Buzz

Ο Αλεκ Μπόλντουιν θέλει τα λεφτά του πίσω

στα 10

Και μηνύει γκαλερί της Νέας Υόρκης, και τον ζωγράφο Ρος Μπλέκνερ, για έργο που θεωρεί ότι δεν είναι αυθεντικό.

Ο Αλεκ Μπόλντουιν θέλει τα λεφτά του πίσω

Πριν καταλήξει στους δικηγόρους η ιστορία ξεκινά το 1996, όταν ο Αλεκ Μπόλντουιν, είδε στην γκαλερί της Μέρι Μπουν στην Νέα Υόρκη το έργο του Ρος Μπλέκνερ «Sea and Mirror». Παρ΄ ότι γοητεύτηκε από τον πίνακα και στην πορεία έγινε φίλος με τον ζωγράφο δεν τον αγόρασε επί τόπου. Καθώς τα χρόνια περνούσαν ο ηθοποιός εξακολουθούσε να σκέφτεται το «Sea and Mirror» και τελικά το 2010, αποφάσισε να ρωτήσει αν είναι ακόμη διαθέσιμος.

Η Μέρι Μπουν σε συνεννόηση με τον Μπλέκνερ του απάντησε πως έχει ήδη πουληθεί, μα πως ο ιδιοκτήτης του είναι διατεθειμένος να τον πουλήσει αντί 190.000 δολαρίων αντί για 121.000 που ήταν η αρχική του τιμή.

alec baldwin painting Ο επίμαχος πίνακας

Ομως όταν ο Μπόλντουιν αγόρασε τελικά τον πίνακα, άρχισε να έχει αμφιβολίες για το αν είναι το ίδιο έργο που είχε δει για πρώτη φορά το 1996, αφού του έμοιαζε διαφορετικό κι όπως λέει, μύριζε καινούριος. Ο ηθοποιός έφτασε στο σημείο να ζητήσει την γνώμη ενός εκτιμητή του Sotheby’s ο οποίος συγκρίνοντας τον πίνακα με μια φωτογραφία από την έκθεση του 1996 κατέληξε ότι δεν είναι το ίδιο έργο.

Δείτε ακόμη: Ο Τομ Φορντ δεν ξέρει αν η μόδα ή το σινεμά είναι η πιο δύσκολη δουλειά στον κόσμο

Στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης του πίνακα δεν είχε συμφωνήσει ποτέ να πουλήσει τον πίνακα και η Μπουν με τον Μπλέκνερ αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν καινούριο πίνακα τον οποίο ο Μπλέκνερ ζωγράφισε σε έναν καμβά χρονολογημένο πίσω στο 1996. Ο Μπόλντουιν επιμένει ότι το έργο που αγόρασε δεν είναι το αυθεντικό που ήθελε, η γκαλερίστα κι ο καλλιτέχνης αντιλέγουν ότι αγόρασε ένα αυθεντικό, εξαιρετικό έργο του Μπλέκνερ.

alec baldwin painting 607 H Μέρι Μπουν κι ο Ρος Μπλέκνερ το 1991

Το ποιος έχει δίκιο θα βρεθεί προφανώς στα δικαστήρια, εφόσον ο ηθοποιός ζητά πίσω την διαφορά των χρημάτων για έναν πίνακα που θεωρεί ότι δεν άξιζε όσα χρήματα τελικά τιμολογήθηκε κι ο οποίος πουλήθηκε σε αυτόν ως ένας άλλος.

Και η ιστορία είναι τόσο ενδιαφέρουσα που είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποιος σύντομα θα ενδιαφερθεί να την κάνει ταινία.

Δείτε ακόμη: