Industry

Απολύσεις στο εργοστάσιο των Οσκαρ

στα 10

Νομίζατε ότι η κρίση δεν αγγίζει τα Οσκαρ; Ξανασκεφτείτε το!

Απολύσεις στο εργοστάσιο των Οσκαρ

Τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας κινηματογράφου, όπως και τα βραβεία Emmy και κάμποσα ακόμη σημαντικά αγαλματίδια που βρίσκονται στα σπίτια ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης, κατασκευάζονται εδώ και τρεις δεκαετίες από ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Το εργαστήριο των R.S. Owens & Company ιδρύθηκε το 1938 στο Σικάγο και στην πορεία έγινε ο ακτ εξοχήν προμηθευτής βραβείων και αγαλματιδίων για τις πιο σημαντικές απονομές στην Αμερική. Η επιχείρηση που απασχολεί πλέον 250 υπαλλήλους, όμως είχε οικονομικές δυσκολίες και βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης στην καναδέζικη St. Regis Crystal of Canada.

Προκειμένου να γίνει πιο ελκυστική στους αγοραστές, η επιχείρηση θα αναγκαστεί να απολύσει 95 από τους υπαλλήλους της μέσα στις επόμενες μέρες. Ο πρόεδρος της εταιρίας Σκοτ Σίγκελ, λέει ότι όσοι απολυθούν μπορούν να αιτηθούν επαναπρόσληψης από τους νέους ιδιοκτήτες, δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα προσληφθούν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως δηλώνει ο Σίγκελ, οι αλλαγές στην εταιρία, τα Οσκαρ θα εξακολουθήσουν να παραμείνουν αμερικάνικα και made in Chicago. Γιατί αυτό είναι που έχει σημασία...