Buzz

Ομολογία Μπιλ Κόσμπι: νάρκωνε γυναίκες και τις βίαζε

στα 10

Oυδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον: βρέθηκε η ένορκη ομολογία του Μπιλ Κόσμπι στην οποία ομολογεί ότι νάρκωνε με υπνωτικά χάπια γυναίκες και τις βίαζε. Και τώρα;

Ομολογία Μπιλ Κόσμπι: νάρκωνε γυναίκες και τις βίαζε

Το σκάνδαλο Μπιλ Κόσμπι απασχολεί εδώ και μήνες την κοινή γνώμη: ο πάλαι ποτέ «πατερούλης» κωμικός της μικρής μας οθόνης βρίσκεται να κατηγορείται στα 77 του χρόνια από 20 (μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό. Οι κατηγορίες είναι κοινές (νάρκωνε γυναίκες με υπνωτικά χάπια μέσα σε ποτό και τις βίαζε) και οι ιστορίες των γυναικών πηγαίνουν πίσω στο 1969 και εκτείνονται 3.5 δεκαετίες.

Διαβάστε αναλυτικά: Φάκελος Μπιλ Κόσμπι: το χρονικό ενός σκανδάλου

Σήμερα έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο που ανακάλυψε το Associated Press: τα πρακτικά της ένορκης κατάθεσης του Κόσμπι στην υπόθεση της Αντρεα Κόνσταντ (2005), προπονητή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Temple University, η οποία πρώτη έκανε μήνυση στον Κόσμπι, υποστηρίζοντας ότι το 2004 την νάρκωσε και την κακοποίησε στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια. Η Κόνσταντ κι ο Κόσμπι προχώρησαν σε συμφωνία και οι όροι εξαγόρασαν τη σιωπή της. Για αυτό και όταν πριν από μήνες εμφανίστηκαν τόσες και τόσες γυναίκες-θύματα του κωμικού, εκείνη δεν μίλησε.

Να όμως που τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα με τα πρακτικά της δίκης, ο Κόσμπι ομολογεί ότι «χρησιμοποιούσε το υπνωτικά Quaaludes και Benadryl για να ναρκώνει γυναίκες πριν το σεξ». Ομολόγησε ότι τους διέλυε 3 χάπια στο ποτό τους. Κι ότι το χρησιμοποίησε σε μία τουλάχιστον γυναίκα, αλλά «και άλλες».

Η ερώτηση μάλιστα είχε τεθεί ξεκάθαρα από τον εισαγγελέα: «Οταν αγοράζατε τα φάρμακα, ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό σας ότι θα τα χρησιμοποιήσετε για να ναρκώσετε νεαρές γυναίκες που θέλατε να κάνετε σεξ μαζί τους;» Κι ο Κόσμπι απαντά: «Ναι».

Δείτε το καυστικό σκετς της Εϊμι Σούμερ για τον Μπιλ Κόσμπι: Η Εϊμι Σούμερ μάς εξηγεί γιατί δεν τολμάμε να κλείσουμε τον Μπιλ Κόσμπι φυλακή

bill cosby rape allegations7

Η δικηγορική ομάδα του Κόσμπι δεν σχολίασε ακόμα τις σημερινές αποκαλύψεις, αλλά είχαν κάποτε εκδόσει μία ανακοίνωση που διάβασαν στον αέρα τους οι δημοσιογράφοι των ειδήσεων του ABC: «O μόνος λόγος που ο κύριος Κόσμπι προχώρησε σε συμφωνία εκτός δικαστηρίου το 2005 ήταν για να μην εκθέσει τις γυναίκες οι οποίες ήταν εμπλεγμένες σε αυτή τη δίκη και οι οικογένειές τους δεν είχαν ιδέα για το παρελθόν τους....»

Θράσος; Πάντως εδώ και μήνες οι δικηγόροι του Κόσμπι προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα τέτοιου είδους αποδεικτικά στοιχεία. Η διαφορά όμως είναι ότι αυτό είναι μόνο στο χέρι των δικαστών. Κι ο Ομοσπονδιακός Δικαστής Εντουάρντο Σ. Ρομπρένο συμφώνησε να ανοίξει τους φακέλους της παλιάς δίκης και να παραχωρήσει στο ΑΡ τα δικόγραφα, καθώς «το βάρος των κατηγοριών είναι τέτοιο που το δικαίωμα του κατηγορουμένου για μυστικότητα δεν ισχύει».

«Ο κατηγορούμενος αντιθέτως έχει κυρήξει τις απόψεις του για την οικογένεια, την ανατροφή παιδιών, την παιδεία και το έγκλημα αρκετά βροντερά μέσα από το τηλεοπτικό κουτί» είπε ο Ρομπρένο. «Ο ίδιος λοιπόν άφησε πίσω την ιδιωτική του ζωή για μία αρκετά δημόσια έκθεση. Τώρα δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται...»

bill cosby rape allegations6

Θυμηθείτε ακόμα: Η Τίνα Φέι όχι μία, αλλά δύο φορές μας τα είχε πει για τον Μπιλ Κόσμπι από το 2005

Στα δικόγραφα επίσης παρουσιάζεται ότι ο Κόσμπι ομολογεί ότι χρησιμοποίησε τον ατζέντη του για να στείλει χρήματα σε ένα από τα θύματά του (που μάλλον τον εκβίαζε). Μόνο που όταν ρωτήθηκε γιατί, υποστήριξε ότι «τόσα χρόνια μετά δε θυμάται».

Και τώρα; Τώρα τίποτα. Δυστυχώς έχουν περάσει 10 χρόνια, διάστημα που σβήνει τις κατηγορίες και το δικαίωμα για να δικάσεις κάποιον για εγκλήματα του παρελθόντος.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: