Buzz

Μπιλ Μάχερ, τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς σε σχέση με την πολιτιστική σημασία των κόμικς;

στα 10

Ο κωμικός παρουσιαστής του «Real Time With Bill Maher» στο ΗΒΟ, δήλωσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εκλεγεί μόνο σε μια χώρα που πιστεύει ότι τα κόμικς είναι σημαντικά, με αφορμή το θάνατο του Σταν Λι. Οι αντιδράσεις ήταν σαρωτικές.

Μπιλ Μάχερ, τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς σε σχέση με την πολιτιστική σημασία των κόμικς;

«Η Αμερική θρηνεί. Θρηνεί βαθιά για έναν άνθρωπο που ενέπνευσε εκατομμύρια να, δεν ξέρω, να δουν μια ταινία υποθέτω.»

Σε μια μάλλον σοκαριστική δήλωση άγνοιας ή, καλύτερα, αμάθειας στο προσωπικό του site, ο Μπιλ Μάχερ θέλησε να ειρωνευτεί όσους έσπευσαν να αποχαιρετήσουν στον Σταν Λι, τον πατέρα των σύγχρονων κόμικς, τη θρυλική φιγούρα της Marvel και της κληρονομίας της, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 95 ετών τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά: Ο Σταν Λι ήταν o πραγματικός υπερήρωας της διπλανής πόρτας

Stan Lee 607

Ο Μπιλ Μάχερ έγραψε πως τα «κόμικς είναι για παιδιά» και πως όταν μεγαλώνουμε μαθαίνουμε να διαβάζουμε βιβλία χωρίς εικόνες. «Αλλά μετά από είκοσι χρόνια, κάτι συνέβη και οι ενήλικες αποφάσισαν πως δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα παιδικά βιβλία. Και έτσι υποκρίθηκαν πως τα κόιμικς είναι σκεπτόμενη λογοτεχνία..

Συνέχισε, δε, με τη δήλωση που προκάλεσε την οργή, όχι μόνο των θαυμαστών του Σταν Λι αλλά και όλης της κοινότητας των καλλιτεχνών, συγγραφέων και ανθρώπων που περιστρέφονται γύρω από τη βιομηχανία των κόμικς.

«Δεν νομίζω ότι είναι τραβηγμένο πολύ να θεωρήσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να εκλεγεί μόνο σε μια χώρα που θεωρεί πως τα κόμικς είναι σημαντικά.»

Stan Lee 607

O συγγραφέας Νιλ Γκέιμαν ήταν σαφής, ανάμεσα σε όσους απάντησαν στον Μπιλ Μάχερ, υπενθυμίζοντάς του επίσης τη «συμμετοχή» του στο «Iron Man 3»:

«Περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν για το θάνατο του Σταν Λι απ' όσους αν ο Μπιλ Μάχερ είναι ζωντανός».

Stan Lee

Διαβάστε ακόμη: 10 πράγματα για τα οποία θα θυμόμαστε για πάντα τον Σταν Λι