Buzz

«Σίγουρα από κάτι 'θέλαν να ξεφύγουν»: Τρέιλερ για το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη

στα 10

Λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale, το μυστήριο της νέας ταινίας του Γιώργου Ζώη αποκαλύπτεται στο πρώτο τρέιλερ.

«Σίγουρα από κάτι 'θέλαν να ξεφύγουν»: Τρέιλερ για το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη

Ενα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Arcadia», της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη μετά το «Interruption», που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters.

arcadia

Πρωταγωνιστές στο «Arcadia» είναι, για πρώτη φορά μαζί, ο Βαγγέλης Μουρίκης και η Αγγελική Παπούλια, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Ελενα Τοπαλίδου, Νικόλας Παπαγιάννης, Βαγγέλης Ευαγγελινός, Αστέρης Ρημαγμός, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Φλομαρία Παπαδάκη, Ελενα Μαυρίδου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Γιώργος Μπινιάρης, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Δάφνη Πατακιά, Νίκος Γεωργάκης, Αλέξανδρος Βούλγαρης και Πέτρα Καλαμποκά.

Δείτε εδώ το τρέιλερ:

Η ταινία παρουσιάστηκε στο Berlinale Talent Project Market το 2020. Ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή, το «Arcadia» υπογράφεται από την Αντιγόνη Ρώτα και τον Στέλιο Κοτιώνη για την Foss Productions («Echoes», «Third Kind», «Milky Way», «Maestro»), τη Μαρία Δρανδάκη για την Homemade Films («Animal», «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών», «Interruption») και τη Veselka Kιryakova για την Red Carpet (Aga, Allienation). Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με τον Γιώργο Ζώη. Η φωτογραφία είναι του Κωνσταντίνου Κουκουλιού GSC, η μουσική του Petar Dundakov, το μοντάζ υπογράφει ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, τα σκηνικά η Ελένα Βαρδαβά, ενώ τα κοστούμια είναι δημιούργημα της Βασιλείας Ροζάνα. Η ταινία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη των Eurimages - Council of Europe, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Bulgarian National Film Center, Onassis Culture, Flux και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Ε.Κ.Ο.Μ.Ε. στην Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά: **Berlinale 2024: Το «Arcadia» του Γιώργου Ζώη κάνει πρεμιέρα στο τμήμα Encounters του Φεστιβάλ Βερολίνου