβολικά ελαφριά και εξωτική (λόγω ενός υποδυόμενου τον Ιάπωνα Σον Κόνερι), το «You Only Live Twice» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Τζον Κορκ, τον σκηνοθέτη Γκίλμπερτ Λίουις και μέλη του καστ και του συνεργείου, ωριαιό αφιέρωμα του 1967 με τίτλο «Welcome to Japan Mr.Bond», ντοκιμαντέρ του BBC για την ταινία, αφιέρωμα στις τοποθεσίες, τα credits της ταινίας, making of, αφιέρωμα στους τίτλους, storyboards, πλούσιο διαφημιστικό υλικό της εποχής και άλλα.

5

On Her Majesty's Secret Service (1969) του Πίτερ Χαντ

Νέος Τζέιμς Μποντ για το κλείσιμο της δεκαετίας του '60 με μια και μοναδική εμφάνιση στην ταινία που ξεχωρίζει όχι μόνο για το ότι ενδιαφέρεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη για τον χαρακτήρα της (και όχι για τα gadgets, τις γυναίκες και τη δράση), ο Τζορτζ Λάζενμπι άφησε το δικό του στίγμα στον μύθο. Η έκδοση του «On Her Majesty's Secret Service» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη και μέλη του συνεργείου και του καστ, αφιέρωμα στην επιλογή του Λάζενμπι και της Νταιάνα Ριγκς, υλικό από τα γυρίσματα στην Πορτογαλία, σειρά συνεντεύξεων με τον Τζορτζ Λάζενμπι, αφιέρωμα στη σκηνή με τα χιόνια, making of της ταινίας, αφιέρωμα στον Q (Ντέσμοντ Λιούλιν), προωθητικό υλικό της εποχής και πολλά ακόμη.

6

Diamonds are Forever (1971) του Γκάι Χάμιλτον

Αγνοώντας την ύπαρξη του «On Her Majesty's Secret Service», το «Diamonds are Forever» βρίσκει τον Κόνερι σχεδόν εκεί που τον αφήσαμε στο «You Only Live Twice» σε μια ακόμη διασκεδαστική περιπέτεια που θα ήταν αυτή τη φορά η οριστικά τελευταία του (εξαιρώντας το εκτός σειράς «Never Say Never Again» του 1983). Η εκδοση του «Diamonds are Forever» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη και μέλη του συνεργείου και του καστ, συνέντευξη του Σον Κόνερι στο BBC, making of πολλών σκηνών δράσης, κομμένες σκηνές, making of, αφιέρωμα στον παραγωγό Κάμπι Μπρόκολι και πολύ ακόμη υλικό για μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

7

Live and Let Die (1973) του Γκάι Χάμιλτον

Ο Ρότζερ Μουρ αναλαμβάνει δράση ως ο νέος Τζέιμς Μποντ, μπαίνοντας βαθιά μέσα στην 70s περίοδο του ήρωα και για πολλούς στην πιο «ελαφριά» του. Η έκδοση του «Live and Let Die» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον ίδιο τον Σερ Ρότζερ Μουρ, making of, ένα ντοκιμαντέρ από το 1973, αφιέρωμα στον Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ, αφιέρωμα στην καλλιτεχνική διεύθυνση της ταινίας και πολλά ακόμη ντοκιμαντέρ για σκηνές της ταινίας.

8

The Man with the Golden Gun (1974) του Γκάι Χάμιλτον

Η ταινία που θεωρείται - τουλάχιστον από τους φανατικούς της σειράς - ως η χειρότερη στη φιλμογραφία του Τζέιμς Μποντ, κυκλοφορεί με ντοκιμαντέρ για τους κασκαντέρ του Τζέιμς Μποντ (όχι μόνο του Ρότζερ Μουρ), making of της ταινίας, ηχητικούς σχολιασμούς από τον Σερ Ρότζερ Μουρ αλλά και τον σκηνοθέτη Γκάι Χάμιλτον, αφιέρωμα στις τοποθεσίες της ταινίας, συνέντευξη του Σερ Ρότζερ Μουρ και άλλα (όχι πολύ χορταστικά) extras σε έναν από τους πιο αδύναμους - συγκριτικά - δίσκους της σειράς.

9

The Spy Who Loved Me (1977) του Λίουις Γκίλμπερτ

Ο εμβληματικός τίτλος και ο «Σαγόνιας» ήταν αρκετά για να χρίσουν τον «Κατάσκοπο που με Αγάπησε» μια από τις πιο κλασικές περιπέτειες του Ρότζερ Μουρ. Στην έκδοση Blu-Ray περιέχει ηχητικό σχολιασμό από τον Σερ Ρότζερ Μουρ, αφιέρωμα στον Σερ Ρότζερ Μουρ ως Τζέιμς Μποντ, αφιέρωμα στην ταινία του 1977, storyboards, αφιέρωμα στις τοποθεσίες γυρισμάτων, ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη, making of και αυθεντικό διαφημιστικό υλικό της εποχής.

10

Moonraker (1979) του Λίουις Γκίλμπερτ

Ακόμη και οι φανατικοί της σειράς δεν μπορούν ακόμη να συγχωρήσουν τους παραγωγούς του Τζέιμς Μποντ για το γεγονός πως στην προσπάθεια τους να μπουν στη φρενίτιδα του «Πολέμου των Αστρων» έστειλαν τον 007 στο διάστημα, με αποτέλεσμα την πιο guilty pleasure περιπέτεια της σειράς που στην Blu-Ray έκδοσή της περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό με τον Ρότζερ Μουρ και τον σκηνοθέτη Λίους Γκίμπερτ, αφιέρωμα στα γυρίσματα της ταινίας, storyboards, υλικό από τις σκηνές δράσεις, making of της ταινίας και πλούσιο ακόμη υλικό για μια από τις πλέον cult στιγμές του Βρετανού πράκτορα.

11

For Your Eyes Only (1981) του Τζον Γκλεν

H είσοδος στα 80s ήρθε με την πικρή γεύση του «Moonraker» και την επιστροφή σε μια πιο στιβαρή και γήινη περιπέτεια για τον Ρότζερ Μουρ που αυτή τη φορά η φήμη του φτάνει μέχρι και τα... Μετέωρα. Το «For Your Eyes Only» περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Τζον Γκλεν, τον Σερ Ρότζερ Μουρ και τον σεναριογράφο Μάικλ Τζ. Γουίλσον, κομμένες σκηνές, αφιερωμάτα («Bond in Greece», «Bond in Cortina», «Neptune's Journey»), αφιέρωμα στις τοποθεσίες της ταινίας, storyboards, making of, το βίντεο κλιπ του «For Your Eyes Only» της Σίνα Ιστον και πολύ διαφημιστικό υλικό της εποχής.

12

Οctopussy (1983) του Τζον Γκλεν

Η προτελευταία ταινία του Ρότζερ Μουρ δεν στάθηκε στο ύψος του «For Your Eyes Only» κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο εξωτικά (βλ. Ινδία) και στην έκδοση του Blu-Ray περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Ρότζερ Μουρ και τον σκηνοθέτη Τζον Γκλεν, αφιερώματα στις σκηνές δράσης, αφιέρωμα στις τοποθεσίες των γυρισμάτων. τα σπάνια screen test του Τζος Μπρόλιν ο οποίος θεωρήθηκε ιδανική επιλογή όταν ο Ρότζερ Μουρ δήλωσε πως θέλει να σταματήσει να είναι ο 007, ντοκιμαντέρ («James Bond in India»), making of, το βίντεο κλιπ του «All Time High», storyboards και άφθονο διαφημιστικό υλικό της εποχής.

13

Α View to a Kill (1985) του Τζον Γκλεν

O αποχαιρετισμός του Ρότζερ Μουρ στη σειρά δεν ήταν ακριβώς εντυπωσιακός, αλλά υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες που γνώρισε ποτέ η φιλμογραφία του Τζέιμς Μποντ συν δύο κακούς που δεν χορταίνεις να βλέπεις (Γκρέις Τζόουνς, Κρίστοφερ Γουόκεν) και τους Duran Duran για soundtrack. H Blu-Ray έκδοση περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Σερ Ρότζερ Μουρ, αφιέρωμα του 1985 του BBC, making of, αφιέρωμα στη μουσική του Τζέιμς Μποντ, το βίντεο κλιπ του «A View to a Kill» των Duran Duran, κομμένες σκηνές και αυθεντικό διαφημιστικό υλικό της εποχής.

14

The Living Daylights (1987) του Τζον Γκλεν

To ντεμπούτο του Τίμοθι Ντάλτον ως τέταρτος στη σειρά Τζέιμς Μποντ είχε να επιδείξει, ανάμεσα σε άλλα, μια νέα οπτική πάνω στο μύθο του 007, ακόμη πιο γοητευτική, ακόμη πιο σέξι, ακόμη πιο προσγειωμένη στην πραγματικότητα. Η κριτική και το box-office ήρθαν απλά για να το επιβεβαιώσουν. Το «The Living Daylights» περιλαμβάνει στην Blu-Ray έκδοσή του κομμένες σκηνές, αφιερώματα στον Τζέιμς Μποντ, αφιέρωμα στον Τίμοθι Ντάλτον, συνέντευξη Τύπου της ταινίας από τη Βιέννη, συνεντεύξεις του Τίμοθι Ντάλτον, ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη, making of, αφιέρωμα στον Ιαν Φλέμινγκ, το βίντεο κλιπ του «The Living Daylights» των A-ha, making of του βίντεο κλιπ και διαφημιστικό υλικό της εποχής.

