Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014: H Κρυστάλλινη Αρκτος μικρού μήκους στο «Mike» του Πέτρου Σιλβέστρου

στα 10

Τα βραβεία του τμήματος Generation 14Plus δόθηκαν χτες το βράδυ και μια ταινία ενός Έλληνα σκηνοθέτη κέρδισε ένα από αυτά.

Berlinale 2014: H Κρυστάλλινη Αρκτος μικρού μήκους στο «Mike» του Πέτρου Σιλβέστρου
«Mike»

Ο Πέτρος Σιλβέστρος, γεννημένος στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αγγλία όπου ζει και δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρώτη του μικρού μήκους «Dark Stranger» γυρίστηκε το 1999 κι από τότε έχει σκηνοθετήσει συνολικά έξι μικρού μήκους.

Το «Mike» που βρισκόταν φέτος ανάμεσα στις μικρού μήκους του τμήματος της Berlinale, Generation 14Plus, είναι η ιστορία ενός δεκαπεντάχρονου νεαρού που πηγαίνει μάλλον βαριεστημένος, τον μικρότερο αδελφό του για κούρεμα. Ο Μάικ περιμένει στο αμάξι, αλλά όταν ο αδελφός του αργεί περισσότερο απ ότι θα έπρεπε να επιστρέψει, αποφασίζει να τον ψάξει.

Το σενάριο του φιλμ, γραμμένο από το Εϊ Τζεί Ράιλι, είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο σε έναν διαγωνισμό σεναρίου που είχε διοργανώσει το UK Film Festival to 2012 και σύμφωνα με τους παραγωγούς του, είναι εντυπωσιακό το πως κατορθώνει μέσα σε τρεις μόλις σελίδες να χωρά μια σειρά από θεματικές κι επίπεδα.

Ο σκηνοθέτης του φιλμ Πέτρος Σιλβέστρος επίσης, λέει ότι βρήκε πολύ ενδιαφέρον τον πως η αντίληψή σου για τον κεντρικό ήρωα αλλάζει ριζικά στην διάρκεια του φιλμ και κυρίως στα τελευταία λεπτά, όταν μια σημαντική πληροφορία αποκαλύπτεται στους θεατές.

01Ο Πέτρος Σιλβέστρος στα γυρίσματα του «Mike»

Το «Mike» θα συνεχίσει την φεστιβάλική του πορεία που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ενώ ο Πέτρος Σιλβέστρος, βρίσκεται ήδη στην προετοιμασία της πρώτης μεγάλου μήκους ταινία του.

Το βραβείο για την καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους του Generation 14 Plus, απονεμήθηκε στο φιλμ της Αυστραλέζας Σόφι Χάιντ το οποίο αφηγείται την ιστορία μιας 16χρονης κοπέλας που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι η μητέρα της βρίσκεται στην διαδικασία να αλλάξει φύλο.

Μαθαίνετε τα πάντα για την Berlinale 2014, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς