Buzz

Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ: Κουβέντα με τους συντελεστές του «American Sniper»

στα 10

Ο Κλιντ Ιστγουντ, ο Μπράντλεϊ Κούπερ, η Σιένα Μίλερ, αλλά και η Τάγια Κάιλ, η γυναίκα του Κρις Κάιλ, στην ιστορία του οποίου βασίστηκε το «American Sniper», μιλούν στην κάμερα για όσα έζησαν κι όσα διέσωσαν.

Κλιντ Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ: Κουβέντα με τους συντελεστές του «American Sniper»

Το «American Sniper», με τον ελληνικό τίτλο «Ελεύθερος Σκοπευτής», ξεκίνησε την κινηματογραφική ζωή του ως pet project του Μπράντλεϊ Κούπερ, του ηθοποιού που τα προηγούμενα δυο χρόνια, το 2013 και το 2014, βρέθηκε υποψήφιος για Οσκαρ με τις ταινίες του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, «Οδηγός Αισιοδοξίας» και «Οδηγός Διαπλοκής». Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «American Sniper: The Autobiography of the Most Lethal Sniper In US Military History», την ιστορία της ζωής του Κρις Κάιλ, ενός Τεξανού ελεύθερου σκοπευτή των Αμερικανών Πεζοναυτών που στη διάρκεια της θητείας του σκότωσε 160 ανθρώπους. Η σκοπιά της ταινίας φιλοδοξεί να παρουσιάσει τον κατακερματισμό ενός ανθρώπου, ενός στρατιώτη, που διχάζεται ανάμεσα στον πατριωτισμό του και την επιθυμία του να ζήσει σαν κανονικός άνθρωπος. Ταυτόχρονα, το φιλμ κοιτάζει κατάματα την ιστορία μιας χώρας, της Αμερικής, που ανατρέφει παιδιά με μιλιταριστικές αρχές, οι οποίες αποδεικνύονται προσωπική καταδίκη τους.

Τώρα, το «American Sniper», με σκηνοθέτη τον Κλιντ Ιστγουντ, βρίσκεται υποψήφιο για 6 Οσκαρ: Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α’ Ανδρικού Ρόλου (τρίτωσε ο Μπράντλεϊ Κούπερ), Μοντάζ, Μοντάζ Ηχου και Μιξάζ. Δείτε στο παρακάτω υποτιτλισμένο βίντεο, ανάμεσα σε σκηνές της ταινίας, συνεντεύξεις με τον Κλιντ Ιστγουντ, τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τη Σιένα Μίλερ, αλλά και την Τάγια Κάιλ, τη γυναίκα του Κρις Κάιλ, που μοιράζεται τις δικές της μνήμες. Η ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Φεβρουαρίο από την Tanweer.

Διαβαστε ακόμη: