Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014: Το ελληνικό σινεμά στην κάμερα του Flix

στα 10

Με έντονη παρουσία, το ελληνικό σινεμά υπήρξε πρωταγωνιστής στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Δείτε τις ομάδες των ελληνικών ταινιών να μιλούν για την εμπειρία στην κάμερα του Flix.

Flix Team
Berlinale 2014: Το ελληνικό σινεμά στην κάμερα του Flix
Ο Βαγγέλης Μουρίκης, ο Στράτος στο «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη

Συνεχίζοντας την έντονη διεθνή του παρουσία, το ελληνικό σινεμά άφησε το στίγμα του και στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με συμμετοχές σχεδόν σε όλα τα τμήματά του, διακρίσεις και ένα ανθρώπινο δυναμικό που δεν σταματάει να μιλάει με ενθουσιασμό για το πιο δραστήριο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού.

Η κάμερα του Flix συνάντησε τις ομάδες των ταινιών που συμμετείχαν στην 64η Berlinale και μίλησε μαζί τους για την εμπειρία, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού σινεμά και τη σημασία της διεθνούς αναγνώρισης μιας προσπάθειας που συνεχίζει να αποφέρει καρπούς παρόλες τις αντιξοότητες.

2

Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη - Διαγωνιστικό Τμήμα / Ο Γιάννης Οικονομίδης, ο Βαγγέλης Μουρίκης και η Βίκυ Παπαδοπούλου μιλούν στο Flix, το επόμενο πρωί μετά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, για την εμπειρία του να βλέπεις το «Μικρό Ψάρι» σε μία από τις μεγαλύτερες οθόνες της Ευρώπης, αυτή του Berlinale Palast, αλλά και το ρίσκο να γυρίζεις ταινίες που σε βγάζουν από τα νερά σου. Δείτε εδώ ολόκληρο το βίντεο.

2

Να Κάθεσαι και να Κοιτάς του Γιώργου Σερβετά - Πανόραμα / Συναντήσαμε στο Βερολίνο, λίγη ώρα την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του «Να Κάθεσαι και Να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά, τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο, την πρωταγωνίστρια Μαρίνα Συμεού και τους δύο παραγωγούς της, τη Φένια Κοσοβίτσα και τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη. Και τους ρωτήσαμε κάτι τόσο απλό, όσο το πως νιώθουν που η ταινία, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο στο τμήμα «City to City» και ένα μικρό preview μιας προβολής στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, φτάνει στην 64η Berlinale για την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα, λίγο πριν την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες. Δείτε εδώ το βίντεο.

2

Στο Σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα - Forum / Ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε να μπει στην αίθουσα, στο Βερολίνο, συναντήσαμε λίγη ώρα πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα τους συντελεστές της ταινίας: τον σκηνοθέτη-σεναριογράφο, τους παραγωγούς Αργύρη Παπαδημητρόπουλο και Λάσε Σάρπεν, τους ηθοποιούς Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Τσορτέκη και Ζωή Ασημάκη, τη σκηνογράφο Αλίκη Κουβακα και τη Μαριέττα Φαφούτη που έγραψε για την ταινία το πιο υπέροχο τραγούδι. Δείτε εδώ το βίντεο.

2

«Washingtonia» της Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη - Berlinale Shorts / «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη - Generation 14 Plus / Το female power στην μικρού μήκους ταινία βρέθηκε στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη υποψήφια για τη Χρυσή Αρκτο μικρού μήκους και η Ρηνιώ Δραγασάκη στο νεανικό τμήμα «Generation 14 Plus». Και οι δύο μιλούν στην κάμερα του Flix για μεγάλες ιστορίες μικρού μήκους. Δείτε εδώ το βίντεο.

Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.