15

License to Kill (1989) του Τζον Γκλεν

Δεύτερη και τελευταία εμφάνιση του Τίμοθι Ντάλντον, ο οποίος κατάφερε με μόλις δύο ταινίες να σώσει όλα τα ατοπήματα των 70s, αφού το «License to Kill» ήταν ακόμη καλύτερο από το «The Living Daylights», μια ιστορία εκδίκησης κομμένη και ραμμένη στο στιλ του φλεγματικού πράκτορα. Η έκδοση Blu-Ray περιέχει ηχητικό σχολιασμό από τον Τζον Γκλεν, making of, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ για τις σκηνές δράσης, το βίντεο κλιπ του «License to Kill» της Γκλάντις Νάιτ, βίντεο κλιπ του «Ιf You Asked Me Το» της Πάτι ΛαΜπελ, συνεντεύξεις με τον Τίμοθι Ντάλτον, κομμένες σκηνές, τρέιλερς και διαφημιστικό υλικό της εποχής.

16

GoldenEye (1995) του Μάρτιν Κάμπελ

Τα 90s υποδέχτηκαν τον πέμπτο Τζέιμς Μποντ της ιστορίας της σειράς μετά βαΐων και κλάδων και μαζί μια νέα εξ ολοκλήρου εποχή για το σύμπαν του 007 που πλέον έμπαινε δυναμικά σε μια ανταγωνιστική χολιγουντιανή περίοδο, μακριά από τις κραυγαλέες αφέλειες του παρελθόντος. Η πρώτη περιπέτεια του Πιρς Μπρόσναν σε Blu-Ray περιλαμβάνει ηχητικό σχολιασμό από τον Μάρτιν Κάμπελ, κομμένες σκηνές, αφιέρωμα στον Μάρτιν Κάμπελ, αφιέρωμα στο στούντιο που χτίστηκε αποκλειστικά για την ταινία, αφιέρωμα στους κασκαντέρ της ταινίας, συνέντευξη Τύπου για το νέο Τζέιμς Μποντ, making of της ταινίας, συνεντεύξεις με τους ηθοποιούς, ντοκιμαντέρ με τίτλο «The World of 007», το βίντεο κλιπ του ομώνυμου τραγουδιού από την Τίνα Τάρνερ και πολλές ακόμη ώρες υλικού μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

17

Tomorrow Never Dies (1997) του Ρότζερ Σπότισγουντ

Δεύτερη ακόμη πιο δυναμική περιπέτεια για τον Πιρς Μπρόσναν που ήδη με δύο ταινίες είχε αρχίσει να κερδίζει έδαφος τόσο για το επίπεδο της δράσης, όσο και για την προφανή επιστροφή του Μποντ σε μια άκρως γοητευτική εκδοχή, σίγουρη για τον εαυτό της όπως και ο ίδιος ο Βρετανός πράκτορας. To «Tomorrow Never Dies» περιλαμβάνει στην Blu-Ray έκδοσή του ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη, κομμένες σκηνές, διαφορετικές οπτικές γωνίες σκηνών δράσης, making of με οικοδεσπότη τον Q, το βίντεο κλιπ της εκδοχής του Moby για το κλασικό μουσικό θέμα του Τζέιμς Μποντ, ένα αφιέρωμα σε όλη τη σειρά («The Secrets of 007»), storyboards, αφιέρωμα στα ειδικά εφέ, συνέντευξη με τον συνθέτη Ντέιβιντ Αρνολντ, το βίντεο κλιπ της Σέριλ Κρόου για το ομώνυμο κομμάτι των τίτλων, αφιερώματα και ντοκιμαντέρ και διαφημιστικό υλικό.

19

The World is Not Enough (1999) του Μάικλ Απτεντ

To 19o φιλμ της σειράς έδειξε πως και ο Πιρς Μπρόσναν δεν είναι αλάνθαστος. Κατώτερο από τα δύο προηγούμενα, το «The World is Not Enough» δεν αντιστάθμισε με πλοκή και ενδιαφέρον τις εντυπωσιακές σκηνές δράσεις, αφήνοντας ακόμη και τον Μπρόσναν απλά γοητευτικό. Η έκδοση Blu-Ray περιέχει ίσως τα περισσότερα extras από κάθε άλλη ταινία της σειράς: ηχητικό σχολιασμό από τον σκηνοθέτη, κομμένες και extended σκηνές, ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα, making of, συνέντευξη Τύπου του καστ και των συντελεστών, αφιέρωμα στις τοποθεσίες γυρισμάτων, οδηγίες για το τέλειο «Bond» κοκτέιλ, το βίντεο κλιπ των Garbage για το ομώνυμο τραγούδι των τίτλων, αφιέρωμα στον Ντέσμοντ - Q - Λιούλιν, τρέιλερ και πολλά άλλα.

20

Die Another Day (2002) του Λι Ταμαχόρι

Ούτε ο Λι Ταμαχόρι, ούτε η Χάλι Μπέρι, ούτε η Madonna, ούτε καν η απόλυτη κυριαρχία του Μπρόσναν - ως ο μέχρι τότε καλύτερος Μποντ μετά τον Σον Κόνερι - δεν μπόρεσαν να διασώσουν το γεγονός πως το «Die Another Day» ήταν σαν μια παρωδία ταινίας Μποντ με εκνευριστικές ιδέες ως προς την ανανέωση της σειράς. Ο Πιρς Μπρόσναν όμως θα αποχωρούσε έξυπνα πριν ο κατήφορος αγγίξει πάτο. Η έκδοση Blu-Ray του «Die Another Day» περιέχει ηχητικό σχολιασμό από τον Λι Ταμαχόρι, ηχητικό σχολιασμό από τον Πιρς Μπρόσναν και την Ρόζαμουντ Πάικ, αφιέρωμα στα γυρίσματα, making of, ντοκιμαντέρ με τίτλο «he British Touch: Bond Arrives in London», αφιέρωμα στο πως γυρίστηκε η ταινία («From Script to Screen») και πολλά άλλα.

21

Casino Royale (2006) του Μάρτιν Κάμπελ

Την κατάσταση, από τη φθίνουσα πορεία που έδειχνε να έχει ο Μποντ του Μπρόσναν ήρθε να σώσει ο Ντάνιελ Κρεγκ, κερδίζοντας ήδη με την πρώτη αυτή περιπέτεια του τον τίτλο του καλύτερου (πιο αδίστακτου, πιο ανθρώπινου, πιο σκοτεινού, πιο...) Μποντ, κλέβοντάς τον ακόμη και από τον ίδιο τον Σον Κόνερι. Δικαιολογημένα! Το «Casino Royale» περιλαμβάνει χορταστικά ντοκιμαντέρ (για τον Ιαν Φλέμινγκ, για το «Casino Royale», για τα γυρίσματα και άλλα) συν το βίντεο κλιπ του Κρις Κορνέλ για το «You Know my Name».

22

Quantum of Solace (2008) του Μαρκ Φόρστερ

Ακόμη πιο σκοτεινός, ακόμη πιο σέξι, ακόμη πιο στυγνός δολοφόνος, ο Τζέιμς Μποντ του Ντάνιελ Κρεγκ φτάνει τη σειρά σε δυσθεώρητα κινηματογράφικα (για πρώτη φορά) ύψη απαιτήσεων με τη βοήθεια ενός πρώην ανεξάρτητου σκηνοθέτη («Ο Χορός των Τεράτων») και μια σιγουριά πως δεν υπάρχει τίποτα που να μπορέσει να μπει εμπόδιο ανάμεσα στον 007 και την αποστολή του. Το Blu-Ray του «Quantum of Solace» περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για τα γυρίσματα, αφιέρωματά στα εφέ, τις τοποθεσίες γυρισμάτων, τη μουσική, τον σκηνοθέτη Μάρκ Φόρστερ, την Ολγκα Κουριλένκο, το βίντεο κλιπ του «Another Way to Die» του Τζακ Γουάιτ με την Αλίσια Κις, τρέιλερ και άλλα.

Το «Bond 50» περιλαμβάνει και ακόμη ένα bonus Blu-Ray δίσκο με τίτλο «World of Bond» ο οποίος περιέχει αφιερώματα στους τίτλους, τα gadgets, τους κακούς, τα κορίτσια, τις τοποθεσίες που έχει ταξιδέψει ο Μποντ, τα αυτοκίνητα που έχει οδηγήσει, το στιλ του μέσα στα χρόνια, όλα τα videoblogs του «Skyfall» και άλλα.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της συλλογής και διαβάστε περισσότερα για τον Τζέιμς Μποντ.